söndag 11 december 2011

Ju större, desto större haveri!


Anybody levererar som vanligt en bra bloggpostning om problemet med den representativa demokratin här. Det som vi kan konstatera är att besluten inte är bättre ju högre upp vi kommer i beslutsordningen och högst upp tronar FN som nyligen avslutade sin konferens COP17 i Sydafrika. Bilden ovan föreställer trötta delegater och man kan undra hur mycket slösurfande som förekommit på konferensen med alla laptops som all hade och som kräver sällsynta jordartsmetaller för att fungera för att inte tala om alla flygresor till och från konferensen. Det verkar överhuvudtaget som om just dessa klimatmöten har en förkärlek för exotiska ställen. Denna gång Durban, förra gången Mexico dessförinnan tråkiga Köpenhamn vilket nog aldrig mer kommer att väljas då mötet snöade in!

Nu har dom tydligen kommit överens och som vanligt med dessa "överenskommelser" så är de till inget förpliktande för de det gäller förutom Europa som tagit på sig ledartröjan när det gäller att avskaffa sin egen industri och ruinera en hel kontinent. Vi är fortfarande ensamma om Koyoto och i dess kölvatten enorm korruption framförallt i CDM programmet mot utvecklingsländer där de i princip kan hitta på vad som helst och få våra sura förvärvade pengar via elräkningen.

Att sedan forskningen och den konsensus som fanns om klimatet och som visade bara vara bluff inte längre verkar påverka den politiska processen visar att processen fått ett eget liv precis som Anybody skriver om, dvs de jobbar inte för oss utan för sig själva och sin egen maktutvidning.

Till sist ett härligt citat från Lena Ek so jag i min naivitet trodde var en vettig person:

"Ett nytt sätt att arbeta ledde fram till resultatet. FN-mötet lånade förhandlingsteknik från de sydafrikanska byråden, indabas, berättar Ek"

vi kan ju se den fina ordningen i bilden ovan! Vi är skapade för att leva i grupper på 50 personer inte fler och det finns inga superhjärnor som kan tänka ut allt bra för oss, inse detta folk!

5 kommentarer:

  1. Nu finns det ett nytt avtal som tvingar fram åtgärder i en så avlägsen framtid att avtalet inte kommer att spela någon roll eftersom ekonomin kommer att vika och slå ut miljöproblematisk industri i snabbare tempo än de avtalade åtgärderna.

    Det är väl egentligen vad som hänt. Politikerna slapp ta ansvar för sådant som de inte skulle klara att försvara. Nu blir det i stället "Marknaden" som viker, varvid industrier lägger ned verksamheten, vilket leder till att "utsläpp" minskar i samma takt som BNP i enskilda stater faller.

    Tobias Wallin

    SvaraRadera
  2. Dom luras! 194 länder har skrivit på (nej många hade redan åkt hem). Och vad har man skrivit på? Jo ett avtal om att man skall eventuellt ingå ett avtal om fyra eller nio år. Sanningen är inte att COP17 lyckades där COP16 och COP15 misslyckades. 17 misslyckades lika kapitalt(därför att alla vet nu att hela grejen är sjuk och ounderbyggd) så man försöker nu rädda sina sinekursjobb och FN:s redan förlorade ansikte. EU sitter med svarte petter eftersom det missfostret har de absolut sämsta och mest egennyttiga politikeratrapperna. Det blir inte varmare pga koldioxid och i förslagen att halvera koldioxidhalten i atmosfären till 210ppm ligger vår död. Koldioxiden är vad som bygger upp växterna - deras mat. Vi är alla beroende av växterna - när dom dör av matbrist så dör hela ekosystemet. Hela världens 7 miljarder ryms på Gotland (med en halv kvm var). Det är en djävla tur att politikerna inte rår på koldioxiden! Klimatköret är till för att föda alarmisterna och inget annat! Negerbyrådsförhandlingsteknik javisst jättefint!
    MVH TJT

    SvaraRadera
  3. Visst är det ett fiasko som tur är. Det tragiska är ju att Europa av alla kontinenter ska avveckla sin egen industri för något som inte finns.

    SvaraRadera
  4. Förhandling i negerbyrådet verkar intressant! Du tar väl med Dig din machetehuggkniv kanske? Det bästa argumentet vinner väl?

    SvaraRadera
  5. Nu har Canda hoppat av Koyoto 2.

    Vet du hur väl Sverige uppfyllt Koyoto 1? Eftersom vi inte har statistik över växthusgaasutsläpp vat dom antagligen inte. Hur vet då andra länder?

    Förtjänar lite djupdykning kanske?

    SvaraRadera