tisdag 14 september 2010

Maffian i Oskarshamn del 4 Tekniska kontoret


Jag har tidigare skrivit om tekniska nämnden och det kaos som utbrutit sedan de byggt en raket. Skojade bara. Nej de har sprängt och schaktat ett blivande industriområde och detta har blivit en följetong i Oskarshamn då kostnaderna skenat. Samma entreprenör är också hussprängare åt SKB samtidigt som SKB är upphöljda på en piedestal vilket kan förklara varför detta har fått fortgå då man inte velat stöta sig med SKB som ska frälsa kommunen med nya företag och innovationer. De har till och med myntat ett nytt begrepp, innovationssystem. Någon vänlig själ som kan förklara vad det är?

På bilden är Joakim Rylin(S) som suttit i nämnden nu i 7 år. Frågan är om dessa nämndepersoner är medskyldiga eller bara marionetter för de tjänstemän som verkar dansa på bordet i brist på ledarskap.

Problemet är att socialdemokraterna har haft makten så länge och med dess fackliga gren så har dom styrt på uppifrån genom nämnden och underifrån genom facket så att alla initiativ att komma tillrätta med problemen har fallerat, antingen genom att chefen slutat eller blivit flyttad på. Försök har gjorts tro mig men alltid gått på grund. Så detta är korruption i sin mest klassiska form i Sverige medan vi låter det bero på att vi är så fiiina att vi inte låtsas att det existerar. Här har tex. maskinentreprenörerna väntar i 4 månader på svar.

Peter Wolodarski
skriver insiktsfullt att det vi ser nu i valrörelsen för Sverige är slutet på en epok, där Socialdemokraterna kunde styra media, folk och fä hur dom ville. Undra när detta ska ske i Oskarshamn? om 20 år? Idag kommer nya siffror på hur vi kommer att rösta och det verkar som om sufflen sjunkit ihop, men kan man tro att detta kommer att ske i den sista sovjeten också eller kommer allt att fortgå som vanligt? Problemet som de som styr inte inser är att de som är mest talangfulla också är dom som migrerar bort från Oskarshamn så att lyftet som den skrivit in i handlingsplaner nu i över 20 år aldrig inträffar.

Den s-märkta bloggaren Peter Andersson efterlyser en ny maktutredning och det gör även jag!
Bra Peter att även du inser det orimliga i situationer som Oskarshamn.

Den socialdemokratiska kommunlrådet i kommunen, Peter Wretlund fick till och med göra en presskonferens som är förevigad på youtube. Håll till godo och observera sjukdomsinsikten ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar