fredag 12 februari 2010

ROKS, Rasister Och Kvinnor i Samverkan

Har egentligen inte tid att skriva om detta men som jag trodde låg en större komplott bakom gårdagens artikel i SVD. Idag så går landshövding Eva Eriksson till attack mot fruimporten, samtidigt som exempel ges tagna av ROKS. Att gå på en parts åsikter och då bara få fram 5 autentiska fall är märkligt.

Min erfarenhet efter att ha träffat många kvinnor i denna situation är att de inte blir tagna på allvar i Sverige och att deras kompetens ifrågasätts hela tiden. Detta såg vi igår bland alla kommentarer att kvinnor från asien, afrika och även latinamerika inte tros kunna ha ett kvalificerat arbete. Detta är inget annat än strukturell rasism och är mycket utbrett i detta land och man hade önskat att denna fråga lyftes mer i debatten.

Det intressanta och felet man alltid gör är att så fort någon från långtbortistan gör något misshälligt så är det en struktur en kultur osv men när tex en Svensk,högt uppsatt, närstående polischef som profilerat sig som feminist spänner på och slår kvinnor en masse, så är det plötsligt
en ensam galning och polisen går till och med ut med en presskonferens på en lördag för att dementera att hans polare är med i sexringen.

Observera att jag på intet sätt stödjer eller sympatiserar med män som utnyttjar kvinnor. Lika lite som jag sympatiserar med kvinnor som utnyttjar män eller män som utnyttjar män eller kvinnor som slår kvinnor eller riksdagsmän som skyller på drag kvinnor. Nu olyckligtvis så genom att slå på stora trumman så stigmatiserar man en grupp ytterliggare en grupp kvinnor och detta är ren rasism om än skickligt förpackat.

Rasim är när man sätter kollektiva attribut på en befolkningsgrupp. Istället borde vi vara glada för att vi får in ytterliggare driftiga personer i landet som startar företag i en icke sinande följd.

11 kommentarer:

 1. Varje mynt har två sidor och det är inte helt ovanligt att kvinnor utnyttjar män heller. ROKS och Eva Eriksson har tyvärr samma inskränkta syn som mång andra har, som aldrig sett världen - varken här hemma eller utomlands.

  Trevlig helg!
  LMC

  SvaraRadera
 2. Mitt i prick!

  Det blev ju ingen rubrik typ "Polisen utnyttjar barn, modern slavhandel".

  Nu ger man sig på alla män med utländska fruar... och på sidan om idiotförklarar man fruarna.

  SvaraRadera
 3. Det trista är ju att så många går in i fällan. Man trodde att ROKS och andra extrema organisationer hade lugnat ner sig och kvoterat in män men där verkar det inte vara så viktigt...

  Hur ska alla barn känna sig från dessa äktenskap när dom läser sånt här.

  SvaraRadera
 4. De stod ju faktiskt "EXEMPEL" på fem män. Det fanns ju fler men de tog väl dem som var värst, de kan ju inte skriva ner alla? Varför skulle kvinnojourerna ljuga om hur många som kontaktar dom?

  SvaraRadera
 5. Fridalundh,

  Mmm, ja varför skulle ROKS ljuga? Kanske för att de är en spritt språngande galen militant organisation.

  http://www.youtube.com/watch?pBtKxYKQI_8

  /Rickard

  SvaraRadera
 6. I Sverige verkar vi ha ett sjukt intresse för "fack". Alla ska ha ett fack att sättas i. Finns det mer än en problematik i ett ärende, blir det rena rama kaleidoskopet i huvudet på vissa tjänstemän och politiker.

  Fullständigt makabert!

  SvaraRadera
 7. Ja fantastsikt, jag tror att Sveriges välstånd kommer stiga med nudelkokande tahiimporter.

  Det naturliga urvalet är obönhörligt, sämre biologiskt mtrl sorteras hela tiden bort.
  De män som måste importera fruar kunde lika gärna steriliseras, de är inte lämpliga till att föröka sig.

  SvaraRadera
 8. Skönt att det finns intelligenta Svenskar som kan täcka upp för alla andra länder då! Stava kan dom också! NOT

  Ett tips är att sluta surfa runt mitt i natten och spy ut ditt hat mot andra människor utan gör något vettigt av ditt liv.

  SvaraRadera
 9. Frågeställning är likafullt relevant.
  Du är naiv för att inte säga korkad när du påstår att thaiimporter stärker svensk ekonomi.

  SvaraRadera
 10. Tyvärr måste du nog inse att världen krymper och migration kommer inte att minska, utan att öka i framtiden. De som migrerar är generellt sett mer benägna att starta företag vilket vi ser överallt i världen. Jag har svårt att se vad du har emot det. Kan du vara mer specifik?

  SvaraRadera
 11. Anonym,

  Känner du dig hotad i kampen om socialbidragen?

  /RS

  SvaraRadera