söndag 2 maj 2010

Topp(S)tyrda bloggrobotar


Nu kommer Socialdemokraternas kampanjstrategier upp i dagen då de som leder dessa, bland annat Karin Pettersson idag publicerar en artikel i Expressen. Karin är ansvarig för sociala media inom (S)fären och berömmer sig själv för 550 progressiva bloggare. Vid närmare granskning så är dessa som fjärrstyrda robotar och det är extremt svårt att hitta någon som reflekterar och för någon slags diskussion. Värst av dom alla är Peter Andersson, som bloggar extremt intensivt samtidigt som han påstår att han gör detta på sin fritid och inte på betald arbetstid som ombudsman för just sossarna. Detta är ju inget annat än ren lögn.

Detta bevisar att denna "rörelse" inom sociala medier som S driver inte alls är en folkrörelse utan en noga orkestrerad kampanjorganisation genom ett nytt media.

Anledningen till att just S är störst är att de har mest muskler och mest folk på avlöningslistan, svårare än så är det inte. Dom är som fjärrstyrda robotar och motbevisa mig gärna genom att ge mig exempel på någon som avviker.

Påminner mycket om dessa höns faktiskt:

12 kommentarer:

 1. Dacke!

  Bra skrivet! Det är en skam att vi skattebetalare ska behöva stå för notan när Peter Andersson och hans lakejer ägnar sin arbetstid åt att rapa upp inlägg efter inlägg av meningslös partipropaganda.

  SvaraRadera
 2. En potemkinkuliss är ordet för dagen och mer navelskådande får man nog leta efter. Ska bli intressant att se om någon tar upp min handske. Jag kommer med all sannolikhet att inte stå med på listan i Expressen då alla S-bloggare genom länkningar ligger högre på rankingen. Att dom sedan har noll kommentarer verkar ingen bry sig om.

  SvaraRadera
 3. Stig och okänd. Har inte kvar en sekunds tro på något möjligt konstruktivt samtal med dig eller "X:et". Men för eventuella läsares skull är det väl bra att veta att du och andra har fått fakta om mitt bloggande men skiter helt i det och i stället väljer att "bashing" om "betald bloggning". Som ni vet båda två är det i stort sett inte korrekt.

  Möjligen är det viktigt med synliga tecken på att bloggosfären inte alltid bidrar med konstruktiva publikationer till det demokratiska samtalet.

  /peter
  i huvudsak fritidsbloggare

  SvaraRadera
 4. Hoppsan, det tog skruv. Vi till skillnad från er har ingen intern mail lista som går runt vilket Erik Laakso som vänligt har talat om för oss andra att ni har inom (S)fären.

  Det är helt omöjligt att du skulle hinna skriva så många bloggposter på din fritid såtillvida du inte jobbar alls på jobbet ;)

  Du ska en eloge att du tar dig tid att hoppa till en annan blogg som inte håller med dig och skriver här plus att du lämna ditt kommentarsfält öppet vilket du delar med en del andra S-bloggare.

  Internet är faktiskt en stor demokrati BOOST då vi här kan utbyta ideer men då ska vi inte häcka ihop i grupper som tycker lika!

  SvaraRadera
 5. Ok.
  Men för ännu mer kunskaps skull kan jag berätta att min arbetsgivare, som inte är (S) centralt utan (S) i Solna är tämligen tuff i att markera att bloggning inte ingår i mitt jobb. Just därför blir det så märkligt när det hävdas. Ett eller annat inlägg i "särskilda fall" tillåter jag mig eller som lunchbloggning. (dvs typ 30 min äta o 30 min lunchblogg.) Eller som i morgon på uttagen komp tid. Men som sagt. Min ordförande och styrelse har nog till och med hårdare bevakning än bloggosfären på mig.. :-)

  Jag går upp typ 5.30 och åker ca 8. Ev kvällsbloggning efter aktiviteter. Fler sådana i valrörelsetider medför färre bloggposter vilket nu också syns på ex knuffplaceringen.

