fredag 19 mars 2010

Gör om, gör rätt

Det märkliga med denna otroliga soppa som nu uppdagas med Thomas Quick skandalen är att vår lagstiftande församling är helt tyst. Inte ett ljud kommer från Helgeanskholmen. Däremot stora debatter om ROT, RUT skärpning av diverse morallagar osv osv osv. Inte nog att vi har fått ett gummistämpelparlament, de verkar ju inte ens läsa dagstidningar eller kolla på Internet

Att benbitar som fällde Thomas Quick nu visar sig vara något helt annat borde få konsekvenser men som analysen man gjort i Norge gäller nog i Sverige med: Landet är för litet och alla inom rättsväsendet känner varandra och håller man hellre varandra bakom ryggen än att följa lag och rätt.

Precis som Svensson anser jag att man måste börja om från början och kanske ha oberoende instanser som inte ens är Svenska utan ligger på en EU nivå just för att garantera rättsäkerheten. Som exempel kan vi ju ta Borgström och Bodström som bägge är advokater och som är intimt sammanflätade med det politiska systemet. De verkar ju spela i en annan division än oss andra.Ska bli intressant att följa denna utveckling och se hur pass stort skuld Borgström åläggs som jag skrivit om igår.

Detta fall är ju extremt på alla sätt men hur många andra fall finns det där gärningsmannen dömts mindre straff och där ingen reporter engagerat sig. Jag känner till ett fall där en äldre herre suttit 2 år för ett brott han bevisligen inte begick. Hur många fler finns det?

Uppdatering: Samtidigt som denna skandal rullar upp för öppen ridå som borde föranleda huvudvärk hos vår justitieminister, Beatrice Ask(koppen) ägnar hon sig åt vilken färg det ska vara på breven som skickas ut till torskarna som torskar! Snacka om att prioritera rätt. Man kan bli mörkrädd för mindre.

Bloggar: Blogge, Scaber Nestor,

5 kommentarer:

 1. Daniel Johansson19 mars 2010 14:51

  Här är något riktigt stort som polis/åklagare ock skl gömt undan !

  http://www.youtube.com/user/nolies2you#p/a/u/1/aHQrbgI9Fxg

  http://www.youtube.com/user/nolies2you#p/a/u/0/uCOvH08MY_Y

  Hela den otäcka berättelsen finns på, www.totalskandal.se

  SvaraRadera
 2. Det ser otäckt ut, trist för Birgitta och vi får hoppas att hon får hjälp med ryggen som ju måste vara det primära.

  SvaraRadera
 3. Dessutom bör det väl strida mot lagen på något sätt eftersom man är oskyldig tills bedömts skyldig i domstol. Om man låter anhöriga få veta att man är misstänkt så har man ju redan dömt personen. Hur tänkte justitieministern nu? Särskilt trist detta eftersom jag stödjer regeringen. Fattar överhuvudtaget inte varför man prioriterar polisresurser på vuxna människor som har sex med andra vuxna människor. Vad har staten med det att göra? Om trafficking osv. är ett problem så lägg resurserna där istället för hoppa på prostitutionen som sådan. Det finns bevisligen både kvinnor och män som vill vara prostituerade och med eftertryck har betonat detta i media, men det anses inte PK så istället visar man i media upp den värsta sorterns prostitution som finns.

  SvaraRadera
 4. Jo visst är det och ännu värre är det ju när man sätter in det i sitt sammanhang när den största rättskandalen i modern historia är ute i full storm och vår justitieminister fokuserar på ett pseudoproblem. Illa är det.

  SvaraRadera
 5. Daniel Johansson19 mars 2010 19:55

  Ryggen är redan förstörd..obotligt..tyvärr är hon invalidiserad idag utan chans till något då dom tog alla hennes papper...för att fria sig själva.

  Synd att inte rättsväsendet fungerar i sverige, rättvisan gäller inte alla

  SvaraRadera