tisdag 18 maj 2010

Hycklaren Ohly

Lars Ohly var med i SVT i morse och folk fick ringa in. Sveriges svar på Joe the plumber, Harriet var med och hon frågade honom om dels hans bostadsrätt och dels hans barn val av skolor som givetvis blev friskolor. Jag har tidigare skrivit om Ohly och hans val av sjukhus för operation.
Vad ska man säga. Leva som man lär är så uttjatat men det stämmer fortfarande bra och visar att den kommunistiska ideologin inte går att leva efter, inte ens för den främsta företrädaren i Sverige.
Precis som Mona så blev Ohly arg i rutan vilket visar med all tydlighet att dialog med oss på golvet som har kontakt med verkligheten är något de ska undvika.

7 kommentarer:

 1. Ibland tror jag att den rödgröna ideologin ser "folket" som en grå inbecill massa som måste detaljstyras för sitt eget bästa och sig själva som samhällets toppskikt alla kategorier?? En märklig vanföreställning???

  Jag skulle inte låta någon av dem få något att säga till om i min privatekonomi .. och det säger väl allt!

  SvaraRadera
 2. Oj, snacka om att vinkla en intevju till sin fördel. Han gav ju lysande svar på tal. Det han menar är inte att alla ska bo i hyresrätt/gå på kommunal skola/operera sig på offentliga sjukhus. Han menar att man liksom skall höja golvet för människor. Har du råd så varsågod, men resten av folket skall också ha en möjlighet..

  SvaraRadera
 3. Ohly vill ju ta bort den möjligheten eller har jag fattat fel. Har han också triangulerat sig in mot mitten?

  Det börjar bli trångt där....

  SvaraRadera
 4. Märkligt jag måste ha sett på något annat inslag med Ohly än anonym gjorde för jag tyckte inte att det var så lysande svar på tal han levererade - men jag kan ha fel.

  SvaraRadera
 5. Det beror nog på vilket lag man hejar på. Man kan vara en cyklop också, dvs enögd!

  SvaraRadera
 6. Ja, verkligen hycklande av politiker att ens politiska gärning går ut på att sänka sina egna löner, omfördela pengar från sig själv till dom som behöver bättre, försöka utjämna skillnaderna mellan dom som har i överflöd och dom som inte har någonting alls.

  Det är så väldigt naivt av sådana som Lars Ohly att förstå att vi har strukturer i samhället som det stora flertalet förhåller sig till och det är dessa man måste förändra. Att både vilja det! samtidigt som han bor på söder vill sina barn det bästa! skandal ;)

  SvaraRadera
 7. Som jag förstår det så är du ironisk och det är helt i sin rätt at vara det och humor var ju det som gjorde att människorna i forma östblocket överlevde 70 år av socialistiskt experiment.

  So keep it on Buddy!

  SvaraRadera