fredag 11 mars 2011

Juholt, capo di tutti capi


"capo di tutti capi" betyder bossarnas boss inom maffia organisationerna och passar idag väldigt bra på Håkan Juholt, den socialdemokratiske spermien som blev capo di tutti capi.

I alla hyllningskörer igår så finns det en person till som kan lite om Håkans för och nackdelar och det är chefredaktören på barometern, Per Dahl, som skrev på Newsmill igår.

"Det finns en tredje faktor som gör mig betänksam. Hur vänlig han än är lämnar han efter sig ärr av interna konflikter. I Oskarshamn konstaterade en borgerlig politiker att hans position vilade på en tydlig s-gruppering. Och att det fanns en lika tydlig grupp socialdemokrater som var ute i kylan. Efter valet 2010 har hans agerande i länet skapat en tydlig klyfta till partigrupperingen i grannstaden Kalmar, med den framgångsrike Johan Persson och tidigare ministern Lena Hallengren. Hans utspel gentemot Mona Sahlin tyder knappast på goda relationer med den avgående partiledaren. Brumbjörnen Juholt kan bitas och har gott minne."

Kan bara stämma in. För att fylla på köttbenen så blev det gamla kommunalrådet Torsten Carlsson satt i kylboxen av Juholt såtillvida att de såg till genom list och försåt att han inte fick någon som helst reträttpost när han avgick, vilket han hade sett fram emot. Istället sattes lojala springpojkar in. Personen på bilden är kommunalrådet i Oskarshamn, Peter Wretlund som lyckats med konststycket att ha ännu sämre resultat från Gymnasiet än Juholt. Så det intressanta frågan media borde ställa sig idag är hur har han armbågat sig fram till denna position?

4 kommentarer:

 1. Nu är jag inte riktigt säker på vad du menar?
  Du menar alltså att Torsten Carlsson (är det posten som Smålandshamnars ordförande du syftar på?) skulle ha haft en post enbart för att han varit kommunalråd (även om han var en imkompetent sådan) skulle utan tillbördigt väl bara ges en post? Vad var det som gick orättvist till? Man ska alltså inte väljas utifrån kompetens?

  SvaraRadera
 2. Tillägg: är det det du menar känns det som den enda som kan gå med hedern ur behåll i den soppan är f.d ordf. J. Engström.

  SvaraRadera
 3. Jag känner inte de berörda personerna personligen. Det enda jag vet är att TC blev utmanövrerad och om det är kompetens som ska styra, så vilken politiker kvalificerar sig då?

  SvaraRadera
 4. Bra fråga!
  Frågan är dock om den är relevant då detkänns som det rimligtvis borde undvikas att man ska få en "reträttpost" som du själv skriver, om man nu vill undvika korruption och svågerpolitik. Det borde i alla fall testas vem som kan göra jobbet bäst istället för att bara ge det till någon. Precis som det aktuella valet till S partiledare.

  SvaraRadera