torsdag 15 december 2011

Vad är skillnaden mellan en spermie och en advokat?


Spermien har en chans på miljonen att bli människa. Lite så kan man säga om våra kära advokater som lever på andras olycka och nu har dom tydligen satt tänderna i SAAB vilket med 99,9999% sannolikhet kommer att leda till konkurs och ruin för alla utom advokaterna. Guy Lofalk ska enligt uppgift ge upp och har samtidigt förordat Lars-Henrik Andersson som efterträdare. Man kan fråga till vad? Förutom sotarna så är titeln advokat och också rätten att utöva jobbet en av våra sista skrån som hade sin topp under senmedeltiden. Rekonstruktionsförfarandet har inte så lång tradition i Sverige men har redan uttnytjats flitigt av advokater som kan sitta upp till ett år och dra in stora pengar på detta samtidigt som fordringsägarna förlorar stora pengar och det finns ingen garanti att de ens får ut de sista 25% eller vad nu ackordet kan handla om i slutändan. Det enda vi vet är att advokatens arvode alltid tas ut.

Lars-Henrik var ansvarig för konkursen i det en gång så stolta snöskotertillverkaren Snowolverine, som efter diverse turer med rekonstruktören och advokaten Douglas Bigosinski sattes i konkurs efter rekonstruktionen. Konkursen var självklar men för att förlänga pinan anlitades en av Sverige bästa advokater på obestånd som då utan risk för sitt eget jobb och arvode kunde köra skutan i flera månader trots bevisat obestånd, dvs om man som vanligt dödlig hade gjort samma sak så hade man fått straffrättsliga påföljder. Tricket var att ha verksamhetsort och legal ort på skilda platser så det var näst intill omöjligt att stämma dom. I denna konkurs kom fram att först lurades länstyrelsen på flera miljoner i investeringsbidrag, sedan nästan alla Norrlandsbaserade investmentbolag och slutligen leverantörerna på ansenliga summor. Ekobrottsmyndigheten gjorde en gryningsräd och lyckades med konststycket att häkta en oskyldig medan alla andra som varit VD, styrelseledamöter och dylikt kom undan. Lars-Henrik sålde sedan hela inkråmet till en av de misstänkta närstående firma. Så om du ska begå brott, liera dig med advokater och ha alltid vit skjorta på dig och gör det stort så kommer ingen åt dig.

Att Lars-Henrik skulle kunna få rätsida på SAAB förefaller lika sannolikt som att en spermie befruktar ett ägg.

Uppdatering: Nu hoppar även Lars-Henrik av uppdraget innan han ens tillträtt. Verkar vettigt. Muller är en stor skurk som klarat sig tack vare att han följt principen ovan, ju större scam desto lättare att få igenom den. Expressen ger en förklaring här. Gamarna tjänar mer på att SAAB går i konkurs än att de lever vidare och då hoppar Lars-Henrik av.

Uppdatering 2: TV4 hade ett inslag om just Lofalk och att han har fakturerat sammanlagt 51 miljoner för sina insatser i SAAB. 41 miljoner första gången i 3 månader ger nästan en kostnad på 1 miljon om dagen!!! Detta måste vara rekord och visar med all tydlighet vilken sjuk värld detta är.

4 kommentarer:

 1. Ohederliga typer finns nog överallt, även bland advokater. Men att säga att alla advokater är ohederliga är ungefär som att säga att alla bloggare pratar (eller, rättare sagt, skriver) strunt. Många gör det förvisso, men inte alla.

  SvaraRadera
 2. Det har jag inte sagt men däremot vore det bra för alla om skrået togs bort för denna priviligierade grupp och att de utsattes för sund konkurrens inom obeståndsområdet. Här täljer alla som är specialister guld med täljkniv med liten eller obefintlig granskning.

  SvaraRadera
 3. Vi har en yrkesgrupp till som har en del att redovisa - just det som de ska vara så bra på... Jag tänker på revisorerna. Där finns ett antal som är mycket duktiga på att ta betalt för tveksamma jobb!

  SvaraRadera
 4. Visst är dom luriga revisorerna men konkursadvokater spelar ändå i en egen division. Läs senaste uppdateringen ovan.

  SvaraRadera