tisdag 2 februari 2010

Mysteriet Bodström

Vad driver en politiker? Jag frågan kan verkligen ställas efter den senaste skandalen med den idag häktade för diverse sexrelaterade brott f.d. Rektorn på polishögskolan, Göran Lindberg. Denne Lindberg var en protegé till Thomas Bodström som förlängde hans förordnande trots massiv kritik mot hans ledarskap 2003. Här finns en bra sammanfattning.

Om detta har Thomas skrivit ett blogginlägg där han går till försvar. Låt oss analysera texten och strimla sönder hans argument som visar på en förbryllande lojalitetskonflikt, dvs Thomas Bodström är lojal mot makten, ALLTID och det är detta jag ska försöka bevisa.

Citat "Liksom många andra blev jag minst sagt förvånad när jag fick höra vem det var. Jag träffade honom vid ett flertal tillfällen och han var alltid lika trevlig. Hans engagemang för jämställhet kändes äkta, och det kanske det var också. Men om nu så bara hälften av allt som påstås är sant, så måste det vara fråga om en form av dubbelnatur."

En freudiansk felsägning att säga att personen har en dubbelnatur för att skylla ifrån sig. Självklart har Göran en psykopats personlighet vilket visar sig i en charm och samtidigt en brist på empati vilket han visar mot sina offer och en oförmåga att organisera ett så avancerat jobb som att vara chef för en poliskår. Han råkade ständigt i konflikt med sina anställda vilket också är ett klassiskt symptom på en psykopat. Denna personlighetstyp är lätt att diagnostisera och därmed faller argumentet platt att man inte ska försöka i det längsta att gallra ut dessa innan de får jobbet. Vi har ett parallell fall i Tony Stigsson generalen som också gillade kinky sex och bankade på sin fru och där tog minsann försvarsmakten till sig av felrekryteringen och lovade bot och bättring, så varför ska polischefer inte undergå psykologisk utvärdering? Obegripligt argumenterat av Bodström.

Citat "Oavsett vad som var sant var det många poliser som provocerades av hans engagemang för att förbättra kvinnornas situation inom polisen. Vi ska komma ihåg att vi talar om en yrkeskår, som länge var väldigt konservativ."

Så polisens stöd hos allmänheten och nu pratar vi om en grundbult i ett demokratiskt samhälle är oviktigare än målet att uppnå jämställdhet? Är inte uppklarningsprocent viktigt? Kompetens borde styra i allt.

Observera att Thomas Bodström ingenstans ber offren om ursäkt eller ägnar dom en enda tanke. Samma sak när Geijeraffären poppade upp igen då de idag vuxna kvinnorna men då det hände var bara 14 år gick ut offentlig och krävde upprättelse. Istället halvkvästa hot. Samtidigt är han engagerad i Ecpat vars enda syfte är att förhindra att barn utnyttjas för prostitution. Förklara den logiken den som kan.

Han driver en advokatfirma ihop med Claes Borgström som var den advokat som "försvarade" Thomas Quick och hjälpte till att få honom fälld för 8 mord som han inte begick och därmed kraftigt åsidosatt sitt advokatuppdrag. Med en normal rättspatos så hade man avslutat samarbetet med denna kanske Sverige mest misslyckade advokat. Men inte Thomas Bodström för dessa 2 herrar aspirerar på ett sitta en i framtida rödgrön regering.

Thomas Bodström är kristen och är aktiv kyrkopolitiker. Att Jesus hela gärning var på dom svagastes sida i samhället är inget som verkar bekymra denna kallhamrade maktpolitiker.

Det som vi måste lära oss av denna soppa med Göran Lindberg är att män med psykopatisk personlighetsprofil söker efter makt och drar sig inte för någonting och att han inte är ensam i detta och vill vi ha ett mer empatiskt samhälle så måste dessa personer stoppas att ha offentliga chefspositioner. Sedan ska chefer tillsättas efter förtjänst och skicklighet inte att dom är politiskt korrekta och svansar för överhögheten.

Oskicket med att åka runt och föreläsa samtidigt som har en hög chefsposition måste också stoppas nu då Thomas Bodström, Leif GW Persson, Carin Götblad och nu den aktuelle Göran Lindberg alla har denna ovana och därmed inte är på sitt normala jobb som vi betalar dom för.

Även Leif GW Persson "förstår" inte det inträffade. Jomenvisst pyttsan så oförstående dessa maktens män är nu.

