måndag 22 mars 2010

Bodström integritetens fanbärare

Mycket ska man höra innan öronen trilla av eller i detta fall innan ögonen trillar ut ur ögonhålan. Nu kommer denne man ut som stark kritiker av FRA lagen och plötsligt är (S) inte bara småföretagarpartiet framför andra utan också integritetens fanbärare.

Varför kan vi inte se till att polisen gör det som vi medborgare vill att dom ska göra dvs ta fast mördare, komma ut vid ett villainbrott och få fast misshandlare. Istället har vi kanske Europas mest ineffektiva polis i vardagsbrott samtidigt som det inte sparas på krutet när det gäller terrorist bekämpning.

Anledningen är enkel. Dels styr byråkraterna över politikerna och de höll ju på att bli arbetslösa nu när ryssen inte längre är så farlig och dels så har Sverige en av Internet noderna i världen så USA har legat på och Bodström har ju bevisat tidigare med Egypten fallen att han är helt ryggradslös gentemot makten.

Nu kräver han Beatrice Asks avgång. I den förra regeringen satt ju inkonsekvensens mästare och upphovskvinnan till allt detta elände, sedermera Ambassadören i Brasilien Margaretha Winberg, då gick det bra att sitta i samma regering och inte ett snack om att avgå eller kräva hennes avgång.

Ledsen Bodström den dag du börja jobba pro bona med små och oglamorösa fall som advokat och jobbar så reste av livet ska jag lyssna på dig inte en dag tidigare.

Media: DN, SVD,

5 kommentarer:

 1. Dacke!

  Ja, mycket ska man höra innan öronen trillar av! Inte bara vill Bodström framställa sig själv som integritetens korsriddare. Han försöker också framställa sig som den som värnar rättssäkerheten när han kritiserar Beatrice Ask. Uppenbart har valrörelsen startat på allvar, nu ska Bodström försöka få oss att tro att han är en hyvens grabb som står på medborgarnas sida! Tro't den som vill!

  SvaraRadera
 2. Bodström är en slugger av gigantiska mått och slickar alltid makten. Det har han gjort konsekvent sedan han gick in i politiken. Samtidigt är någonting på gång. Han är ju i luven på Guillou som ju är Lizas vapendragare samtidigt som Liza med stor sannolikhet är Bodströms spökskrivare. Är syftet att sätta Guillou ut i kylan och låta drottningen bli kejsarinna?

  SvaraRadera
 3. Dacke!

  Ja, visst slickar han makten. Han har väl sedan barnsben fått smak på makt och vill ha mer. Då gäller det att slicka uppåt och sparka nedåt. I dagens klimat handlar det om att slicka feministfitta och sparka på machokukar. Inte underligt att det då är Mona, Liza, m.fl. som han håller sig väl med och Guillou, Beltran, m.fl. som får på truten...

  SvaraRadera
 4. Samtidigt som Guillou är kompis Med Liza. Jag får inte ihop det och språket kunde vara lite bättre Medborgare X ......

  SvaraRadera
 5. Dacke!

  Guillou och Liza är bara kompisar på grund av pengarna. Det sägs att de kommit överens om att inte läsa och kommentera varandras böcker som ett led i samarbetet kring Piratförlaget. Båda är visserligen vänster, men det finns ju en hel del skillnader mellan deras politiska åsikter också. Det verkar som de kunnat lägga det till sidan för pengarnas skull.

  Bodström har knappast något att vinna politiskt på att hålla sig väl med Guillou, men desto mer med att hålla sig väl med Liza. De är med i samma nätverk, men där ingår knappast Guillou. Vad skulle han tillföra där? Han som alltid varit kritisk till feminismen. Att sparka på honom kan snarare ge pluspoäng i nätverket.

  SvaraRadera