tisdag 21 september 2010

Es todo por ahora/Det är slut nu för tillfället

Tillkomsten av denna blogg var ett experiment för att se om det gick att torgföra iden om den representativa demokratins förfall. Ambitionen var hög men bloggen blev snabbt en orgie i diverse pesonliga påhopp som i och för sig känns bra men som inte egentligen fyller något annat syfte än personligt tillfredställelse för skribenten. Bodström, Borgström, Ohly, Wetterstrand, Borg, Wretlund, Johan Persson har alla fått sina fiskar varma. Frågan är om det hjälpt dock.
På bloggtoppen har jag ofta varit bland de 100 mest besökta politiska bloggarna men på knuff har jag inte ens kommit upp i startfållan. Där dominerar de som länkar till varandra dvs netroots eller tomma gubbkalsongen som de också heter i branschen.

Jag kommer att komma tillbaka när tid medges och kunskap om dels oss homo sapiens och de senaste rönen om beteendeforskning, internationell forskning om demokrati och hur wordpress fungerar så att jag kan lägga in mer bakgrundsmaterial. Annars så hänger många blogginlägg i luften.

Jag har bloggat anonymt men alla bilder är på mig. Bilden där jag rider med 2 hundar ser ut att vara under kontroll men det beror mer på att hundarna var livrädda för hästen så att de alltid sprang så långt från hästen som möjligt och jag då var tvungen att hålla emot. Hästen var en kallblodstravare, ett sto, med mycket egen personlighet som när vi väl lärde känna varandra hade vi fantastiskt roligt ihop. Min nuvarande häst, en hingst är en tuff nöt och drömmen om att jaga och rida samtidigt ser ut att ligga långt i framtiden. Flygbilden är från Åre vilket kanske några känner igen och det var under en av alla dessa underbara dagar.

Jag vill samtidigt passa på att tacka många bloggkollegor varav vissa jag har träffat IRL. Detta sätt att torgföra sina åsikter är ingen dagslända utan kommer att växa med tiden och ta över även TV mediet om några år. Då är massmedias makt bruten för evigt.

Även om jag klagar så är Sverige ett fantastiskt land att leva i och vi ska vara glada och tacksamma för att vi kan få leva i ett såpass bra land.

Nu ska det uppfinnas och byggas företag för 110%!

Freudiansk valanalys


Så då har detta val gått till historien som det val när SD kom in i riksdagen och visionerna lyste med sin frånvaro. Som Niklas så vist framhäver så är det micromanagement som gäller det vill säga de avgrundsdjupa avstånd som de själva vill måla upp finns inte längre utan man debatterar några enstaka procent på marginalen.

Så å ena sidan vill alla hävda sina ideologier men i praktiken är dom döda eller i alla fall splattrande i dödsryckningar. Det som det handlar som är att få makten och behålla den för maktens skull.

Alliansen är precis så där förutsägbara som bara byrå krater kan vara. De fyras gäng har profilerat sig som Centern är småföretagarnas kompis, Major Rotting vill ha ordning i skolan, Kristdemokratena säger sig företräda verklighetens folk samtidigt som de tillber en saga och slutligen tvålkoppen Fredrik vill vara landsfader med Borg som den nya Sträng. Att det går bra för Borg är inte så svårt då hans företrädare som tex. Ringholm helt saknade skolning. Det anmärkningsvärda ärinte att Borg har en utbildning. Överhuvudtaget så är utbildningsnivån på de som bebor helgeansholmen skrämmande låg och tex. Monica Green(S) är ett lysande exempel på detta eller Jan-Emanuel.

Alliansen kommer att göra några rockader och sedan regera som minoritetsregering med MP utanför. Att Maria Wetterstrand de sista dygnet mest frustat som en tjur är ett synligt bevis på hennes besvikelse att inte få bli Vice statsminister i en rödgrön regering som såg så säker ut för bara 6 månader sedan. Maria är en äkta karriärmänniska och om hon lämnar politiken kommer vi att få se henne som GD på något obskyrt verk, plågandes de anställda med hennes ideologi smatidigt som hon flyger världen runt.

Sakfrågor som försvunnit ut i marginalen och spolats ner i toalettstolen är förstås statsfeminismen som nu är politiskt död i Sverige. Fortfarande pågår en massa låtsasforskning på våra högskolor men även detta kommer att ebba ut. Djurrättssalliansen försök att lyfta minkarnas situation har också misslyckats, mycket tack vare sociala medier där filmerna ifrågasätts.

Däremot kommer migration och invandringsfrågor att vara blyheta de närmaste 4 åren. Jimmie Åkesson är mycket skicklig som politiker och svår att debattera mot och även jag kan tycka att tex fokusera på att ge stöd till flyktingar i närområdet där ändå majoriteten finns låter vettigt än att ta emot ett fåtal här som kostar då enormt mycket. Faktum är att de allra fattigaste och utsatta aldrig kommer till Sverige för dom har inte råd. Vidare så det utanförskap som bildats i alla våra miljonprogramsområden är ju något som verkligen måste göras något åt men där står sig Sverigedemokraterna slätt då de har väldigt får förslag hur lösa den gordiska knuten. Men under ytan lurar rasismen och vi kommer nog att få se misstag gjorda av de andra 19 riksdagsledamöterna under de närmaste 4 åren. Sakpolitiskt kommer Sverige att anpassa sig de andra Europeiska länderna är min gissning, det vill säga minska antalet som får uppehållstillstånd.

Bilden ovan föreställer Blekinges stolthet Jimmie. Gorillan till höger, vem är det? Tillhör han partiet eller finns han vid Jimmies sida för att skydda honom?

Mona Sahlin har fortfarande ett massivt stöd av folk inom socialdemokraterna och kommer nog att sitta kvar i 2 år till så att de får tid att hitta en ny ledare. Vi som giller demokrati hoppas förstås att de ska demokratiseras internt dvs vidga sitt idag extremt toppstyrda parti och gå tillbaka till sina rötter. Just det faktum att dom skyller mycket på media att dom förlorat är ett tecken så tydligt om något att de anser sig stå över demokratin då just media alltid har varit i deras händer historiskt. Aftonbladet är ju deras megafon och fulspelet har funnits men jag trodde att deras kampanjgeneral Bo Krogvig skulle svinga mer faktiskt.

Peter Eriksson försvinner ut i marginalen precis som många av de andra språkrören före honom.

Lokalt i Kalmar Län så förlorade socialdemokraterna i Hultsfred, Västervik och Vimmerby. Mycket bra framförallt i Hultsfred där nepotismen brett ut sig med Rockparty folk överallt på viktiga positioner. I Oskarshamn, den sista sovjeten, så stärkte socialdemokraterna sina ställningar vilket är anmärkningsvärt med tanke på det urusla sätt dom leder kommunen. Likaså i Kalmar gick johan Persson som som en segrare. Obegripligt. Enda förklaringen är dålig opposition och en bruksmentalitet som heter duga.

Men det viktigaste med detta val är att socialdemokraternas hegemoni att abonnera på makten har fått sig en allvarlig törn och alla de politiskt tillsatta tjänstemän som skulle vara opolitiska ny förhoppningsvis ersätts med andra som tillsätts efter nit och förtjänst.

måndag 20 september 2010

Jag deltog inte i valrörelsen för att jag trodde att vi skulle förlora

Citatet i titel är hämtat från Monica Greens sista inlägg på sin egen blogg. Lysande analysförmåga och slutsatser får man säga. Hon kanske själv skulle fundera om sin egen roll i och med SD's intåg i riksdagen.

Henne vill vi ju inte vara utan i riksdagen. En sådan filosof som tycker att Eskil var skum för att han stryker taxtikar på magen. Annars skriver Wolter bra och även Matte matik ger en intressant infallsvinkel.

