onsdag 25 maj 2011

Sveriges dummaste moderat?

Jag har ju bloggat en hel del om stackars Don Ljugholt och andra sossar så man kanske kunde förledas att tro man bloggägaren har moderata sympatier men det osynliga partiet har ju inte direkt framhävt sig själv men det finns en person som aldrig förnekar sig och förtjänar att löpa offentligt gatlopp och det är Anton Abele. Nu har han skaffat twitter och frågan är om det var så smart. Kanske dags att lägga band på sig själv Anton och ägna dagarna åt att skicka personliga brev till dina kompisar på officiellt brevpapper från riksdagen?

Och nej Anton, internet är inte vilda västern utan kanske det mäktigaste demokrativerktyget som uppfunnits sedan tryckpressen och nu har vanligt folk chansen att få tycka till utan att passera någon censur vilket resulterat i arabvåren vars implikationer vi inte har en aning om annat än att dom är stora. Jag kan notera att du inte med en rad kommenterat detta stora som vi nu upplever i realtid. Kanske född i fel tidsepok? 1800 talets kanske hade varit bättre?
Läs gärna vad dina partikollegor tycker Anton. Det kan inte kännas bra att vara i samma fålla som Sarkozy?

Hur som helst så är hela tanken med representativ demokrati borta om Helgeansholmen befolkas av personer som Anton reglera internet Abele och Monica It titti Green.


tisdag 24 maj 2011

Bodström har vettiga åsikter!

Trodde aldrig att jag skulle skrivit denna rubrik men skam den som inte kan ändra sig. Han blev nyss intervjuad i TV4 nyhetsmorgon och la där fram en hel del vettiga åsikter om dels tillståndet inom socialdemokraterna och dels vad dom borde göra.

  • Kapa banden till LO
  • Byta namn
  • Demokratisera internt
  • Tidsbegränsa uppdragen
Varför kommer dessa förslag nu när han inte är aktiv? Vidare så tyckte han att valet av Juholt var ett skämt med 350 delegater på kongressen och ingen motkandidat. Sedan avslöjade han det vi andra redan vet att hela havet stormar internt inom S och att speciellt i Stockholms stad och länet. Motattacken mot Bodström har redan rullat igång. Den minskande skaran lojala nätnötter gör vad dom kan.

Det som solkar ner Bodströms omdöme är när han gav Kapten klänning förlängning på sitt förordnande trots varningar från sin presssekreterare. Jag har själv träffat Kapten klänning IRL och mötet ger mig fortfarande rysningar längs med ryggraden och hur andra inte kan uppfatta hans brist på empati är oförståeligt.

Det verkar som om man kan släppa Juholt

för karln verkar klara av att göra bort sig alldeles själv utan hjälp från någon annan. Här blev han intervjuad i expressen och reaktionen lät inte vänta på sig. 800 svar på en kontaktannons känns inte helt hundra om man säger så och spekulationerna har ju gått höga på flashback om han skämtar eller är allvarlig. Fan vet och nu känns det på något sätt som om stenen är i rullning av egen kraft om man säger så....

Bon Voyage Juholt på det stormande havet eller kamelritten!

lördag 21 maj 2011

Landsbygdens fiender nummer 1 har valt rör

Jag har tidigare skrivit om MP här och den inkonsekvens som dessa asfaltsblommor har när det gäller miljöpolitiken och landsbygdspolitiken i synnerhet. Sedan vet jag inte om det var jag som fick Maria Wetterstrand att sluta blogga men det gjorde hon strax efter detta blogginlägg. Hur eller hur så har jag flera gånger IRL stött på representanter för detta parti och varje gång har dessa backat ur en diskussion om just landsbygdens väl och ve. Nu har dom i alla fall valt förhandsfavoriterna och även om Tintin aka Fridolin är uppväxt i bonnhålan Vittsjö så bor han inte på landet och Åsa Romson bor ju som alla vet i MP enklaven Södermalm, ni vet denna chicka stadsdel där man inte behöver konfronteras med någonting av vad vi andra medborgare brottas med dagligen såsom långa avstånd till skola, arbetsplats, affärer utan kollektivtrafik, ett överbyråkratiserat jordbruk, dyra energiskatter osv osv.

Avgående rör Peter Andersson, är påtänkt som landshövding i Kalmar län och då kan vi säkert räkna med nerlagda flyglinjer förutom till specialflygfältet på Öland där han själv bor. Leva som man lär är krångligt eller hur Maria Wetterstrand och nu Åsa Romson.

Så alliansen gjorde i alla fall ett rätt när dom la ner MP's hjärtemyndighet djurskyddsmyndigheten förra mandatperioden men nu så laddar dom om med att stänga möjligheten för att sälja alkohol via gårdsförsäljning. Kan någon vänlig själ förklara för mig rationaliteten i detta beslut annat än att det påskyndar avfolkningen av landsbygden?

