onsdag 5 oktober 2011

Staten och kapitalet - Joe Hults version


Tänkte ju inte skriva mer om denna lame duck men dagens debattartikel i DN förändrar saken. Det är j nästan komiskt, nej fel fullständigt komiskt att Juholt nu vill vara företagarnas vän. För er som inte vet så har Oskarshamn, Juholts hemkommun där sossarna alltid styrt 2006 varit sist i näringslivsrankingen för Sverige. Ni läste rätt efter alla Norrlandskommuner och som granne har dom Mönsterås som i vissa rankingar kommer som nummer 3 och Västervik som är en gasell och klättrar i rankingen 30 placeringar varje år minst. Vad gjorde Oskarshamn när du fick denna inte så lite hemska utmärkelse? Absolut ingenting. De ligger fortfarande i botten och anledningen till detta är att de verkligen inte bara pratar socialism utan driver den i verkligheten dvs om man tar bort maknadsekonomin så ersätts den med nepotism och svågerpolitik precis vad som hände i f.d Sovjet som än idag är ett helkorrumperat samhälle. Sålunda får Scania bygga ut hus utan bygglov, kompisar får jobb utan kvalifikationer osv osv i all oändlighet.

Som ni ser på bilden ovan så är Oskarshamns kommunalråd, Peter nära vän till Juholt så han kan inte svära sig fri från utvecklingen lokalt eller rättare sagt bristen på utveckling.

Så precis som vid den andra tuffa tiderna så plockas småföretagarna ut ur garderoben och ska gullas med då dessa moderna fattighjon som inte har något socialt skydd ska då plötsligt rädda landet. I övrig tid är vi bara skattesubjekt.

Tvi vale för denna dubbelmoral!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar