fredag 25 mars 2011

King Louis Juholt ska krönas


Imorgon ska Kung louis krönas i Stockholm. Han kallas även Håkan Juholt och liknelsen är faktiskt inte så dum. En av mina favorit primatologer Frans de Waal ( en som forskar om primater eller apor ) har skrivit flera vetenskapliga artiklar om schimpanser och deras politiska spel. Definitionen på politik är nämligen att med allianser, tricks och fixande komma högre upp i hierarkier Varför är det så viktigt? Jo det ökar nämligen din egen chans till överlevnad och din avkomma plus vilket är inte minst viktigt, dina chanser att sprida dina gener då 3 medelstarka schimpanser kan slå ut den starkaste. Detta gör då att generna får större chans att sprida sig vidare, vilket är vår drivkraft och har varit sedan den första cellen delade sig några miljarder år sedan.

I och med att partier är organiserade som föreningar så inbjuder man till maktspel och ingen annanstans kan detta maktspel få större utrymme i Sverige än i det socialdemokratiska partiet. Detta har uppmärksammats av Stig Malm just nu i SVT och även av en hel del nätrötter som Högberg, Westerholm, Ner kommer man alltid för att nämna några men nu verkar leden slutas vilket bara kan betyda att om du vill ha några lukrativa uppdrag så håll käften. Detta är mycket allvarligt för demokratin och betyder i klartext att den som är bäst på maktspelet vinner, inte den med bäst ideer.

Igår så visade TV4 ett reportage från Juholts hemstad Oskarshamn där dom intervjuade Bo Malm som prisade Juholts skolinsatser. För allas information har Bo Malm under decennier spelat den nyttiga idioten i Oskarshamn såsom vänsterpartist har han kunnat spela rollen som "opposition" åt socialdemokraterna och som tack för hjälpen så fick även han en för tidig pensionsavgång. Detta har jag skrivit om här.

Precis som Kung Louis så vill Juholt lära sig något vi andra lärde oss skolan, Louis elden och Juholt Engelska.


Ps. Har undvikit alla svåra ord så alla kan läsa, då jag blivit kritiserad för detta. Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar