torsdag 10 mars 2011

(S)ekten skojar med oss?

Nu börjar vi närma oss utnämningen av en ny påve och i konklaven så arbetar dom febrilt med kandidaterna. För att bereda marken för Östros, Bältros eller gnällros, kärt barn har många namn, så kommer Håkan Juholts namn upp också. Jag kan inte fatta det annorlunda än att hans kandidatur är en villervalla i syfte att få utnämningen i sann stalinistisk anda att framstå som demokratisk. Bägge alternativen är dock en katastrof för sosseriets trovärdighet.

Alternativ 1 villervalla:
Östros är utnämnd och för att ge ett sken av demokrati så spelar Juholt spelet och "låtsas" vara kandidat. Inte helt osannolikt då Östros tydligen har stöd av HSB som rutit till om detta. Känns ju inte riktigt 2000 tal och sossarna är helt ur synk till och med jämfört med sina systerpartier i Europa.

Alternativ 2 Han är kandidat på riktigt.
Nästan värre då vi ska komma ihåg att denne Juholt aldrig haft en tung post trots många år i riksdagen. Helt outbildad och kraftigt nersolkad av lokala skandaler i Kalmar län. Hans egen arbetarkommun håller politiska tal på begravningar. Sug på den ni som tror att politiska partier är en den ultimata demokratiska plattformen.

Media: SVD, DN, SVD

11 kommentarer:

 1. Ganska intressant om kardinalskollegiet söker att välja en hel partiledning. Tågordningen borde vara att en partiledare väljs som i sin tur får plocka personer? Nu kanske man blandar och ger för att tillgodose alla inriktningar? Säg att Palm och Östros får samma område, damberg mixas med någon vänsterjeppe osv. Stolligt i så fall och säker flopp.

  SvaraRadera
 2. Å va trevligt! Du har börjat skriva igen.
  Om (s)ektröran - verkar som om dom är på väg att välja "grisen". TJT

  SvaraRadera
 3. Visst är livet fullt av överraskningar. Att dom skulle välja Juholt på riktigt tror jag fortfarande inte på. Känns mer som en ond dröm som kan vakna upp ifrån. Nästa val sossarna under 25%. Detta är en intellektuell dvärg.

  SvaraRadera
 4. Välkommen tillbaka, Nils Dacke. Är det permanent, eller gäller det bara så länge Juholt är på tapeten?

  SvaraRadera
 5. Väljs juholt blir det permanent!

  SvaraRadera
 6. Härligt att du är tillbaka. Upproret kan börja.

  SvaraRadera
 7. Jämtin är inkompetent och Juholt är inkompetent - det kan fan inte bli bättre?

  SvaraRadera
 8. Von Reinfeldt med propagandaminister Schlugman behöver bitmotstånd, inte walk over som detta.

  SvaraRadera
 9. När jag hörde att Juholt var från Kalmar, förstod jag genast att bästa sättet att ta reda på vem han är - är att göra ett besök hos dig!

  SvaraRadera
 10. Skillnaden mellan slaveri och den Nordiska träldomen påstås vara att i fallet slaveri, även avkomman tillhör ägaren.

  Slaveriet kan också betraktas som ett ekonomiskt och juridiskt ansvarsförhållande mellan slaven och ägaren. Cato d.ä. sa faktiskt aldrig ett ord om ansvaret för äldre fria män (eller kvinnor). Det ansvaret föll helt och hållet på individen själv, eller hans familj.

  Det är egentligen först efter andra världskriget som någon annan påstås ha fått försörjningsansvaret för fria män och kvinnor i Sverige.

  Alternativt skulle man kunna påstå att området som täcks av transfereringar är slaveriområden, eller träldom, eftersom man bara kan lämna bidragsmottagandet/slaveriet/träldomen för välbetalda konsultuppdrag/arbeten som höjer BNP. De organiserade Patricierna och de organiserade Plebejerna sätter den som försöker bjuda ut sina tjänster till för lågt pris i blockad. När det sker satsningar på ungdomsarbetslöshetsområdet finns det därför stor anledning att misströsta eftersom kontrollen över lönebildningen fortfarande ska ligga kvar hos de organiserade patricierna och de organiserade Plebejerna. Vad som nu är transferering/träldom kommer att bli transferering/slaveri eftersom varken de organiserade Patricierna eller de organiserade Plebejerna vill ha konkurrens av några nya.

  Sverige har under hela 1900-talet tillsammans med Italien varit Europas mest korporatisvistiska land.

  Italiens arbetslöshetsförsäkring inrättades av Benito Mussolini.

  Med Vänlig Hälsning

  Tobias Wallin

  SvaraRadera
 11. Visst var Sverige och fortfarande är ett korporativiskt land med trälar och med en och annan frisfräsare. Ridandes sådan förstås ;)

  SvaraRadera