fredag 20 maj 2011

Grönsakskommunisternas kongress


Nu ska dom träffas i helgen och borta är tydligen näbbstövlarna för nu är dom ute efter makt och den som är ute efter makten mest är Sveriges egen Tintin, Gustav Fridolin som har gett lillgammal ett fräscht ansikte. Gustav som trots sin ringa ålder hunnit med att vara riksdagsledamot, reporter på TV4 och lärare på folkhögskola där han måste varit yngst i klassen så är han tillbaka till riksdagen och nu är han kronprinsen som ska leda MP till nya segrar. Då gäller att attrahera medelklassen och MP's analytiker har ju redan konstaterat att deras bästa område är Södermalm i Stockholm, dvs vi som bor på landet och dagligen ser till att landskapet är så fint som MP talar om är inte dess väljare utan högutbildade medelklassmänniskor med dåligt miljösamvete som köper rättvisemärkt ekologisk latte så tror dom att världen blir bättre. Förutom Tintin så ska dom också välja ett kvinnligt språkrör och där har det utbrutit en cat fight vilket alltid är uppfriskande och nu så har man släpat fram saker som inte är så trevliga på bägge. Åsa Romson som är en helylle Södermalmsdam har tillsammans med sin sambo en segelskuta och denna segelskuta eldar dom med vanlig fulolja. Inte så sor deal egentligen men pinsamt dåligt är det och att skylla på att fartyget är gammalt är ju bara nys. Det finns inget hindrar eldning med biogas, ved, pellets eller andra biobränslen. Sedan i andra ringhörnan den ständigt taxiåkande Mikaela Valtersson som måste komma i tid till jobbet! Smaka på den ni alla som står och huttrar på perrongen väntandes på ett tåg som aldrig kommer under vintern.


Så ordningen är återställd. MP är precis som de andra partierna. Borta är idealisterna som verkligen vill skapa ett annorlunda parti, kvar är ett parti med tunn grön fernissa men med de vanliga megalomanerna lurandes i vassen. Denna blogg önskar Tintin och Åsa lycka till i strävan efter makt vilket är deras enda drivkraft.

torsdag 19 maj 2011

Är han dum på riktigt?

Man vet inte om man ska skratta eller gråta inför Juholts kappvändande i Libyenfrågan. Det första man kan konstatera är att någon empati med de människor som lider och har lidit under Ghadaffi verkar inte finnas trots alla stora ord om internationell solidaritet och alla resor kors och tvärs över jordklotet i just ovanmämnda syfte.

Det hela bonkar tydligen ner på interna konflikter inom socialdemokraterna enligt denna artikel i fokus.

Om man läser den och sedan funderar själv ett tag så inser man ju att man är ganska frisk som inte är med ett politiskt parti.

Kanske dags att hitta på ytterliggare ett namn till Juholt, Håkan Bråkan!

söndag 15 maj 2011

Varför valfuskar sossarna?

Jo det hela är mycket enkelt. Detta parti som abonnerat på makten under så lång tid, har under denna tid byggt upp en mycket stor intern organisation och personer som tagit makten för given. Nu när detta inte sker och förhoppningsvis aldrig mer i historien för demokratins skull, så är maktapparaten i full panik. De säkra jobb som de som kommit in i sfären kunnat räkna med finns inte längre. Kanske Anna Sjödins rektorsjobb som jag skrev om igår är snart ett minne blott och vad ska då dessa personer göra? Konkurrera på den öppna arbetsmarknaden? Läskigt läskigt och paniken utbryter och valfuskandet breder ut sig.

Även i Juholts hemkommun förekom valfusk i förra årets riksdagsval då en representant för socialdemokraterna befann sig i vallokalen under en lång period och gjorde klart för alla vilket parti man skulle rösta på. Tyvärr hade jag inte kameran med mig och kunde dokumentera. Jag är dock säker på att dnna vallokal inte var den enda i Sverige där övertramp skedde.

Påminner alla om vad som föranledde omröstningen i Örebro:

lördag 14 maj 2011

Veckans Joe Hult


Man kan undra varför jag bara skriver om Smålands svar på Kim-Jong Il. det hela är mycket enkelt. Han är ett praktexemplar på det som denna blogg hela tiden vill bevisa, nämligen att den representativa demokratin har nåtts vägs ände och att de som utses inte kan fatta klokare beslut än vi själva och därmed faller legitimiteten i systemet. Det finns givetvis fler än Juholt som faller inom denna kategori. Vi kan ju ta Monica Green som ett annat exempel. Denna strävsamma kvinna från Skaraborg har envetet kämpat på om förbud mot djursex. Det verkar ju självklart men som många påpekat så finns en gränsdragningsproblematik vilket inte hindrat Monica att klampa runt som en yr elefant i ett glashus och bli riksdagens drift-kucku nummer ett. Det borde för alla medvetna partiledare göra att ovannämnda hamnar i kylboxen men inte för Håkan som aldrig verkar läsa något i den digitala världen. Han kanske tycker att den digitala världen är lika dumt som att byta namn på Domus till COOP och då har han utnämnt djursex tanten till talesperson för IT frågor. Vips så har hon uppfunnit IT-titti och blivit drift-kucku igen.
Man kan inte annat än tycka synd om nätrötterna som Johan, Peter och frilansen Laakso.

Sedan förekommer rykten som säger att han har stora problem med att rekrytera kompetenta personer till sin egen stab. Det är så att säga tomt i verkstaden och på något vis känns det som om valet av Juholt som ju kuppades igenom av Småland och Dalarna med minimalt support av de välutbildade i partiet, har gjort att alla sitter på bänken vid sidan om och väntar och ser hur det utvecklar sig.

Analysen av detta är ju att partiorganisationen inom Socialdemokraterna är helt fel med starka anställda ombud och regioner som låser varandra i en aldrig sinande maktkamp. Det vi ser är en dödskamp i slowmotion på vårt gamla statsbärande parti som tagit makten för given och därmed en spikrak karriär med löner och positioner som andra bara kan drömma om. Ta bara dottern till Mona Sahlin som fick en tjänst på ambassaden i Washington och gick därmed förbi alla regler på UD och SSU egen dogfighter Anna Sjödin som nu är rektor vars tjänst hon fick direkt efter att ha avslutat högskolan. Helt obehörig hon med.

Sammanfattningen finns här!