lördag 27 mars 2010

Earth hour Bodström style

Mycket ska man höra innan öronen trillar av om vad man ska göra för att minska energiåtgången. Nu kommer Bodström ut som energiexpert och råder oss att byta ut våra fungerande glödlampor till lågenergilampor. Det finns en massa invändningar mot detta och en är att vi i Norden som använder våra lampor i huvudsak under vinterhalvåret då det är kallt och då har vi bruk av värmeenergin. Sedan är det så att lågenergilamporna skickar tillbaka en frekvens på 100 Hz i nätet och detta är inget problem så länge de är få men i ett större system som tex en fabrik eller affär kan detta bli ett stort problem. Sedan brinner dom och om de inte återvinns skickar ut kvicksilver i naturen. Det Bodström kunde gjort var att föreslå att riksdagen bantas till 99 ledamöter och att dessa inte åker jorden runt på meningslösa "studiebesök" och att dom i större utsträckning använder sig av internets möjligheter vid alla sammanträden.

Om de verkligen ville visa sitt ledarskap skulle de kräva att nästa IPCC möte som av en händelse ska vara i Cancun Mexico, genomförs virtuellt istället för att spara miljön.

Uppdatering: Bodström har själv skrivit om earth hour på sin blogg. Skulle vara intressant att veta om han har en ny stor platt tv som vi vet drar betydligt mer ström än de gamla tjock tv'n. Med en årsinkomst på 2 miljoner så gissar jag platt tv vilket gör att familjens TV tittande vida överstiger symbolhandlingen earth hour. Men men han är ju inte ingenjör heller så det är kanske inte så lätt detta med effekt och energi osv.

Media: Svd, Svd1, Svd2,

2 kommentarer:

  1. Kolla gärna in "The climate Scam" idag. Rubrik Light hour. trådinlägget av "Peter i Dublin" ger hänvisningar till ett antal arbeten bl a professor Matti Lehtonen. Precis som de flesta andra politiska beslut i grön riktning så visas här att effekten av gröntalibanernas förslag skadar naturen mer än det räddar. Ren kontraproduktivitet alltså precis som vanligt. Härmed bevisas min tes att man enbart köper den gröna ideologin om man är korkad och har sämre grundutbildning.

    Bo med TJT.

    SvaraRadera
  2. Visst är det så. Messa mig gärna på mailen Bosse så ska jag bjuda in dig på jakt!

    SvaraRadera