8 kommentarer:

 1. Håller med och detta intressanta inlägg hittade jag på flashback som förstärker det du säger. / Urban

  Jag tror att det är så enkelt att man kollat upp och spanat på nätverket kring balkonghallicken och då har man funnit ett antal välkända namn vilket knappast förvånar med tanke på den andra affären där bland annat en lokalpolitiker som dömdes till dagsböter. Någonstans i detta ar man fått klart för sig att Klänning och några personer i nätverket kring denne var ganska aktiva (kanske genom tips) och då har en aktiv spaning med alla till buds varande medel inletts för någon månad sedan. Första skälet till att Säpo kommer in är enkelt. En av deras uppgifter är att jobba med dolda övervakningsresurser som stöd för vanliga polisen (Vi tillhandahåller teknik för hemlig teleavlyssning och hemlig teleövervakning = från hemsidan) Dessutom befinner sig Klänning och det skulle inte förvåna kanske ytterligare någon nära de styrande i politiken vilket kan göra att de skulle kunna vara utsatta för utpressning från kriminella organisationer eller främmande makt vilket motiverar att Säpo tar en operativ del. Detta leder fram till gripandet. Det läcker kring dels den gripne dels andra inblandade men nu är läget ett annat. Ledningen av polisen är a,öppen tillstörsta del, b,politiskt styrd där de högsta cheferna tillsätts politiskt. Det vill säga att när katten är ur säcken då kan makten försöka lägga sig i. Effektivast för makten är att gå via Säpo där insynen av förklarliga skäl är nära noll. Politikerna kan kalla till sig Säpochefen som förmodligen med tanke på ärendets art redan informerat dem. Säpochef är en politisk post. Denne kan sedan beordra sin personal att lägga locket på av skäl som inte ens reodivisas och föra och styra över var och hur utredningen skall bedrivas tillsammans med regeringen och rikspolischefen.

  Problemet är alltså att både Polis och Säkerhetspolis är politiskt styrda och kontrollerade organisationer när just detta egna led kommer under misstanke. Gäller det vanliga poliser finns internutredning men det finns inget som kan gripa in när de som har makten över också tillhör de misstänktas politiska nätverk.

  Det handlar alltså om ett systemfel och detta har vi sett flera gånger. Säpo och polisen har styrts och hindrats i stor affärer som Palmeutredningen, Ebbeaffären, Bordellhärvan etc. Politiker på lägre nivå har dock inte samma skydd. Man måste tillhöra den inre maktsvären. Det har vi sett senaste tiden med två dömda politiker.

  SvaraRadera
 2. Ytterligare funderingar på Flashback: Kapten Klänning var länspolischef även under Knutbyhärvan I och II. Man insinuerar att han skall ha hindrat vidare arbete med den första hustruns mystiska "fallolycka" i badkaret. Bodström ingrep direkt för att ge klänning hans andra förordnande 2003 trots att 161 poliser(hela styrkan i länets polis?) satt in en annons att de sökte annat arbete. Det hintas att B skulle ha varit med i den aktuella härvan. Är flytten till USA en flykt undras på forumet. Skiten gick ju i fläkten redan för 7 månader sedan när "Linda" skaffade våldsam fästman och lurade sin plågoande "Bindomaticdirektören" till lägenheten i Bredäng under förevändning att han skulle få pissa ner en färsk 18åring. I stället fick han sitt skrev krossat ända in till och med urinblåsan (skyddad av bäckenbottnens starka ben) samt råkade han oturligt falla fyra våningar ned från balkongen och dö. Varför har den utredningen fått så väldigt litet bevakning i våra medier? Senast påstod spaningsledaren att inga andra än Klänning nyttjat småflickorna men det fanns minst två lägenheter och dessutom talas om hotellrum med helt fördärvade sängar vilka nyttjats som avträde. Som någon sa "den döde måste ha varit världens sämsta hallick om han bara hade en kund Hr Klänning". Hur kom Bindomatic att omsätta 100 miljoner per år? Jag tror att dom hade väldigt intressanta saker bland sina PR-artiklar. Det är valår! Vill vi ha tillbaka Bodström?

  SvaraRadera
 3. Dackefejden for President. Tack för att du tar dig tiden att skriva. Uppskattat. Analys är sällsynt nu för tiden, så vida det inte handlar om att analysera den egna naveln, det är oerhört många bra på.

  Kanon!

  SvaraRadera
 4. Att analysera navelludden är ingen dum aktivitet å lördagskvällen när man inte har något annat bättre för sig ;) Nja inte president men däremot om man kan påverka samhället så att vi utvecklar demokratin är ju bloggens mål.

  SvaraRadera
 5. Tomas Bodström kompis med Trixa Marklund, gör ingenting utan att först räknat ut hur det gagnar honom själv. Lärde sig kanske av hur det gick för pappa Lennart.

  Han är en lismande rävunge som snart kommer att bli en påpälsad räv och då blir inte kul!

  SvaraRadera
 6. Dacke!

  Bra skrivet! Sicket hyckleri från Bodström och övriga delar av makteliten.

  SvaraRadera
 7. Rätt skönt just nu när övervakningsivraren är bortrest.
  Tyvärr är han väl bara och informerar sig om ytterligare repression i "föregångslandet".

  SvaraRadera
 8. Hej,
  har funderat på detta med ecpat och Bodström etc och ser det som en lobbyorganisation mera, ja med risk för att uppfattas som konspiratorisk.
  Ett medel för att kontrollera internet en väg dit, med gott om "driftiga aktörer" som för agendan framåt. (utan att vara medvetna alla ggr/ då utagerande av upplevelser kan vara ett sätt att slippa se sitt inre.) ja här åsyftar jag pedofilhatarna och deras hangarunds, och för Bodström är de ju utmärkta som kanonmat för att nå målet.

  SvaraRadera