onsdag 17 februari 2010

Forestgate?


Har vi en ny skandal under uppseglande då det verkar som om de fakta som presenteras av WWF angående avskogningen i världen är grovt överskattade. Från bloggen I grevens tid så redovisas siffrorna bakom WWF's påstående om att det avverkas 16 miljoner hektar skog per i Världens tropiska skogar. Detta ter sig ju orimligt och frågan är hur de kommit fram till denna siffra. I verkligheten betydligt mindre då vägar ska anläggas, marken är knappast jämn och den genomkorsas av bäckar, åar och floder plus att det är regnperiod 6 månader om året minst.

Om vi istället tittar på de officiella källor som finns så är FN en källa och här redovisas förändringen av skogen yta över hela världen mellan 1990 och 2007. Vi kan själva läsa att skogen minskar i Brasilien och Indonesien men att Kanada och Ryssland samma nivå och att Kinas skogsområden ökar. Nu är ju Kanada och Rysslands skogar i den tempererade zonen och inte tropiska skogar vilket gör att dom inte förvandlar lika mycket syre men CO2 bindningen är omfattande i alla fall.

Om vi tar Brasilien så minskade deras yta med i snitt 28.500 km2 per år och detta i WWF scenario är då 17% av all minskning. Detta är ju helt orimligt och man kan själv enkelt se att Amazonas är det totalt dominerande regnskogsområdet i världen med 500% mer skog än Kongo och Indonesien som kommer som 2 och 3. Total bluff med andra ord.

Som vanligt är Europa de stora hycklarna då vi sedan 3000 år tillbaka förvandlat vår egen kontinent från en enda stort skogsområde till en kontinent där människans avtryck är särskilt märkbar och de orörda områden som finns är väldigt små. Den nationalpark som finns mellan Polen och Vitryssland är hur Europa egentligen skulle ha sett ut om vi hade applicerat det som vi vill att Brasilien ska göra. Där finns också den enda stammen av frilevande Visent, vår variant av Bisonoxe. 800 stycken anser vi oss ha råd med..... Istället går det bra att via WWF hemsida bli fadder till alla möjliga behjärtansvärda djur från långtbortistan. Igen en postkolonial syn på världen som även WWF bekänner sig till.

Tillbaka till WWF så inser man snabbt är allt är bara ljug och taget i luften. Det ska inte med en enkel beräkning som Greven gjort eller titta på officiell statistik dra ner byxorna på dom. Vad mer döljer dom?

2 kommentarer:

 1. WWF, IPCC,WHO, UNPFA, IAEA, Imf, WB etc - FN organen, vad håller de på med?

  Undra vad som är viktigare här för våra "hållbara" postindustrialister: att få tillbaka gamla landområden förlorade efter kolonialtiden, eller att rädda djurvärlden?

  Det är som på den gamla goda tiden.
  Landägande grevar och baroner inom FN systemet fattas inte!!
  Och intressena 100-tals år gamla.

  WWF - Prins phillip (människovännen!)
  UNPFA - Ted turner (stabilisera världsbefolkningen till 500 miljoner!")
  och banktrollkarlarna Rothschild förstås!

  Vilken vargkula som ska "rädda världen" och göra den hållbart bebobar för 500 miljoner människor (som 1492!)

  Grevar och baroner vill gör mer för oss än vi fattat hittills!
  "Klimatet är farligt - betala tills oss i FN kassan!!!"

  OK?

  Ingen som har några frågor?
  Någon?

  SvaraRadera
 2. Idag så skriver Ekman, grundaren av Tällberg en läskig artikel i på DN debatt där han inget förstått av den sista tidens skandaler och hur han bidragit till den. Där har vi en god repr. av den nya tidens påvar.

  SvaraRadera