söndag 25 december 2011

Sent skall syndaren vakna

kan man säga om att nu säger Mona Sahlin det som vi andra tar för självklart, dvs att ett politiskt parti som säger sig värna om demokratin i ett land, också har demokrati internt. Nu så blir hon intervjuad av TT och säger sig vilja ha öppna val mellan flera kandidater så att man vet i förväg vad kandidaterna vill och framförallt den som senare blir vald.

Frågan är inte om det behövs vilket för oss utanför partiet ser som självklart utan om den inre strukturen och alla som bara är där för egen vinning gör att deras spiral ner neråt under vilket fullt inbördeskrig råder bara kommer att accelerera eller att insikten kommer att nås under 2012. Eftersom Håkan Juholt överlevt VU en gång så är frågan om det inte blir till 2013 som en ny ledare kommer in och då borde väljarstödet vara under 20%. Med ett så litet väljarstöd så kommer de nog inte att våga prova på något nytt utan kör vidare. så någon gång efter 2014 i bästa fall.....

Och de kallar sig progressiva...... 
4 kommentarer:

 1. Om sossarna har någon självbevarelsedrift byts givetvis Juholt ut.
  Men kanske är det så att bevakning av de egna jobben som förtroendevalda överskuggar allt för sossarnas maktelit.
  Alternativet är ju att bli utkastad från makten och blåst på lite av degen då pensionen inte täcker hela lönen.

  Förmodligen kommer skeendet år 2012 inom sossarna verifiera Gordon Geekos tes "Greed is good". Ty denna kraft driver fram nya friska strukturer mestadels. Ibland blir det anstötligt som i Caremafallet. Vi får se hur det blir för sossarna.

  SvaraRadera
 2. Den var bra, Geckos lärjungar alla sittandes i VU!

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas politikens pinata blir kvar på sin post. Men lite oroande är det att vi kommer ur askan i elden när det gröna flumpartiet plockar upp rösterna.

  SvaraRadera
 4. Problemet med en pinata är att den till slut är tömd på allt godis och då återstår bara ett tomt skal vilket ju inte är så kul. Vi får väl se hur länge grönsakskommunisterna tar röster men visst vad ska vi alla arma stackare välja?

  SvaraRadera