tisdag 6 december 2011

Aningslösa Svenskar!


Nu så har tydligen poletten trillat ner hos myndigheterna att många av de kineser som flockats i Sverige inte hade rent mjöl i påsen. Detta efter en artikelserie i Svenska Dagbladet. No shit Sherlock för facit hade dom redan 2008 då Fanerdun skandalen grasserade som värst. Ovan är en bild från de glada dagarna då allt var bra.

Vi är nästan kriminellt naiva i detta land då det inte fanns en bärande affärside att ha en permanent utställning av kinesiska varor i Kalmar och tro att affärsfolk från hela Europa skulle komma dit, i Jumbojets dessutom!

Lokalt så rekryterades "styrelseproffsen" Sten Thunberg och Carl-Olof Steen, som gladeligen satt i styrelsen och lät sig manipuleras av Luo Jinxing. Inte så proffsigt med andra ord då bluffen stod om att läsa i tidningen till och med och visades i TV då denne Lou "fick" ett telefonsamtal av premiärministern just som alla var på plats i Kina. Att inte alla ditresta Svenskar genast insåg bluffen är näst intill kriminellt slarv. Men som så ofta, är bluffen tillräckligt fräck och grandios ( Läs EMU ) så verkar alla gå på den. När det pågick som värst så åkte lokala politiker och deras hov i skytteltrafik till Kina för att på våra skattebetalares pengar åse undret.

Nu så ska då de Svenska myndigheterna skärpa kraven så att man måste ha verksamhet igång och kunna garantera en lön för att kunna få uppehållstillstånd här. Märkligt fenomen att ryktet om den Svenska naiviteten åkt genom Gobi öknen ända bort till Shanghai. Nu senast så är det SAAB's öde som ligger eller låg i Kinesiska affärsmäns händer och nu ser vi facit. Katastrof och varför har man hållit skurken Muller under armarna så här långt är en gåta. En konkurs är det enda rätta och att lägga ner Invest in Sweden.

För styrelseproffsen i Fanerdun gick det inte så bra efteråt. Både Sten Thunberg och Carl-Olof Steen är visserligen pensionärer men några prestigefyllda styrelseuppdrag har dom inte fått efter denna nesa.

6 kommentarer:

 1. Nils, i en kommentar betr. din inlägg om Fanerdun, så skrev du: "Visst är det märkligt att så många trodde på detta på allvar. Typsikt grupptänk och ska du lura någon, så går det stort som bara f-n så går det hem."

  Att påverkas av grupptänk är en mänsklig svaghet. Det säregna med Sverige är ett upplägg som uppmuntrar grupptänk i de flesta frågor. Ty den som avviker från det rådande grupptänket blir (i Sverige) brutalt utfryst, förföljd och trakasserad och i värsta fall själv utsatt för våld eller får familjen utsatt för våld.

  Exemplen är legio i Sverige - den som inte sitter ner i båter och fogar sig blir kastad överbord och dränkt. Det minst allvarliga som händer dissidenten är att karriären stäcks - tänk på "fången på fyren"...

  Så... varför tillåter media klarspråk betr. kinesers försäljning av arbetstillstånd? Tja... det rör KINESER - en grupp som idag betraktas ungefär som judarna betraktades före WWII dvs en ekonomiskt mäktig grupp, vars växande inflytande och ibland tvivelaktiga affärsmetoder gör folk lite illa till mods.

  Artikeln skrivs av Ola Wong - en person som det är svårt att anklaga för antisinoism eller sinofobi...

  SvaraRadera
 2. Ola Wong hade rätt hela tiden och visst är Svensk konsensus en black om foten i sådana här sammanhang men den har gynnat oss historiskt annars hade den inte uppstått.

  Fången på fyren är tyvärr inte ensam, det finns många sådana som inte har uppmärksammats.

  Kanske sociala medier även i detta fall är utmärkta redskap och att SVD näringsliv läste mina och andras inlägg om Fanerdun. Hoppas kan man alltid.

  Misstänker ovh sett att många läst mina bloggposter om Juholts bravader innan han blev vald. Först ut var jag om honom!

  SvaraRadera
 3. Du skriver, att svenskt konsensus "har gynnat oss historiskt annars hade den inte uppstått".

  Samförstånd och samarbete är (i likhet med mycket annat) positivt - men inte i obegränsad kvantitet.

  M.h.a. konsensus nedrustade/avskaffade SAP kunskapsförmedlingen i den svenska skolan, förändrade företagsstrukturen genom att i det närmaste helt avskaffa något Mittelstand och svensken gjordes inte bara okunnig utan också fattig och helt beroende av statens välvilja under sin ålderdom och/eller sjukdom. Som grädde på moset beslöt makthavarna att byta ut befolkningen.

  Även om du skulle vilja undanta befolkningsutbytet, såsom inte varande "historiskt", har vi, vanliga gräsrötter verkligen gynnats av att det stora flertalet i den svenska befolkningen gjorts okunniga, osäkra och fattiga - och därmed räddhågade och maktlösa?

  -----

  Skriv gärna lite mer om Juholts och hans partikamraters eskapader i Oskarshamn.. mycket värdefullt att få en lokal inblick!

  SvaraRadera
 4. Den Svenska konsensus och även Norges uppstod för flera hundra år sedan när vintern verkligen var en prövotid och 30-50% av befolkningen i en by kunde stryka med om man hade otur och boskapen dog eller någon annan olycka. Då var det en livsnödvändighet att alla i byn var sams dvs att om man tog ett beslut hade man inte råd att några var frifräsare, dvs det är ett kulturgeografiskt fenomen.

  Det finns redan en hel del om Juholt lokalt bakåt. Ska skriva mer men googla gärna på byggebo, ulf Nilsson, Peter Wretlund och Juholt ihop.

  SvaraRadera
 5. "Nils Dacke" ondgör sig över att styrelsen lät sig manipuleras av Lou Jingxing. Så var det verkligen inte. Både Sten Thunberg och Carl-Olof Steen avgick ur styrelsen för FanerDun Group AB i maj 2007, efter endast 9 månaders styrelsearbete. De var inte alls aningslösa utan i högsta grad medvetna om projektets sårbarhet. Flera faktorer medverkade till att Thunberg och Steen redan tidigt förstod att projektet inte skulle kunna genomföras.
  Beträffande fortsättningen så vet "Nils Dacke" tydligen mer än de båda inblandade personerna. Både Sten Thunberg och Carl-Olof Steen har fått flera erbjudanden om styrelseuppdrag som man av tidsskäl har avböjt. Carl-Olof Steen blev dessutom av Styrelseakademien Sydost 2010 nominerad till Guldklubban, vilket torde tyda på en viss skicklighet i styrelsearbetet. "Nils Dacke" är givetvis mer kompetent att bedömma det än Styrelseakademien Sydost!
  Vi tycker att "Nils Dacke" bör ha mer på fötterna när man går till personliga angrepp.

  Oskarshamn 2010-01-12
  Sten Thunberg
  Carl-Olof Steen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ber jag om ursäkt för detta. Är förstås inte specialist på enskilda personer utan mer principen Fanerdun och hur den lurade ett helt län inklusive styrelseproffsen vilket bevisligen skett då bägge ovanstående suttit i styrelsen och inte bara varit tillfrågade.

   Radera