  Vad gäller "toppstyrningen" inser jag att det är svårt att "bevisa" något oberoende eftersom jag har den profil jag har på bloggandet. Men jag är en person som snarast tar avstånd än släpas med om någon skulle kräva att mina privata blogg ska användas till x eller y. Jag skriver om det jag brinner för och med de grundvärderingar jag har blir det ganska ofta samstämmigt med "partilinjen". Men den som letar kan nog hitta också en eller annan känga på (S).

  /peter

  SvaraRadera
 6. någon som är med och astroturfar skulle ju aldrig erkänna att de är just astroturfing, de kommer ju givetvis att hävda att de är äkta gräsrötter.

  SvaraRadera
 7. Vi letar på ..... Hittade inget! Skämt åsido så är det kanske så att du är betydligt mer effektiv än vad jag och många med mig är när det gäller bloggandet. Texten i sig är en sak men uppslag, faktakol, länkningen och kollen efteråt tar mycket tid.

  Att S-bloggare skulle tycka lika i cyberspace medan ni älskar att fightas i real life låter inte sannolikt. Men i real life så kanske ni slåss mera om makten att sitta närmast grytan och då gäller djungels lag, dvs den med fulast knep vinner som jag skrev om i mitt tidigare blogginlägg.

  SvaraRadera
 8. Här kommer lite mer fakta om bloggandet. Nedan kan vi se 2 S bloggare Peter ovan och Jonas Morian och hur deras statistik ser ut. Jonas gör 0,2 inlägg per dag, jag gör 0,6 och Peter 3,4 som dessutom är längre. Peter är ett skrivargeni!

  http://bloggar.se/blogg/kdfj1/jonas-morian-promemorian

  http://bloggar.se/blogg/0ob67/peter-andersson-med-raett-att-tycka

  http://bloggar.se/blogg/8nc7p/dackefejden

  Man kan också konstatera att jag inte har många bloggvänner vilket är bra. Jag är oberoende och har inget behov att länka upp mig på knuff.se

  SvaraRadera
 9. Dacke!

  Är det du som har filmat Peter Andersson och hans lilla flock av blogghönor? ;-)

  SvaraRadera
 10. Peter!

  Visst är du betald av oss skattebetalare. Du har ju inte haft ett riktigt jobb sedan 1990. Det framgår ju av din egen beskrivning av dig själv på din blogg!

  SvaraRadera
 11. Peter: Det vore klädsamt om du inte skrev mer i ämnet. Verkligen. Det osar katt hela vägen ner till källaren. Sluta. Usch. Dacke har nog inte misstagit sig här...

  Värt att notera är även hur enkla Knuff/Twingly-tjänsterna är att manipulera och hur lätt det är att äga svenska bloggosfären. Bara man har en någorlunda strategi och många droider (med- eller omedvetna).

  Grattis till Twingly förresten att lyckas pracka på gammelmedia den fantastiska nyheten "pingbacks" som i princip driver den svenska bloggosfären. Begriper fortfarande inte vad det är för stofil som inte förstod att en pingback behöver man inte Twingly till för att kunna ta emot. Men alltid tjänar någon på det, och det är ju trevligt med skattekronor som bonuseffekt. Absolut. I synnerhet när vi har så begåvade bloggdroider att lägga dem på.

  Det mest roande i hela sammanhanget kommer vi förmodligen se efter valet, när alla självutnämnda sociala medier-gurus på tveksamma PR-byråer (inga namn, nu) ska skruva ihop var sin Powerpointare om hur (S) valkampanj så framgångsrikt använde sociala medier i valet 2010. Jag bävar inför denna tillrättalagda, gigantiskt ointressanta gäspfest, fylld av klyschor och kvasiintellekturella case.

  SvaraRadera
 12. Medborgare X: Hönsen är mina och alla eventuella tolkningar är upp till besökaren...... Kycklingarna är hur söta som helst men de går som sagt i flock, alla av dom.

  Garrett: Har du skapat ett nytt uttryck Garrett? Bloggdroider, den var bra. Ska lägga på minnet!

  SvaraRadera