söndag 30 oktober 2011

Rosornas krig fortsätter

Befinner mig utomlands så texterna blir korta på lilla tangentbordet. Befinner mig i El Salvador där dagens middagsvärd stolt deklarerade att de nu är våldets land nummer 1! tror nog att andra länder är värre men de med statistik visar ju helt klart att El Salvador ihop med sina grannar Guatemala och Honduras ligger i toppen. Nog om detta men det gäller att ligga lågt.
På hemmaplan fortsätter köttgrytepartiet sitt inbördeskrig och Eva Franchell, en av Mona Sahlins f.d. närmaste medarbetare förklarar helt riktigt att Juholtdrevet beror på ett folkligt vrede och inget annat och tar snorkfrökens aka Carl Bildts oljeaffärer vilket inte verkar fastna på honom.

När det gäller Juholt så är han körd i stugorna och att inte partiets ledning fattar det visar hur långt dom är från oss i allmogen. De som går hårdast till attack är Ann-Marie Lindgren som tydligen avlönas av någon tankesmedja. Hennes dotter är rekryterad till Juholts stad som ekonomisk expert och här bloggar hon. Så knappast neutral.

Ska man sammanfatta det så sticker gärna Monas falang kniven i ryggen på Juholt. Inte så våldsamt som i El Salvador men i Guatemala håller dom presidentval och det var på vippen att nuvarande socialdemokratiska presidentens fru fick kandidera vilket hon ville men en modig högsta domstol sa nej med hänsyn till deras konstitution och nu kommer hon istället med stor sannolikhet att bli åtalad för förskingring då hon kontrollerade all utländsk hjälp som då slussades till "hennes" lager och det var till och med så illa att mat ruttnade bort förförra året.

"Any similarities between Sweden and Guatemala is just coincidal"

2 kommentarer:

  1. Lite har aftonbladet upprättat sin heder efter "drevet" mot Juholt. Uan journalisternas hjälp klarar vi inte kampen mot korruption och toblerone-politik. Politikerna måste ha tummen i ögat annars blir det till slut som i medelhavsländerna. Vilkas mentalitet de har släpat in i EU-projektet och får som konsekvens att hela västeuropa är på väg att kollapsa.

    Låter inte helt riskfritt att befinna sig i El Salvador. Var rädd om dig.

    SvaraRadera
  2. Visst är det så och det var ju i det närmaste kriminellt dåligt skött att låta Grekland vara med i Euron. De har ju inte lyckats med någonting och se nu klarar de inte av det som baltländerna gjorde 2008 och framåt utan att knota.

    SvaraRadera