lördag 17 december 2011

Öppet brev till Beatrice Ask


Hade tänkt att säga tant gredelin i rubriken men ämnet är för allvarligt och jag anser att man på allvar måste börja fundera på hur ditt moraliska omdöme fungerar. Vad driver dig? Varför har du tagit denna post och varför behåller du den?

STASI:

Det senaste utspelet eller spelet för galleriet som man bättre skulle kunna kalla det, är öppningen att publicera stasiarkivet så att vi alla kan få ta del av det och själva bedöma vem, vad och hur det gick till när DDR spionerade på oss. Nu ska vi inte det tydligen utan några få utvalda forskare ska få ta del av materialet. Denna paternalism som våra folkvalda haft som rättesnöre ska tydligen få fortsätta under 2010 talet, trots byte av regering 2006 till några om i alla fall förr hade öppenhet och frihet som sina ledstjärnor. Argumentet är att folk kan felaktigt bli uthängda! Det var tydligen inga problem när det gäller sexövergrepp då dessa skulle få gredelina kuvert hemskickade till sig. Enda skillnaden måste väl vara att de som spionerade då var del av samhällets elit och sexförbrytarna idag inte är det, undantaget Göran Lindberg, f.d rektorn på polishögskolan och länspolismästare som blev tagen på bar gärning. Även där så förekommer mycket underliga turer och mörkläggning vilket redovisas i en mycket lång tråd på FB, över 10.000 poster.

Var är logiken och konsekvensen Beatrice?

POLISEN:

Ett annat av hennes ansvarsområden är polisen som trots högre anslag inte är effektivare utan de drivs fortfarande av devisen "Den som gör minst vinner". Anledningen till denna icke policy är att det under lång tillsatts chefer från den politiska sfären som inte haft de kvalifikationer som krävs och detta har fortsatt under Beatrice styre så de kan kasta in hur många miljarder som helst, det kommer aldrig att bli bra förrän de kastar ut politikerna och in med riktiga sheriffer. Bara här i dagarna kommer en ny skandal med chefen för länskrim i Gävle vars sambo har blivit häktad för grovt narkotika brott och frågan är om det överhuvudtaget skulle bli uppklarat om inte den finska polisen varit inkopplad med.

Läs detta citat från Gävletidningen "Det måste bli en bedömning i efterhand om vi har gjort tillräckligt och fattat de rätta besluten, säger myndighetens kommunikationschef Ulrika Hjerpe.

Hjerpe har utsetts att föra polisledningens talan. Länspolismästaren Christina Forsberg är ledig, och har avböjt att kommentera. Tillförordnade länspolismästaren och operative chefen Pär Langer, var under fredagen upptagen på en konferens.

Ulrika Hjerpe säger att hon är medveten om att det nu finns många frågor både internt och externt kring ledningens agerande.

– Det tråkiga svaret nu är det måste få bli en bedömning i efterhand av om vi har gjort rätt eller inte. Vi kan tyvärr inte berätta allt vi gör i sådana här frågor, varken intern eller extern, och det är naturligt folk kan blir frustrerade och kan tro att vi inte har gjort rätt.

– Men själv känner jag mig trygg med att vårt verksamhetsskydd fungerar som det ska, lägger hon till.

Gävleborgspolisen har nu rutinmässigt rapporterat händelsen till Rikspolisstyrelsen"

Det är häpnadsväckande arrogans och likgiltighet som sipprar mellan raderna parat med ilska hos gräsrötterna inom poliskåren.

Vad anser du Beatrice Ask om polisens sedan länge kända ineffektivitet och dåliga transparens?

RÄTTSÄKERHETEN:

Förra JK Göran Lambertz gick på eget initiativ in och granskade många domar i sexmål och fann dom felaktiga där gärningsmannen blivit utpekad och dömd enbart på vittnesuppgifter och där bevisning saknades. Här har rättstaten fallerat kraftigt då man åsidosatt principen hellre fria än fälla.
som denna rapport kallar det rättviselotteriet.

Är detta rimligt att peka ut ett område där normala rättsregler inte gäller Beatrice?

FRA:

Nästa område är signalspaning där inga medel sparas för att skydda oss medborgare från hemska faror från fjärran land. Så lät det när beslutet klubbades igenom. Många varnade för ändamålsglidning men blev hånade som foliehattar och nu kommer det som ett brev på posten att SÄPO och rikskrim ska få tråla i alla våra meddelanden. Prioriteringen är helt obegriplig, vi folket vill:

  • Att polisen ska jobba lika effektivt som alla andra arbetsplatser och mäta sig mot andra poliskårer i andra länder och då inte vara sämst i klubben.
  • Prioritera vardagsbrott som vi utsätts för som stölder och misshandel
Med dessa 2 ledstjärnor så kan vi skrota FRA som bara är en relik från kalla kriget som fick en renässans i samband med 911 och som fiskar anslag precis som Parkinsons lag stipulerar.

Vi folket vill inte ha FRA, varför driver du detta mot oss Beatrice?

som Jinge så bra uttrycker det:

Medborgarna är landets farligaste personer


Man kan notera att transportkompaniet aka riksdagen som vanligt är helt tyst och ägnar sig åt viktigare saker som att åka på turne för att lyssna på ungdomar när man själv inte ens är torr bakom öronen. Att dom håller käften finns 57000 skäl per månad och sedan livslång försöjning som grund. En av de nya i riskdagen, Maria Abrahamsson som var knivskarp i sin kritik före riksdagen verkar mest mysa runt på olika events.

Something is rotten in the state of Sweden, and it is not the people.

Bloggar: Laakso, Anna Troberg, Klamberg,

2 kommentarer:

  1. Ännu ett bevis på att vi har demokrati i Sverige. Eller hur. Man blir förbannad och besviken över fräckheten. Samma med Tsunamibanden och Estonias tragiska förlisning. Mörkläggningar som mer kännetecknar Diktatur. Trodde ärligt det skulle bli bättre med Moderaterna. Samma kålsupare.

    SvaraRadera
  2. Visst är man besviken men paternalismen sitter tydligen inbyggd i helgeansholmens träpålar. Ruttet är det i alla fall. Om dessa människor umgicks med vanliga människor så skulle det bli en helt annan politik men jag kan tänka mig att Beatrice umgänge är mycket begränsat och då bara till partifolk.

    SvaraRadera