tisdag 13 december 2011

Sten Hecksher, korruptionens tjänare

Vi i Sverige vill ju gärna tro att vi inte har någon korruption vilket är helt fel då vi istället för att byta pengar med varandra, byter tjänster med varandra och framförallt i den offentliga sektorn sker många tillsättningar att man ger jobbet till sin kompis som en gentjänst. Inga-Britt Ahlenius har tagit upp detta och hon var ju också avskydd inom de då statsbärande partiet för att hon hårdnackat kritiserade dom för deras flagranta svågerpolitik. Ett tag så var ju 80% av alla generaldirektörer socialdemokrater med partibok samtidigt som partiet i sig hade ungefär 1% av befolkningen. Alla normala inser ju korruptionen i detta. Här är ett citat från hennes wikipedia:

" Den 11 november 2010 intervjuades hon i Gomorron Sverige i SVT 1 och uttalade bland annat, att korruptionen är mycket mer utbredd i Sverige än vad som är allmänt känt. Det gäller framför allt den "mjuka korruptionen", där toppviktiga befattningar och andra omotiverade favörer utdelas inom vänskapskretsen."

Kunde inte sägas bättre. Nu som ett brev på posten så skriver en av alla dessa mutkolvar en debattartikel i DN. Tack för det Sten Hecksher för då kan vi se vad du har gjort för att förtjäna alla dessa höga poster du haft. Jurist from början som verkade inse att tidigt vem som bestämde i Sverige och lierade sig med dessa, dvs socialdemokraterna. Sedan bar det uppåt i hierarkin och han var tidvis statssekreterare. Det vi minns honom framförallt för är hans icke insats som rikspolischef där han aktivt bidrog till polisens förfall genom inte prioritera vardagsbrott dvs de brott som vi folket utsätts för utan påskynda arbetet med att få alla Sveriges poliser att prioritera leken "Den som gör minst vinner". För denna arbetsinsats är han ekonomiskt oberoende och slipper som vi andra ha huvudvärk och oroa sig för minskande pensioner. De är förstås värdesäkrade.

Nu skriver han och har åsikten att den garanterade åldern med bibehållen lön efter fullgjort förvärv ska höjas från 55 till 61 år. Varför 61 år? Och varför denna omtanke om denna priviligierade grupp? Obegripligt är hans motiv, dunkla är hans avsikter som Yoda i Starwars skulle ha sagt. Tyvärr tyvärr så lovade alliansen att rensa upp i detta träsk men det blev bara en tummetott vilket är mycket beklagligt och tyvärr mänskligt beteende och vi måste se till att få en lagstiftning kring detta då om regeringen tillämpar korruption i stor skala, varför ska politiker på lägre nivå inte göra det?

5 kommentarer:

 1. Även om jag inte skulle formulerat mig likadant så måste jag hålla med dig i sak / fd boende i Honduras där enda skillnaden är att korruptionen är öppnare.

  SvaraRadera
 2. I sak kan jag hålla med dig också om att korruptionen i länder som Honduras på något sätt är ärligare då alla vet om den och man vet på ett ungefär var/när/hur mycket. I Sverige med vår självbild så finns den men som Ing-Britt säger, vi låtsas inte om den.

  SvaraRadera
 3. Det är väl också tusan att man alltid väljer fel gäng att liera sig med...

  SvaraRadera
 4. Inga-Britt Ahlenius är en hjältinna. Tyvärr ensam i sitt slag. Alliansen gick till val på denna fråga, att rensa upp. Väntar fortfarande på att det skall hända något. Kanske intresset svalnat sedan köttgrytepartiet blev uträknat.

  SvaraRadera
 5. @Gubben: Jag har funderat mycket på det. Tyvärr så är det nog så att dessa människor saknar förmågan att känna ånger så de roffar åt sig och har inga skrupler kring det utan tycker alltid att dom gör rätt. Speciellt då dom umgås bara med andra likadana. Sten intervjuades på TV igår om just denna artikel och tjja vad ska man säga, han var Göran Lindbergs Protege...... ni vet han som sitter i fängelse nu för upprepade våldtäkter på unga kvinnor.

  Verkar tyvärr som alliansen ruttnat ihop även på denna fråga.

  SvaraRadera