fredag 19 februari 2010

Vad hade ni förväntat er?

Under de senaste veckorna så har den ena skandalen efter den andra uppdagats i Moderaterna med (S) som glada korpar vid sidan om. Vi har ju under åren vant oss vid maktens arrogan(S) och nu visar den upp sig i Moderaterna istället. Vad är det som händer?

Enligt mig följer detta helt mina teorier om människans strävan efter makt och nu när Moderaterna lämnat sina ideologier och vill vara ett statsbärande parti så kommer principlösa människor att söka sig till dom precis som det under årtionden gjort till (S).

Kommer detta att göra att alliansen förlorar valet? Inte enligt mig då skiten i det långa loppet fördelar sig jämnt över blocken och motståndarlagets ledare, Mona Sahlin, är en division sämre
som statsminister än den ryggradslöse Fredrik Reinfeldt. Att vi har så dåliga politiker i en global värld där konkurrensen är stenhård är mycket illa och vi såg det ju under COP15 mötet i Köpenhamn hur ledarna för Kina, Brasilien, Indien osv blåste hela Europa och gjorde lång näsa till oss. Spelplanen är förändrad för alltid och vi har helt enkelt inte råd med ett B-lag i politiken. Den representativa demokratin förutsätter att de vi väljer kan fatta klokare beslut än vi själva. Detta stämmer inte längre.

Media: DN, DN1, DN2, SVD,

7 kommentarer:

 1. Demokrati uppstod i en statsstat med 30 000 innevånare.
  Och funkar säkert bäst i Alingsås eller Vänersborg.

  Demokrati förutsätter interaktion, vettig debatt, kunskaper, ansvar, och en vettig moral och ärlighet. Affärsbefriad politik, någonstans!

  Ett så korruptionsfritt klimat, som möjligt.

  Vad politiker håller på med idag är ljusår från demokrati i en skolbok.

  Korporatism och long ter 20 yr plan management, secret central banking, think tanks, global policy, neokoloniala drömmar och neurotiska privatiseringsprocesser - sälj ut det demokratiska samhället och satsa privat.

  Vilka politiker ser vi på TV.n och följer år efter år (utanför finkan fortfarande!)

  Tony B
  S Berlu
  G Brown
  N Sarko
  Al Gore
  D Cheney

  och think tank spinnarna
  Bildt
  Olofsson
  Reinfeldt
  gör så gott de kan...

  Vilken värld...
  Hoppas Koalitionen vinner valet i höst!!

  haha

  SvaraRadera
 2. Systemet är korrupt, som konstaterat.
  Är det så farligt att värva medlemmar och betala deras avgift för att få röster? Att det överhuvudtaget är möjligt beror på att partierna inte har, och inte behöver, några medlemmar.

  • Är det värre än att "kollektivansluta"?
  • Är det värre än att ha konferensanläggningar dit man bussar ungdomar för att påverka dom i "rätt" riktning?
  • Är det värre än att ta fackmedlemmars (som till del inte sympatiserar med något annat än facket) pengar och sponsra partiets valkampanj?

  Det har sossarna gjort i alla år. Det kanske är därför dom är tysta.

  SvaraRadera
 3. Precis de har själva under lång tid bäddat för detta genom att ta våra pengar och strö i deras partikassor, allt i demokratins namn.

  SvaraRadera
 4. En gång gick jag med själ och hjärta in för att starta upp ett "riktigt" parti med ädla ideal från grunden. Jag trodde stenhårt på nytänkandet och var riksdagskandidat för Junilistan, tills jag såg vilka människor politiken drar till sig i Sverige, och säkert hela världen....
  Målet är INTE Sveriges Bästa utan var och en av kufarnas eget bästa.
  Jag blev mörkrädd då, och det sitter i fortfarande.
  http://soldatmamma.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Tyvärr är det så att partierna drar till sig opportunister ungefär som koskit drar till sig flugor. Trots att brister så är demokrati betydligt bättre än alternativen.

  SvaraRadera
 6. Och vad händer här då? Inte kan det vara brist på konstigheter som håller Monsignore Dackefejd i kulisserna?

  Kom tillbaks! Det är ont innehåll i min RSS-läsare.

  SvaraRadera
 7. Knappast brist på märkliga fenomen i det politiska livet men brist på tid när jag tänkt göra en större uppdatering inför 1 års jubileet.

  SvaraRadera