tisdag 16 mars 2010

Liten uppdatering


Bloggen lever fortfarande och firar 1 år. Hade tänkt att uppdatera den rejält men tiden räcker inte till till alla projekt. Det som saknas är det bakgrundsmaterial till mina åsikter om att den representativa demokratin sett sina bästa dagar. Detta är då tänkt att vara bakgrundsmaterial och blogginläggen speglar de dagliga betraktelserna.

Det saknas som sagt inte bloggämnen. Generellt så går livet sin gilla gång i Sverige och Sveriges politiker är sådär skönt avskärmade från verkliga livet när man med liv och lust diskuterar ROT och RUT som om det vore skillnaden mellan liv och död. Man kan konstatera att kriteriet för att vi ska ha representivitet inte är uppfyllt, det vill säga att de vi låter oss representeras av ska kunna fatta klokare beslut än vi själva.

Ett typexempel på en modern parlamentariker är stolpskottet Monica Green som tycker Eskil Erlandsson är en skum typ som inte vill förbjuda djursex uttryckligen trots att den redan är med implicit i djurskyddslagen. Här är exempel på hennes logik eller hur var det nu.......
Så passa er nästa gång ni klappar en tax på magen så att ni inte kommer åt en erogen zon.

SSU ägnar sig åt att försöka registrera alliansen som varumärke åt sig själva. Bättre det än allt det andra de gjort på hotell i Bryssel eller slå ordningsvakter på käften. Det går framåt så att säga, nästan lite intellektuellt över det hela. Go Jytte!

Garva kan man göra och njut nu av solen i dessa så fantastiska vårdagar precis som vår huskatt som följde med på en grisjakt och var så uppspelt att han inte kunde stå stilla. Det är livskvalitet i Småland! Frågan är om Monica läser in något sexuellt i denna bild?

10 kommentarer:

 1. Ja du .. om det är något som är klart och tydligt bland alla oklarheter och otydligheter i den här valrörelsen så är det väl att det inte kommer att bli lätt att hitta representanter som kan fatta klokare beslut än vi själva!!

  Jag såg att det fanns en viss förvåning över att medlemsantalen sjunker inom de politiska partierna .. någon förklarade det med att människor har så ansträngd vardag .. ibland vet jag inte riktigt om de skämtar???

  SvaraRadera
 2. Visst är det så att Robert Gustavsons alla kusiner sitter som partisekreterare i alla större partier. Det bara måste vara så, någon annan förklaring finns inte på deras skruvade humor.

  SvaraRadera
 3. Ah, welcome back, Nils!

  SvaraRadera
 4. Dacke!

  Kul att se ett litet tecken från dig!

  SvaraRadera
 5. jojo haft ett litet inbördeskrig med vildsvinen och de förlorade ;) Säg bara till så kan jag leverera griskött till grillsäsongen!

  SvaraRadera
 6. Men det där var ju ingen .444 Marlin? Har grisarna käkat upp din bygelrepeter (mod. Win 94)eller har du en med Mauser.cylinderlås?
  Har du fortfarande snö till armhålorna i din höglandshåla?

  Bo med TJT

  SvaraRadera
 7. Slut på ammon, sista fick jag ta med kniven ;)

  SvaraRadera
 8. Jag måste berätta om min kompis Johnny. Det var han som råkade ut för en björnhane med tandvärk. Hans hund Tato hämtade björnen och det gick fort så första skottet tog inte så bra. Så Johnny befann sig plötsligt under björnen men lyckades repetera med enbart högerhanden medan björnen sysslade med att försöka äta upp hans vänsterarm. Så han slog den repeterade W94 i huvudet på björnen som svarade med att släppa vänsterarmen för att vråla. Då stack Johnny in W94an i björngapet och tryckte av. Därmed var det slut på förhandlingarna och dom duktig kirurgerna i Umeå gjorde sedan ett bra jobb men hans arm.

  Johnny är inte direkt sådär PK. Hans förslag till Länskretsen (AC län) är välkänt. "Je tyck att Förbunde ska anlita samma PR-konsult som bögdjävlan för då skulle jägaran bli åtminstone tolerere iblan PK-idiotan uti Fjollträsk".

  Nu har han bytt till Browning BAR i 9,3x62 för Tato har blivit tokig och jagar bara björnhannar. Jag påstår att det hänger ihop med att Johnny lät djurdoktorn ta bort Tatos testiklar för att slippa tjyvparning med Tatos döttrar. Tato är ute efter Johnny helt tydligt och förståeligt.

  Bo med TJT

  SvaraRadera
 9. Klart att Tato är förbannad för stolpskottet Monica Green gav ju klartecken för incest här om dagen. (Men sedan tog nog kvinnoförbundet stolpskottet i örat för dagen efter blev det en dubbelpudel.)

  SvaraRadera
 10. SSUs försök att registrera Alliansen som varumärke är inte särskilt intellektuellt, men framför allt väldigt obildat. Alliansen kan även om SSU skulle få igenom ansökan – vilket i sig inte är troligt då det finns regler mot vilseledande varumärkesnamn – kalla sig Alliansen så länge den inte håller på med näringslivsverksamhet. Politik är inte näringslivsverksamhet, punkt.
  Sådan humor av Jytte att anklaga Alliansen för att ha missat något väsentligt när det är hon och hennes förbund som inte ens känner till vad som gäller. För övrigt är varumärket SSU registrerat av ett företag i Storbritannien.

  SvaraRadera