måndag 12 december 2011

Politikens pinata, Juholt!


Ett intressant inlägg från Ronnie Sandahl på aftonbladet vilket inte säger lite. Han har själv gått från en beundrare till oss andra som i vår stilla undran, undrar vad som händer i det en gång så stolta statsbärande partiet.

Citat "Han är laglös, en medial piñata som vem som helst får slå mot, närsomhelst, hursomhelst. Den enda återstående frågan är hur snart han spricker. Och om eftersmaken kommer att vara så fadd som jag misstänker."

Förutom Pinatan som är ett lika vardagligt kallpratämne som vädret idag så verkar dom begå harakiri internt på varandra och ledaren för detta är ingen mindre än Bengt Silfverstrand som har ett livslångt förflutet inom förtalets oädla konst.

Läs och begrunda detta och framförallt självdistansen som måste vara noll för denne man:

"Jag har som trägen arbetare i den socialdemokratiska vingården tagit mig den oerhörda friheten att försvara en partiledare, som trots att han utsatts för en smutskastningskampanj i nivå med de svinaktigheter som på sin tid drabbade Olof Palme, visat prov på att ha en osedvanligt rak rygg. Och just civilkurage är en bristvara i en tid, då en del föredrar att tjuta med vargarna, medan andra krypr undan som små möss."

På ett personligt plan kan man tycka synd om Juholt men då han har en maktposition i Sverige och kan få en ännu högre position om det vill sig illa, så är han ett legitimt mål för förtal och hån. Han påminner mig mycket om den S-märkta rektorn på Oskarshamns folkhögskola som också var en briljant talare men där synapserna inte kopplade i slutändan och alla insåg detta förutom styrelsen som håll honom bakom ryggen i flera år innan han fick sparken.

4 kommentarer:

 1. Jaha det är synd om Juholt och så verkar Palmemördarna vara efter honom??? Som om det inte skulle vara nog med att Silfverstranden försöker bispringa honom. Han är nog rökt va?

  SvaraRadera
 2. He He nu behövs det bara att Rosenbjörnen hjälper Håkan också!

  SvaraRadera
 3. Jag var faktiskt först med att inse att denne man inte var mogen uppgiften, typ 1 år innan han blev vald och var nog även först med att inse att han inte skulle bli långvarig på posten. Det vi ser nu är egentligen tragiskt, kanske inte så mycket för honom då han verkar omedveten men det måste ju finnas folk i hans närhet som lider oerhörda kval för att inte tala om hans 2 så älskade pojkar som han tar upp i tid och otid. Jag är helt övertygad om att detta allas krig mot alla som pågår inom S gör att de låter honom sitta kvar då det gynnar dom i toppen, dock så läcker skutan och de kommer nog inte att återhämta sig i någon närtid som vi känner till, kanske aldrig.

  SvaraRadera
 4. Vad Juholt önskar till jul

  http://bit.ly/tPEMdJ

  SvaraRadera