måndag 2 januari 2012

Ur led är tiden

Är det verkligen dessa människor vi vill ha som våra ledare? De verkar ägna all sin vakna tid åt att planera, slipa och sticka knivarna i varandra, allt i syfte att själva komma i förarsätet. Att rosornas krig pågår hela tiden inom S behöver man inte vara raketforskare för att fatta möjligtvis svensk statsvetare, men detta? Att Juholt inte är byxad för uppgiften har ju varit klart sedan första dagen och frågan är inte om honom då det är en opportunistisk intellektuell dvärg, utan hur en sådan person kan komma så långt inom dagens politiska system. Det är frågan vi borde ställa oss och om det kanske kanske går att konstruera om detta system så att dessa personer inte har en chans att komma nära köttgrytan. Vill vi hellre se Ylva, kvinnan som lyckades med konststycket att få 80 miljoner i riskkapital och nå omsättningen 2 miljoner. Knappast henne heller och det är det som är problemet.

 • Är vi verkligen betjänta av alla dessa opinionsundersökningar hela tiden eller är dessa för media och proffstyckare? Vi folket vill väl att dom fattar kloka beslut mellan valen, inte ha panik om opinionen? 
 • Borde vi inte ha bättre urvalskriterier och psykologitester på politiker nu när de också ska tjäna ohemult mycket pengar? 
 • Är det inte bra med många mindre partier för demokratin så whats the fuzz? Se bara i Göteborg hur det går när en stark man styr länge, numera omdöpt till Muteborg. För Sveriges del låt S stanna vid 25%.


7 kommentarer:

 1. Nu måste vi hjälpa till att rädda vårt politiska system. Det får inte längre var så att odugliga politiker hindras att besätta viktiga poster. Tänka sig Juholt som statsminister - häftigt! Så hur kommer vi det? Ja, det måste vara den stora frågan för detta år. Själv funderar jag på att bara tillåta ett enda parti, dvs PARTIET. Det får inte kritiseras eller deras store ledare ifrågasättas. Det löser direkt alla problem med kortsiktiga opinionsmätningar :D

  SvaraRadera
 2. Onekligen en god tanke så här 2012, sista år året innan Ragnarrök slukar oss. Helst ska makten gå i arv dvs Juholts bägge söner ska garanteras statsminister resp ÖB posten.

  SvaraRadera
 3. Även i Malmö ser vi hur det går när en stark man styr länge. Dessa politiker som säger sig värna om demokratin men som aldrig levererar några ideer om hur den kan utvecklas och förbättras.

  SvaraRadera
 4. Problemet är att bloggen inte ser skogen för alla träd. Nog för att sossarna kan kritiseras med rätta för maktfullkomlighet och slutligen intellektuellt och politiskt förfall.
  Men vi får inte glömma att alla långvariga maktinnehav får den konsekvensen.
  Ge alliansen ett par val till och tendenserna till degeneration och navelskåderi kommer visa sig.
  Trots allt så har ett antal mutaffärer uppenbarat sig i stabila borgeliga kommuner som Nacka, Österåker, Solna och även Stockholm.
  Således är inte heller borgarna imuna mot inkompetens eller svågerpolitik.
  Vår demokarti mår bäst av pluralism och att partierna/personerna vid makten varierar.

  SvaraRadera
 5. First thing first. Nu är det de korrupta socialdemokraterna som skall bort. Och de skall inte tillbaks förrän de lärt sig att hålla fingrarna från syltburken. Därefter så kommer vi att ha ett mycket vaksamt öga på alliansen. Vi kommer inte acceptera något (s)ombie-beteende. Jag tror f.ö. vi kan klara oss utan sosse-opposition. Den starkaste oppositionen är medborgarna.

  SvaraRadera
 6. A propos bilden: Tala om att nära en orm vid sin barm! Jag tror inte att vi får uppleva någon repris på detta för HJ har ju sin svarta bok enligt Skavlan.

  SvaraRadera
 7. Anonym 10:44) Denna blogg är inte enögd utan enda anledningen till hackandet på sossarna just nu är att de är i fritt fall och de är det parti i Sverige som vuxit fast med makten precis som kristdemokraterna i Italien eller detta i Mexico

  http://en.wikipedia.org/wiki/Institutional_Revolutionary_Party

  Dvs det spelar ingen roll vilken ideologi partiet har då alla partier ruttnar inifrån om de får ha makten för länge.

  SvaraRadera