torsdag 26 januari 2012

Sossekonklaven ångar svetsrök denna gång

Man vet inte om man ska skratta eller gråta men parallellen med krisen i Södra Europa är stark tycker jag. I bägge fallen anser tydligen makthavarna att krisen är så stor att normala demokratiska principer kan sidsteppas, vilket många bloggare skrivit som tex Högbergs tankar och mitt i steget.  Nu är tydligen det tunga gardet i farten inom S med Göran Persson i spetsen och som det verkar så kommer svetsaren Stefan Löfven att utses. Här håller jag med Bodström för en gångs skull. Men att han har den åsikten kanske beror på att han annars är chanslös då han inte gått den långa vägen via SSU.
Bra att de för en gångs skull väljer någon som faktiskt har jobbat i verkligheten. Intressant att notera också hur den feministiska fernissan åkt av med en väldig hast. Nu gäller uppdraget att rädda partiet eller är det de egna positionerna och platsen vid köttgrytan som ska räddas till varje pris. Hur eller hur så med Stefan så har de rödgröna målat in sig i samma hörn som de borgerliga hade sedan 70 talet med kärnkraften då Stefan med den industribakrund han har ( läs verkligheten) inser att vi inte kan stänga ner våra kärnkraftverk.

Förra gången kom radioaktiv ånga ut i konklaven vilket var en katastrof vilket denna blogg var först i landet att varna för. Jag tror att med Stefan Löfven så kommer de att återfå sin styrfart men valet 2014 vinner de aldrig ihop med de andra.

Media: dn, svd, ex, ab, gp , svd


10 kommentarer:

 1. He he! Just det. Visserligen var Juhultarn underhållande men jag började bli rätt trött på denna agiterande stalinkopia!

  SvaraRadera
 2. Jo vi är många som drig en lättnadens suck nu när Juholt går och gör loppis fynd istället för att försöka styra landet. Han har väl dock fortfarande samma lön?

  SvaraRadera
 3. Gubben!

  Ja, Juholtarn hade inte bara samma mustasch som Stalin, han agiterade på samma sätt också!

  SvaraRadera
 4. Dacke!

  Kanske kan Löfven bli en annorlunda partiordförande för Socialdemokraterna. Det var ju väldigt länge sedan de hade en person som själv arbetat och gjort rätt för sig som partiledare. Än mindre en som hade lite verklighetskoppling till den industri som faktiskt fortfarande bidrar till att hålla välståndet uppe i vårt sargade land. Det ska bli intressant att se hur den verklighetserfarenheten sätter sina spår i både det interna partiarbetet och i samarbetet med de två övriga (minst sagt verklighetsfrämmande) rödgröna partierna.

  SvaraRadera
 5. X!

  Tycker detsammma som dig i detta fall att det ska bli intressant att se hur han utvecklas in i rollen. Vi lär inte höra om klimatet i alla fall från honom men man vet inte. Makt korrumperar som du vet.

  SvaraRadera
 6. @Eva, Humor är både ett vapen och en säkerhetsventil för att ventilera svåra ämnen. Så har det varit för oss homo sapiens i säkert 60.000 år. I Romarriket så skrev man nedsättande saker om ledarna på väggarna så vi följer bara en låååååång tradition. I detta fall en totalt okompetent ledare för ett av Största demokratiska partier vilket ju är otroligt allvarligt. Jag kan istället referera till modern primatforskning om du vill ha det torrare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, HUMOR är ett vapen och en utmärkt säkerhetsventil i många debatter - absolut! :)

   /Eva

   Radera