Representativ demokrati bygger på att de vi ger vår makt till, kan fatta klokare beslut än vi själva, annars ska vi inte ge bort den. Denna grundbult i demokratin kan ifrågasätta idag.

lördag 18 september 2010

Valfusk i elfte timmen

Det mest självklara fallet var den sverigedemokratiska aktivisten David Von Arnold Antoni som enligt nyligen släppta rättsläkarprotokoll har ristat ett hakkors på sig själv i pannan. Lysande David och se det ur en positiv synvinkel. Nu när du har nått livets absoluta botten kan det bara gå uppåt hädanefter. Lägg in det i CV'n vetja. Framtida arbetsgivare kanske gillar initiativförmåga och att tänka utanför lådan.

Sedan visade det sig att den allierade journalisten som skulle varit en grupp arga journalister anställda på borgerliga medier som inte tordes gå ut med sina namn i själva verket är en ensam vänsterlobbyist med namn Pontus Björkman. Till vardags är Pontus presssekreterare på latinamerikagrupperna som är paraplyorganisation för diverse extremsocialister. Att de har nuvarande regering som ett extra hatobjekt är nog inte så svårt att gissa sig till då de satt SIDA och dess skyddsobjekt under luppen. Med all rätt ska man också säga. Att det var just Åsa Linderborg som släppte fram honom är ingen slump och vi får se hur catfighten mellan Åsa och Lena Mellin går. Hur som helst så har Aftonbladet i denna valrörelse utmärkt sig extra mycket.

Till sist historien om Annica Holmquist som blev utförsäkrad och nu visar det sig att dottern är medlem i vänsterpartiet. Här har mark klamberg har skrivit om fallet ur en juridisk synvinkel och det visar sig att det inte finns någon stupstock. Trots det precis lika vältamjat som Littorins sexskandal kom denna "nyhet" upp hos Aftonbladet. Jag har hackat på Peter Högberg och varit nära att ta upp mina egna erfarenheter av landstinget i Kalmar Län som varit allt annat än bra men har inte gjort det. Det finns tusentals som fastnar i byråkratins kvarnar men faktum är att förtidspensioneringen minskar drastiskt.

Vad kan dra för slutsatser av dessa som man kan tycka disparata händelser? Jo att ju mer extrema åsikter man har dvs ju mer man hatar sig fram i livet med klass, kön och ras och det är inte egentligen en ideologi utan mer en personlighet eller personlighetsstörning som jag skulle vilja kalla dom, desto mindre respekterar man demokratins grundvalar. Tänk på det Åsa Linderborg!

Föreningen Fnasig fjällskivling har tagit ställning




Det har inte varit lätt i denna valrörelse att ta ställning då bägge blocken har lovat guld och gröna skogar för oss. För oss i föreningen fnasig fjällskivling så ha vi stött och blött frågan genom vårt mycelie långt och länge och det har tagit oss mer än 6 månader. Nu är vi i full blom och alla kan skörda vårt strävsamma slit.

För oss som inte är lika fiiina som liberalerna verkar deras spretande i olika fraktioner ganska konstig. Om vi gör en enkel Orwellsk analys av dessa liberaler så verkar dom vara ruskigt lika strutsar som om de blir rädda eller förnärmade så stoppar dom snabbt ner huvudet i sanden.
Finast av dom alla är Johan Norberg som i detta val ska rösta på centern. Det tackar Ursula för!
Att två intellektuella giganter kan samsas i samma parti, inte dåligt!

Till skillnad från socialisterna som mer verkar vara som grisarna, dvs vi är alla lika men mest lika är JAG och som aldrig tackar nej till slagsmål var det helst det dyker upp. De jobbar helst i grupp vilket vi jägare på landsbygden vet. Ska man komma åt dom gäller grov kaliber och inga mjuka tag här inte. I värsta fall gäller närstrid med kniven.

Miljöpartisterna har efter nogrann analys flyttat in på Södermalm där de aldrig behöver omsätta sin politik i praktiken. Då kan man propagera för ett återinförande av djurskyddsmyndigheten med givetvis en gammal avdankad miljöpartist som GD så att de få betesdjuren en gång för alla försvinner och vår redan idag låga egenförsöjning på mat blir ännu lägre. Mat ska vara i fyrkantiga paket, inte levande djur för de luktar illa och passar inte in i vår lattevärld!

