lördag 1 maj 2010

Demokratins förfall

Birger Schlaug är i alla fall konsekvent när han propagerar för ett annat samhälle och det ger honom heder även om han har fel på alla punkter. Han har trots ett grönt perspektiv inte läst in sig på modern beteendeforskning och varför vi är som vi är, dvs den mest grälsjuka apan på planeten som ständigt strävar efter att klättra i hierarkin Därför är hans samhälle lika utopiskt som ett klasslöst samhälle det vill säga det kommer aldrig att fungera och därmed aldrig att existera. Vi befäster vår ställning i hierarkin med diverse statussymboler som i och för sig varierar med kultur och tidsålder men inte behovet att markera. Förr kanske det vara antalet slavar, en stor balsal på slottet och idag en SUV, semester på Antillerna eller en Svensk blond hustru om man är en rik Amerikansk man. Att vara en del av en släkt med fina anor verkar universellt och gångbart även idag. Så epitetet grönsakskommnist är ett bra namn på Birger och hans anhang. Tillväxt är inget annat än att vi jobbar lite smartare varje år, dvs mer effektivt.

Den andra punkten är hans attack på blockpolitiken och den utslätning av de politiska idéerna som vi ser över hela världen. Tyvärr Birger så är ideologierna döda så antingen gillar man läget eller så kan man hänga kvar i det gamla.

Ett symptom på detta är de alltid förekommande personstriderna inom (S) som bubblar under ytan på dessa solidaritetens tjänare. Det verkar som om JAG och JAG är först och främst viktigast och att få makt inte att utveckla samhället vilket bevisar min tes (igen). Jag har personligen bevistat en begravning där en grupp inom (S) baktalade en annan. Extremt osmakligt tycker jag och visar på ett sektbeteende.

Lösningen på detta är att montera ner dessa strikt hierarkiska partier vars medlemmar snart kan likställas med pensionärsorganisationernas.

Trevlig första maj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar