söndag 6 mars 2011

Sossekonklaven spyr ut radioaktiv ånga!


Blir tyvärr tvungen att återstarta, vill egentligen inte och har inte tid men detta kan inte få passera. Nu har konklavens häxmästarinna, Berit Andnöd kört fullständigt fast i maktspelsgrytan så då enligt media lanseras en kompromiss kandidat nummer 18, Håkan Juholt. För oss som bor i Smålandsskogarna går en rysning längs med ryggraden. Denne Håkan hade sin karriär redan utskakad som spermie då hans far var kommunalråd i Oskarshamn under en tid. Han gick ut 2 årig social med mediokra betyg och fick genast jobb på den socialdemokratiska tidningen nyheterna och därför har han titeln journalist trots noll yrkesutbildning. In i riksdagen kom han tidigt och varit aktiv i försvars och utrikesutskotten. Trots detta finns det inga spår av hans långa tid i riksdagshuset, inga motioner, tal, utspel, ideer osv. noll, zip, zero. Trots detta har han avancerat upp till vice partisekreterare och nu ordförande kandidat. Anledningen till att han kommit så långt sägs vara hans förmåga att gå hem i stugorna. En annan anledning kan vara socialdemokraterna stora dominans i hans hemlän Kalmar.
Om vi synar resultatet av sossedominansen lokalt skymtar en bild fram som är allt annat än positiv. Korruptionen är troligtvis mer utbredd än i Göteborg och är redovisat här och här bland annat. Håkans egen tidning Nyheterna har redovisat det också ingående här och här, bland annat. Bilden föreställer inte Håkan utan en Joakim Ryhlen som suttit i tekniska nämnden. Han har varit kanonmat åt ordföranden, Lars Aronsson , som kört detta ungefär som sin egen firma.
Detta har medfört att kommunen har cirka 20% mer anställda än motsvarande kommun vilket ju inte direkt hjälper upp näringslivsklimatet som är bland de sämsta i landet. Detta vore inte så underligt om Oskarshamn låg i övre Norrland men grannkommunen, Mönsterås, ligger bland de bästa och hur svårt är det att fråga grannen hur ni gör? Sedan utmärker sig Kalmar län också som det enda län i södra Sverige där befolkningen minskar, dvs de unga flyr för en bättre framtid.

Vad har detta med Håkan Juholt att göra? Jo han är dels ordf i Kalmar län för sossarna och dessutom är Oskarshamn hans hemkommun så om han blir partiledare är det denna progressiva och framåtblickande person vi alla får dras med under de åren innan nästa palatsrevolution äger rum. Så please please välj inte denna intellektuella mygga utan gå ut istället och medge att du misslyckats med ordförande valet Berit Andnöd, och gör som alla andra sossepartier i Europa redan gjort, öppna upp och ha publika val som dessutom flera av era medlemmar vill som tex.
Högberg, Johanna Graf och Mitt i steget.

6 kommentarer:

 1. http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?sok=juholt&rm=alla&parti=s&subtyp=Enskild+motion&doktyp=mot&titel=&bet=&tempbet=&datum=&tom=&nr=&org=&sort=rel&nid=401&a=s#soktraff

  Enskilda motioner av Juholt samt Juholt + andra sossar. Fler än 100 (= "noll, zip, zero")

  Jag vet inte om din utbildning hjälpt dig här...
  Själv är jag lite mer beläst än en vanlig civilingenjör men jag tror inte det är det som gör skillnaden.

  Lite synd bara att Cornucopia och andra okritiska tror blint på dig.

  //Håkan

  SvaraRadera
 2. Efter 16 år i politiken och du tycker att det är ett bra resultat? Har du läst hans newsmill inlägg? Karln är en katastrof trust me.

  Ta Motala som ett exempel!

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/16/den-ok-nda-attacken-mot-motala-visar-behovet-av-ett-nytt-f-rsvar

  Man baxnar ju av den totala inkompetensen.

  SvaraRadera
 3. Beskriv gärna vari den totala inkompetensen består. Vid en snabb genomläsning framstår det som han är ser andra militära hot än de de traditionella. Kanske har han något fel i någon detalj. Då jag själv sysslar med "säkra" system så ikläder jag mig en viss ödmjukhet i frågan.

  För övrigt påpekade jag egentligen det ohederliga i att säga att han inte levererat motioner eftersom det faktiskt finns ledamöter som under flera perioder bara levererat enstaka motioner (om tex fågelskydd i sin hemtrakt).

  Svara gärna på om nedanstående påstående är sant eller falskt:
  "Trots detta finns det inga spår av hans långa tid i riksdagshuset, inga motioner, tal, utspel, ideer osv. noll, zip, zero."

  //Håkan

  SvaraRadera
 4. Håkan : Touche !, Som pinsamt beläst men i avsaknad av god retorik skulle jag vilja mena att Er argumentationsteknik uppfyller kriteriet "helskön".

  SvaraRadera
 5. Tack för stödet Marcus,
  Med sanning och relevans kan man föra samtalet framåt. Iskall logik dödar dumheterna (sagda av personer som med skattepengar fått "utbildning").

  //Håkan

  SvaraRadera
 6. Kära Håkan och likvidvänster,

  Trevligt att ni ifrågasätter mitt påstående.

  1) Motioner: Givetvis under 16 så finns det motioner men ge mig ett enda konkret exempel på en motion med ett innehåll som gett något som helst avtryck utanför det papper den skrevs på.

  2) När det gäller hans försvarsinsats och att se hot utanför det traditionella, så är det ju bara att läsa hans alster igen för att inse att alla kottarna inte sitter i granen och då ska man bemärka att han har medhjälpare som skriver åt honom.

  3) Juholtarn är en katastrof först och främst för sossarna som kommer att rasa mer när smekmånaden är över och han måste leverera men framförallt är det ett hån mot det demokratiska systemet som heter representativ demokrati och bygger på att de vi väljer kan fatta klokare beslut än vi själva.

  SvaraRadera