Men efter nogrannt utvärderande så har vi tagit ställning för alliansen då de inte bara vill ha en levande landsbygd med levande djur i markerna utan har också kunskapen att omsätta sin politik till praktik. Med de rödgröna försvinner betesdjuren som vi är mycket beroende av.

Eskil rules eller blev det röstning efter klanlinjer nu? Hur som helst en ny säsong med nya grisar att decimera och lokala slakterier som kan förädla dessa bestar. Kan det bli bättre?


fredag 17 september 2010

Varför ni INTE ska rösta på de rödgröna i valet


Jag hade redan i April ett blogginlägg om att de rödgröna kommer att förlora valet 2010 vilket var en bra tajming då jag nu hamnar som nummer ett om man söker på denna rad på google.

Texten stämmer och jag fick rätt. De rödgröna sjönk därefter som en sten i opinionsmätningarna just för att vi av tradition väljer de som är mest regeringsdugliga.

Men för oss som kämpar för demokratin finns ytterliggare argument och det är att socialdemokratin har växt ihop med staten på landsnivå och med kommunerna på kommunalnivå.

Ett exempel på detta är Oskarshamns kommun där socialdemokraterna alltid har styrt och det har utvecklats en kultur som är minst sagt skadlig. När förre kommundirektören Lars Tyrberg slutade var det många som trodde att nu skulle allt bli bättre. Under honom hade en låt gå mentalitet och en väldigt spridd organisation utvecklats.

Men kommunen ha gått ur askan i elden. Den nya kommundirektören Ann-Christine Vösu(bilden), som rekryterats har centrerat organisationen och nu drar hon sig inte heller för att styra politikerna som sitter i de olika nämnderna. Mycket anmärkningsvärt och till och med de lokala vänsterpartisterna reagerar och det säger inte litet.

Jag är helt övertygad om att de ledande befattningarna i kommunen tillsätts efter kontroll av partitillhörighet då mycket kompetenta personer sökt tjänster i kommunen men blivit ratade till förmån för mindre kvalificerade.

Detta är korruption och jag har skrivit om detta i flera inlägg, här, här och här.

Nu är det upp till oss alla att ändra på detta och ett viktigt inslag i demokratin är byte på vaktposten så att nya kvastar kommer in. Glöm inte detta på söndag!

onsdag 15 september 2010

Lars Ohly smsade 1989!!!!

Vår kamrat Lars Ohly eller Ohlyckan som han kallas här i Småland. Smeknamnet har han fått efter att ha besökt det landstingsdrivna sjukhuset i Oskarshamn med noll i köer som nyopererad på ett privatsjukhus. Lysande Kamrat Ohly. Sedan visade han sitt rätta humör när han ställdes mot väggen av en journalist angående könsfördelningen i partiet. Här finns mycket att göra för nästa partiledare om man säger så.

Men dagens utspel i Uppdrag granskning slår ändå det mesta när han pressades av reportern att prata om Berlinmurens fall och om han var ledsen eller inte. Pressad som han var kläckte han ur sig det otroligt smarta att hans bästa kompis ( oklart vem ) var i Prag när allt hände och kunde därmed skicka sms till kamrat Ohly om saken. Observera att detta vara 1989.....

Detta klipp är från denna snart berömda blundern och 7,34 minuter in i klippet så kommer det. Då kamrat Ohly befinner sig i teknikens framkant för att uttrycka sig milt så säger vi: Beam me up Ohly!




Vi kan konstatera att 2010 inte kommer att bli Ohlyckans år. Kuba ska banta sin offentliga sektor med 500.000 människor och dessa ska in i den privata där de förmodligen är tänkt att göra mer nytta. Hur förklarar Ohlyckan detta faktum att favoritstaten nummer 1, Kuba tänker effektivisera sin statsapparat?

Uppdatering: nu har det uppmärksammats lite som tex i Expressen och mina bloggkollegor I Grevens tid, Anybody och Svensk Historia.

tisdag 14 september 2010

Egobashing

tänkte jag ägna mig åt lite. i DN så har dom intervjuat 4 bloggare som alla är partipolitisk aktiva eller lever av sitt skrivande. Det är stor skillnad mot oss oberoende bloggare som varken lever av eller för politiken utan bara vill göra vår röst hörd.

