torsdag 13 maj 2010

När eliten störs


Det måste vara jobbigt att sitta på ett elfenbenstorn och titta ner på oss andra. Erik Laakso avhopp från netroots var tydligen känsligt och hans analys så precis att många har känt sig manade att hoppa in i debatten. Den bästa analysen är här enligt mig. Underbart bra formulerat av Anders och bara en som inte är med runt köttgrytorna kan och törs skriva så här rakt på sak.

Socialdemokraterna behöver gå tillbaka till verkstaden och skruva tillbaka sitt parti till den folkrörelse de en gång var och inte som idag, ett extremt toppstyrt parti där man föds in i partiet med dess fördelar.

I Oskarshamn, den sista sovjeten så finns minst 4, 5 familjer som abonnerar på makten eller klaner som heter i andra kulturer. Dessa klaner har nu i minst 3 generationer styrt Oskarshamn. Den mest kände klanmedlemmen tillika den som troligtvis skapat minst i Riksdagen är Håkan Juholt Hans far var kommunalråd och Håkan gick med i partiet som spermie. Efter avslutade studier på 2 årig social linje så har han mig veterligt aldrig haft ett civilt arbete. Han fick ett jobb av partiet på den lokala S.-tidningen som journalist utan att vara utbildad. Rätta mig gärna om jag har fel. Som högst i partiet var han biträdande partisekreterare. Ingen i klanen har en blogg, varför skulle de det? Han vill dessutom avskaffa EU valen.

5 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Belyser dagens problematik där alltför många politiker sitter i glashus och inte vill störas av verkligheten utanför.

  De är den nya klassen (Jfr Milovan Djilas bok med samma namn).

  De gillar megafoner, men inte riktig diskussion.

  SvaraRadera
 2. Det intressanta är ju att ju mer säkra de är på att behålla makten år ut och år in, desto mer maktfullkomliga blir dom.

  Bra tips på bok, ska läsa i sommar när tid medges.

  SvaraRadera
 3. Det illustrerar en stor del av mänskligheten - viljan att våra egenskaper, förmögenheter och makt skall gå vidare till barnen.
  Sossarna har inte gjort annat än att försöka bryta dessa mönster - så gör dom likadant själva.

  Om man historiskt talar om upplysta despoter, som bl.a. skolade sina barn till makten, så orkar sossarna ens en gång inte utbilda sig - för att bli upplysta. Makten har dom ju ändå, tror dom.

  SvaraRadera
 4. Fet som en gris. Har Du tagit några fler grisar förresten?

  TJT

  SvaraRadera
 5. Föder numera bara upp söta kycklingar ;) Grisarna går fria i skogen till Augusti. Det blv ju nästan tomt ett tag här efter vinterns skörd.

  SvaraRadera