tisdag 15 mars 2011

Juholts syn på demokrati

Denna brunbjörn som trots sin genuint småländska anfäder har ett hett temperament har även visat sig har mycket bristande respekt för den representativa demokratin. Själv född in i sosseadeln genom Willy Juholt som var kommunalråd i Oskarshamn kan man säga att Håkan föddes in i rörelsen som spermie. Väl född gick han tidigt in i SSU och detta har ju hittills varit ett mycket lyckat karriärdrag om man betraktar hans mediokra studieresultat.Med 2-årig social linje med och 3,2 i medelbetyg så var ju karriären som journalist gjuten på tidningen Östran. Detta jobb fick han av rörelsen så att han kunde sköta sina politiska karriär och ändå ha ett "jobb". Nu har ju Östrans utveckling under Juholt's journalistiska bana och sedan posten i styrelsen som ordförande utvecklats så dåligt att koncernen köpts upp av konkurrenten.

Så vad har denna lokala fakta med Håkans bristande demokratisyn? Jo det hela är mycket ironiskt såtillvida att en idog journalist just på den tidning han suttit som ordförande i, har gjort sitt jobb, dvs granskat makthavarna lokalt, det som Juholt aldrig gjorde då han själv var en makthavare eller makthavarens son. Denna lokala hjälte är Lotta Lindqvist. Byggebo som är Oskarshamns kommunala bostadsbolag har rattats av Håkans Kompis Ulf Nilsson(S) som jag har skrivit om här och här. Han har precis som Håkan en miljoninkomst men har förskansat sig denna genom att ha många uppdrag. Så många att hade mer timmar i bilen än på arbetet eller rättare sagt möten ett tag. Det har varit skandaler kring alla hans uppdrag inom tex. Byggebo med VD som förskingrar, Socialnämnden vars budget havererar, Länstrafiken och här är hans senaste skandal.
En annan kompis är förra ordföranden för tekniska nämnden i Oskarshamn Lars Aronsson(S). Denna Aronsson är känd lokalt för att man kunde ringa direkt till honom och beställa jobb och detta utfördes direkt. Praktiskt kan man tycka men inte direkt demokratiskt då en nämnd inte ska leda en kommunal organisation utan bara styra och granska. Hur eller hur så har denna tekniska nämnd avverkat ett antal chefer som försökt styra upp detta. Då har "rörelsen" sett till att chefen blivit omöjlig på sin post genom att använda sin andra gren, facket. Den sista chefen, Göran Landenius lyckades med det omöjliga att räkna fel på en sprängning som Lotta ni vet den riktiga journalisten så förtjänstfullt skrivit om här, här och här bland annat.
Kommunalrådet Peter Wretlund(S) som kommer från samma by, Påskallavik som Håkan tillhör också gänget, klanen eller arbetarkommunen som de gillar att kallas. Peter försvarade Göran Landenius in i det sista tills det hela blev alldeles omöjligt då han precis som Håkan gjorde en bejublad youtube parodi på sig själv. Jag har själv varit på ett möte med företagare i kommunen där denne Peter trots mycket skarp kritik fortsatte med Lars Aronsson som ordf och Göran Landenius som teknisk chef. Detta var för 3 år sedan ...... Vilket visar att dessa herrar tar mycket lätt på grundläggande demokratiska värden som yttrandefrihet och revisorskritik. Viktigast är lojaliteten med klanen, gruppen eller arbetarkommunen som de gillar att kalla sig själva. Så kära delegater till sossekongressen, om ni väljer Håkan till er ordförande kan ni förvänta er precis samma sak fast på nationell nivå, dvs lojalitet med Håkan är viktigare än kompetens, skötsel av jobbet och hur landet drivs. Känns tryggt?

5 kommentarer:

 1. Hej Dacke! Jodå, du har nog ett "vasst tangentbord". Men är det verkligen jakt på rötter, traditioner eller sarkasmer mot vad som är åtminstone någorlunda rimlig demokratisk ordning som är mest aktuellt? Sverige har ~10.000 äkta hemlösa och ~20.000 tvångsomhändertagna barn varav ~80% saknar skälig grund enligt lagen. Inom kort kommer finnas 75.000 nya på soc.bidrag.
  Repressionen i Sverige styr mobbning, undergräver demokrati och omintetgör rättstryggheten. Är det inte mer lämpligt att försöka se till att Sverige börjar närma sig myten om demokratin på den mer allvarliga nivån och spara de spretiga sarkasmerna!? Kanske det hårdaste, sannaste och viktigaste du läst om Sverige. //Morgan Ohlson // Här:
  http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?p=499410#poststop
  start: https://forum.nkmr.org/index.php/topic,1785.0.html

  SvaraRadera
 2. Du är ideologiskt blind och om du tar bort skygglapparna så inser även du att en trappa städar man uppifrån. Politiskt precis samma åsikt som en bloggaren ner kommer man alltid som råkar vara socialdemokrat, dvs vi har 1 miljon fattiga och att det är vårt största problem. Även där sakpolitiskt så är sossarna fel ute och då jag misstänker att du är sosse så har ni inte fattat globaliseringen vilket i sin tur kan bero på att ingen i partiledningen har någon intellektuell spänst utan man sitter där för att man är en duktig maktspelare som exemplet ovan.

  SvaraRadera
 3. Detta kommer att bli katastrof! Han överlever inte till nästa val.

  SvaraRadera
 4. Nätrötterna har fastnat med den egna foten i munnen igen.

  TJT

  SvaraRadera