Om man gör någon skillnad? Vet inte men googla gärna på "de rödgröna förlorar valet 2010" så kommer jag upp först på listan och det inlägget skrev jag den 27 April då allt vände. Känner mig fortfarande nöjd med texten och innehållet. Så 5% provision på den sammanlagda valbudgeten som är 1 miljard blir 50 miljoner till mig! Synd dock om Sören Holmberg ;)

Så gör vi någon skillnad? Fortfarande har traditionell media ett stort övertag i form av resurser men på nätet gäller fakta och argument, inget annat. Har du inte dessa med dig så blir du ignorerad och nergjord eller så stänger man helt enkelt av kommentarsfunktionen som väldigt många gör.

Det finns massvis med andra oberoende bloggar som skriver mycket bra och som helt klart påverkar politiken och debattklimatet till det bättre enligt mig, dvs mindre ute i det blå och mer i verkligheten där vi andra bor.

Maffian i Oskarshamn del 4 Tekniska kontoret


Jag har tidigare skrivit om tekniska nämnden och det kaos som utbrutit sedan de byggt en raket. Skojade bara. Nej de har sprängt och schaktat ett blivande industriområde och detta har blivit en följetong i Oskarshamn då kostnaderna skenat. Samma entreprenör är också hussprängare åt SKB samtidigt som SKB är upphöljda på en piedestal vilket kan förklara varför detta har fått fortgå då man inte velat stöta sig med SKB som ska frälsa kommunen med nya företag och innovationer. De har till och med myntat ett nytt begrepp, innovationssystem. Någon vänlig själ som kan förklara vad det är?

På bilden är Joakim Rylin(S) som suttit i nämnden nu i 7 år. Frågan är om dessa nämndepersoner är medskyldiga eller bara marionetter för de tjänstemän som verkar dansa på bordet i brist på ledarskap.

Problemet är att socialdemokraterna har haft makten så länge och med dess fackliga gren så har dom styrt på uppifrån genom nämnden och underifrån genom facket så att alla initiativ att komma tillrätta med problemen har fallerat, antingen genom att chefen slutat eller blivit flyttad på. Försök har gjorts tro mig men alltid gått på grund. Så detta är korruption i sin mest klassiska form i Sverige medan vi låter det bero på att vi är så fiiina att vi inte låtsas att det existerar. Här har tex. maskinentreprenörerna väntar i 4 månader på svar.

Peter Wolodarski
skriver insiktsfullt att det vi ser nu i valrörelsen för Sverige är slutet på en epok, där Socialdemokraterna kunde styra media, folk och fä hur dom ville. Undra när detta ska ske i Oskarshamn? om 20 år? Idag kommer nya siffror på hur vi kommer att rösta och det verkar som om sufflen sjunkit ihop, men kan man tro att detta kommer att ske i den sista sovjeten också eller kommer allt att fortgå som vanligt? Problemet som de som styr inte inser är att de som är mest talangfulla också är dom som migrerar bort från Oskarshamn så att lyftet som den skrivit in i handlingsplaner nu i över 20 år aldrig inträffar.

Den s-märkta bloggaren Peter Andersson efterlyser en ny maktutredning och det gör även jag!
Bra Peter att även du inser det orimliga i situationer som Oskarshamn.

Den socialdemokratiska kommunlrådet i kommunen, Peter Wretlund fick till och med göra en presskonferens som är förevigad på youtube. Håll till godo och observera sjukdomsinsikten ;)

torsdag 9 september 2010

Till makten vi (s)ka


kosta vad det kosta vill. Nu har ännu en valfusk skandal uppdagats och det är ju och enbart socialdemokraterna som verkar hålla på med detta. Vad pågår egentligen i deras huvuden när dom på ett så flagrant sätt överträder de demokratiska spelreglerna?

Dett sker också i den kommun där en av socialdemokraternas mest aktive och högst rankade bloggare håller till. Man kan ju snabbt konstatera att antingen så befinner sig inte Peter Andersson i verkligheten ihop med sina partikamrater och förmedlar den fina demokratisyn som han så engagerat skriver om på sin "fritid" på sin blogg eller så delar han denna syn som sin kamrater har i verkligheten och bloggen är bara en chimär, en potemkinkuliss. Vi andra kan ju bara spekulera och hålla tummarna att socialdemokraterna förlorar stort i detta val och att dessa maktmänniskor flyr partier och in kommer genuina gräsrötter.

Även från andra kommuner kommer liknande signaler som tex. Oskarshamn där en rödsprängd herre rattade runt i vallokalen och tillrättavisade allt och alla. Så synen på makten verkar alla socialdemokrater inklusive Marita Ulvskog ha gemensamt.

Denna suffle kommer efter valet att sjunka ihop som inte ens en fläskpannkaka utan en ultratunn pannkaka och mitt tips är att Peter Anderssons 3,17 blogginlägg per dag kommer att sjunka i takt med inbördeskrigets utbrott inom socialdemokraterna.

Affischen kommer ifrån bloggen valaffischer. Lysande satir!

måndag 6 september 2010

Folk som hatar

sig fram i livet ska inte styra över oss andra. Ann Helena Rudberg har skrivit bra om valet och de extremistpartier som vill styra över oss andra, dvs FI, V och SD. De vill skapa konflikter mellan kön, klass respektive ras. Jag har inget emot att de finns i riksdagen och framförallt ska vi kunna diskutera öppet och inte som nu låta media i form av tex. TV4 styra vad som ska visas av reklamfilmer osv.

Att dessa människor aldrig lever som dom lär är också signifikant. Lars Ohlys barn har gått i privatskola, han opererar sig på privatsjukhus och hade han levt under sovjettiden och bott på andra sidan muren är jag helt övertygad om att han precis som ledarna då, hade levt ett västerländskt liv medan medborgarna slavade fram i köer.
Mona Sahlin har visat prov på mycket dåligt omdöme när hon bjuder en av dessa partier in i den rödgröna trojkan och tvivlar ni på att Lars Ohly hatar sig fram i livet kan ni se på detta lilla klipp.

fredag 3 september 2010

Socialdemokraterna visar sitt fula tryne!


Så nu när opinionsiffrorna pekar åt fel håll för socialdemokraterna så åker boxhandskarna av för detta maktparti som abonnerat på makten så länge och som anser sig har rätt till den också. Under Fredrik Reinfeldts utfrågning i SVTkuppade dom in en socialdemokratisk medlem som fick illustrera förändringarna i sjukförsäkringarna. Problemet var att han ljög eller så glömde SVT att fråga honom. De hävdar dock att de frågade honom. Lex jörg kanske nu får en annan innebörd av vad kampanjmakarnaSveavägen 68 trodde från början.

I Kalmar län som framgår av inscannade bilden så finns också en hel del intressant att analysera när det kommer till vem som står på valbar plats och vilka titlar de använder. Håkan Juholt har lagt av med sin falska titel journalist och hävdar proffspolitiker vilket han alltid varit så det är ju bra. Peter Wretlund lokalt I Oskarshamn är också politiker vilket ju är tur med tanke på hans obefintliga skolgång ( tur att han har ett jobb). Problemet är att han bestämmer över mycket och då matematik inte är hans starka sida ( enligt honom själv ), så är ju också Oskarshamns kommun kanske den mest misskötta i landet? 107% över budget år från år och nu senast 360 miljoner i ägartillskott till lokala allmännyttan Byggebo. På landstingssidan noterar man med intresse hur smygarn, Ulf Nilsson står först på 6: plats och att även han har titeln politiker som enda person på den listan.

Deras Ledare Mona Sahlin är ute och håller "demokratiskola" i någon förort. Säkert helt omedveten om hur stort stöd de har i dessa områden. Denna valrörelse är precis lika tråkig som jag förutsett och smutskastningen är stor och jag är helt övertygad om att socialdemokraterna som det maktparti man är kommer att kasta fram mer skit längre fram. De behöver reformeras från grunden precis som Greger Hatt så bra skriver om på Newsmill.