söndag 18 december 2011

Juholt ljuger om tryckpressen (igen)....

Kärt barn har många namn brukar man säga men frågan är vad Håkan Bråkan är så kär för oss. Det är med skräckblandad nyfikenhet som man tar det av nyhetsflödet och man undrar varje dag vad han kommer att kläcka ur sig för groda. Man kan bara be till högre makter att denna man inte får mer makt än han har då sanningen inte verkar vandra vid hans sida.

I Hans egen lokalblaska Nyheterna/Östran så blir han intervjuad på väg till sista anhalten på hans förlåt turne och reportern ställer frågan om tryckpressarna som han enligt egen utsago smugglade till Polen. Här är ett klipp från intervjun:

"Okej, men då fortsätter vi. På tal om sanningar och lögner – hur var det nu egentligen med den här historien om tryckpressen från Östran/Nyheterna som du ska ha smugglat till Polen?

– Så här gick det till. 1982 när jag jobbade på Östra Småland så bytte vi tryckpress från bly till offset. Samtidigt som jag åkte ner med Nyheternas hjälpsändningar så var jag med i ett projekt i Polen med SSU. Jag var 17 år gammal och när vi kom tillbaka så säger föraren: ”Nu du Håkan, nu har du varit om något historiskt! Vi har kört ner tryckpressen till den polska oppositionen”. Jag var helt säker på det.

Så du kollade aldrig upp om det stämde?

– Vi bytte ju tryckpress precis då, jag har aldrig haft anledning att tvivla på det."

Problemet för Juholt är att man måste vara mycket intelligent om man ska ljuga och det är han uppenbarligen inte, men däremot verkar han ha ett patologiskt behov av att frisera sanningen. Född 1962 och var då 17 år 1979 och inte 1982, dvs inte en siffra rätt. Här är lite mer information om när och hur de bytte tryckpress:

Den 16 oktober 1973 bytte Sydöstran press i sitt tryckeri. Den gamla slitna maskinen från 1958 ersattes med en tryckpress, som enligt tidningens förstasida innebar en revolution för Sydöstran.

En gammal tryckpress som var manuell är ingen liten pjäs och den skulle dom då smugglat ner till Polen i en bil? Vi vet ju alla som är så här gamla att gränskontrollen var otroligt strikt och hur sannolikt är det att någon okänd Svensk hjälte smugglar ner en blysatt tryckpress i delar in i Polen och Juholt, den skrävlaren sitter med i sista bilen av kanske 10 resor?

Här finns mer i Expressen. Nicaraguanska motståndsmän.....undra vilket språk de kommunicerade på. Eller det kanske var med musikens hjälp de hittade varandra!

Kan det bli så att denna nu en i raden av halvsanningar och rent ljug är det som får Juholt på fall, ironiskt i så fall att det är hans gamla arbetsgivare där han enligt uppgift fortfarande är tjänstledig från som fäller honom. Vi vet ju sedan tidigare att han har stulit från sin arbetsgivare då han sålde bilder som tagits på betald arbetstid svart till privatpersoner. Det borde rendera avsked på blankt papper.

Annars så finns en intressant artikel i DI weekend där dom fått fram en hel del om Juholt och krisen inom Socialdemokraterna. Jan Nygren en av de riktigt vettiga och som många nog vill se som partiledare skräder inte orden:

”Nej, han var naturligtvis varken första-, andra- eller tredjehandsvalet. Men olika delar av partiet blockerade varandra. En och annan kandidat tackade också nej. Plötsligt stod bara Håkan Juholt där”, säger Jan Nygren.

Tack för klargörandet Jan. Nu vet vi från säker källa att inbördeskriget är verkligt och att det antagligen skapade en ännu större kris som i sin tur kommer att skapa en ännu större kris.... Han kommer inte gå frivilligt och kommer då att förbli en driftkukku i bästa fall fram till 2013. Grattis Socialdemokraterna säger vi andra. Den judaskyssen känns nog.

3 kommentarer:

 1. Det finns en narcissistisk personlighetstörning som manifisteras i mytomani. Som beteendevetare kan jag säga att Håkan Juholt hör till den här kategorin. Det är så tydligt och samtidigt så plågsamt att jag kan se exakt när Juholt börjar ljuga och när han slutar. Det blir väldigt tydligt framförallt i Tv media.
  Jag var en av de som stödde Juholt hårdast i början, jag har ett minne av att jag gav dig på tafsen när du gjorde dig rolig över Juholt;)
  Men jag kan inte pga av ovan stötta Juholt. Andra får ljuga för sig själv och jiddra om kongressbeslut och annat. Det finns två kritiska faktorer som kan köra S ner i golvet , och vi är nära, det är fundamentalisterna inom partiet och Håkan Juholt själv. Så just nu beskådar jag spektaklet på hälsosamt avstånd. Den som tror att Juholt är S räddning har fått allt om bakfoten.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr har du rätt och även jag som kanske var den enda som varnade kongressen. Trist för de zombies som regerar idag behöver några som håller efter dom. Nu är det spel på ett mål.

  SvaraRadera
 3. Peter! Jag är inte beteendevetare och inte mer politiskt insatt än någon annan men vet en hel del om narcissistiska personlighetsstörningar. Jag har funderat vid mer än ett tillfälle på de narcissistiska drag jag sett hos Juholt i olika sammanhang och googlade på Juholt narcissist, fann ditt inlägg och gladde mig! Det behövs mer kunskap i samhället om narcissistiska störningar - de är långt vanligare än man tror. Tack för din uppmärksamhet (mot Juholt, alltså)!

  SvaraRadera