tisdag 17 januari 2012

Myteriet på Sveavägen

68 kommer nog snart. Det gick inte 24 timmar från Juholts mediaskugga till att det blev nya blivande klassiker i konsten att juholta. Värst ändå och som ger mig kalla kårar är uttalandet om att han och hans stab jagar interna fiender via sociala medier och de ska minsann inte kunna påräkna några fina jobb i framtiden. Vem med endast liten självkännedom och ödmjukhet kommer överhuvudtaget på denna ide? Min association går till kulturen som ju är Juholts hemma-arena och filmen Myteriet på Caine som blev  Bogarts sista film och där han briljant spelar en mycket dålig ledare. Synopsis: "Under 2:a Världskriget är Kapten Philip Francis Queeg (Humphrey Bogart) posterad på örlogsfartyget USS Caine. Men undan för undan förlorar han förtroendet från sina mannar som tycker att hans beteende blir mer och mer irrationellt och frågan kommer upp om Kapten Queeg är tillräckligt stabil för att föra befäl. Under en kraftig storm avsätts han och Löjtnant Maryk (Van Johnson) tar över. Men Queeg anser att han har utsatts för ett myteri, det blir en fråga som får avgöras i krigsrätt. "
 Det är inte utan att man tycker synd om alla nätrötter som idogt bloggar på och nu bloggar om pannkakor.

Det kommer att sluta mycket illa detta. 

3 kommentarer:

  1. Om bara hälften av det är sant om kontroll av de sociala medierna så har vi snart Sovjetpartiet här. Det nyfikna, öppna partiet? Bullshit!

    SvaraRadera
  2. Han erkände i "Skavlan" att han förde en svart bok och att den utökats avsevärt under 2011. Han har kanske öppnat Vol. 2 redan? När tillräckligt många börjar bli rädda för sin "f d säkra" försörjning då tar det hus i helvete! Vi kanske redan är där? TJT

    SvaraRadera
  3. Lite creepy är det allt. Känner ingen som har något som kommer i närheten.

    SvaraRadera