lördag 22 oktober 2011

Vad höga siffror Juholt får!

15% mot 65% för zoombien Reinfeldt. Jag är förvånad att han får så höga siffror som 15%. Hade förväntat mig sämre. Nu kan det ju bara gå nedåt för Juholt.

Spekulationerna är att socialdemokraternas VU och de som styr redan insett sitt misstag men att det idag inte finns någon kronprins eller prinsessa att ta över och Juholt gjorde delvis en kupp nu sist under VU mötet genom att helt enkelt vägra vika ner sig och de har inget mandat att avsätta honom.

Så det ser ju att bli walk over i valet 2014 men osvuret är bäst då skandaler kan tippa omkull den bäste vilket vi sett tidigare. Trist är det i alla fall med en tydligt markerad ovisionär expeditionsministär under Reinfeldts ledning eller då pajasen Juholt som är så yvig att de är tvungna att hålla interna bönemöten.

11 kommentarer:

 1. Socialdemokraterna kommer att vinna valet med stormsteg nästa val. En del verkar inte kunna skilja på sak och person. Dessutom tror jag, trots all akritik, att Juholt kommer att bli en utmärkt stadsminister. Det är ju bara att jämföra med Reinfeldts politik så behöver man inte tvivla.

  SvaraRadera
 2. Anonym 13:48 .. VAD är det vi ska jämföra med Reinfeldts politik tycker du???

  SvaraRadera
 3. Jag tror VU egentligen ville bli av med honom, men att han vägrar gå självmant.

  De kan inte slänga ut honom kicking and screaming - det blir för dyrt. Inte än i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Vabra ska vi diskutera sakpolitik? Libyen och drogade barnsoldater eller hans dragningskraft på kvinnor, 800 stycken närmare bestämt eller budgeten, arbetsmarknaden. Svenskar har i alla tider gynnat de som är regeringsmässiga och det är knappast Juholt et al.

  SvaraRadera
 5. @svavalkyria: Så är i alla fall ryktet att dom ville slänga ut honom men att han vägrade och då kunde dom inget göra.

  SvaraRadera
 6. Flera i VU var ju väldigt emot honom innan mötet, men han vägrade väl avgå och de har inte mandat att avsätt honom.
  Valet 2014 vinner aldrig s med Juholt som partiledare.

  SvaraRadera
 7. Varför skulle man rösta på sossarna deras socialism fungerar ju inte. Att hela tiden klämma åt de närande ger ett blodfattigt samhälle. Det viktigaste för en sosse-politiker är att få feta arvoderade uppdrag.

  Finns inte en chans att juholt blir statsminister.

  SvaraRadera
 8. Skulle också sätta en slant på att han inte blir det men osvuret är bäst då jag inte i min vildaste fantasi kunde tro att han ens skulle bli partiledare.

  SvaraRadera
 9. Dock ett utmärkt levande exemplar i min forskning och ett levande bevis på att den representativa demokratin har nått vägs ände.

  SvaraRadera
 10. Nej, den representativa demokratin fungerar inte. Trots alla fina ord om vår demokrati. Orsaken kanske är slappa, okritiska väljare, som sväljer medias snömos. En fungerande demokrati måste vårdas av engagerade väljare.

  Hoppas på direkt demokrati som i schweiz. Verkar fungera bättre.

  SvaraRadera
 11. Och med moedern teknologi skulle det ga utmarkt. Schweiz ar en forebild.

  SvaraRadera