måndag 11 maj 2009

Vem ska vi göra till miljonär?

Så nu så stundar val till EU parlamentet. 18 stycken ska vi skicka dit. Ska vi granska toppnamnen i de största partierna:

Först ut är Marita Ulvskog(S), ni vet hon som tyckte det kändes som en statskupp när (S) förlorade valet 1976. Nu ska hon ner till Bryssel och anledningen till att (S) skickar ut henne kan man fråga sig. Är det snett upp till höger eller beror det på hennes stora engagemang för EU? Nu profilerar hon sig med att hon vill sparka Barosso precis som om hon kan påverka det och som dessutom är Margot Wallström(S) chef och kompis. Profilfrågor: Den Svenska modellen, dvs hon har gått från att vara kommunist till konservativ, Bägge startar med bokstaven k.

Nästa man till rakning är Gunnar Hökmark(M), Som utmärkt sig genom att sitta i den moderata bunkern ihop med Carl Bildt som Fredrik var tvungen att röka ut för att få in sitt folk (i bunkern dvs.). Mycket kan man säga om Gunnar Hökmark, men folklig är nog inte något epitet som passar på denna man. Vad han vill förutom att hacka på Marita Ulvskog framgår inte. Profilfrågor: Att gå i lobbyisterna ledband?

Folkpartiets starka kvinna, Marit Paulsen vill med sin nya bok avslöja och göra ner den ekologiska maten eller är det den ekologiska odlingen som inte klarar av att mätta världen. Det var ingen som trodde innan din bok kom ut heller Marit. För att kunna slå upp stängda dörrar måste de också vara just stänga innan vilket dom inte är i detta fall. Varken du, jag eller någon annan vet hur framtidens jordbruk ser ut och att allt inte odlas likadant är en stor vinst då vi bygger kunskap inför framtida generationer. Som så många av som dom andra politikerna har hon bytt parti. Profilfrågor: Djurskydd och jordbrukspolitik.

Centerns toppkandidat, Lena Ek, brinner för telekom frågor just nu trots att alliansen på hemmaplan gör sitt bästa för att inträkta på vår integritet. Lite sent påtänkt Lena och annars är det ju det moderna avlatsbreven eller klimatet som är hennes passion. Undra just om resorna till och från Strasbourg är klimatkompenserade? Profilfrågor: Miljö och klimat med fler vindkraftverk dock inte hemma hos henne själv. Vem vill ha dessa fula och bullrande verk?

Kristdemokraterna har valt ett verkligt tung profil inför valet 2009: Förbjud snuset och det är Ella Bohlin som står för detta tunga förslag som är så viktigt för EU's framtid. Sedan vill hon i likhet med (V) sprida Sveriges sexköpslag till resten av EU. Lycka till med den bedriften Ella! Du kommer inte att lyckas då de flest europeiska länder kommit längre än så på det socialpolitiska området vilket då nog får erfara om du kommer dit. Chansen är inte så stor då Alf Svensson vill ge sig själv och sin avkomma en guldkantad tillvaro och ställer också upp. Profilfrågor: Snus och sexköpslagen.

Vänsterpartiets toppnamn är Eva-Britt Svensson som slåss för den personliga integriteten på nätet. Snacka om omvända roller då socialism historiskt alltid gått hand i hand med övervakning av människor. Annars är det förstås sexköpslagen där vänstern och de kristna gör gemensam sak. profilfrågor: Internet och sexköpslagen.

Miljöpartiets toppnamn är Carl Schlyter. Han har ta i trä en utbildning som passar för hans område kemi ingenjör från KTH. Dock så satsade han direkt på en karriär som politiker istället för att göra hundåren inom industrin. Flitigast i EU parlamentet vilket han ska ha en eloge för till skillnad från Maria Carlshamre som lurade till sig ett ekonomiskt oberoende och bytte parti från fp till fi och sedan aldrig varit där. Carl Schlyters områden är förstås miljön som ALLA brinner för numera vilket medför ökade skatter för oss medborgare och mångmiljardvinster till energibolagen och 700 miljoner ner i fickan på Fortums sparkade VD. Profilfrågor: miljön och antilobbyist dvs Margot Wallströms motståndare vars son "fick" ett toppjobb som lobbyist i Bryssel.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta och frågan är varför vi skattebetalare ska skicka ner dessa opportunister till Bryssel och göra dem till mångmiljonärer i en ytterst odemokratisk institution som styrs av byråkrater och lobbyister.

Men ingen brinner för det som en gång var ursprunget till att EU bildades. Att bygga ett Europa som aldrig mer kommer i krig, då historien mer än väl förskräcker. Att vi tillät folkmord att ske i forma Jugoslavien är ett stort misslyckande för oss som Européer och vi har mycket kvar innan vi är klara. I Moldavien pågår ett lågintensivt krig med kosackerna på ena sidan som vill tillhöra Ryssland och majoritetsbefolkningen på andra sidan. Varför tillåter vi det? Vitryssland är fortfarande en repressiv diktatur som ligger när oss vilket vi verkar fullständigt ha glömt bort. Nej Snus, miljö, sexköpslag, roamingsavgifter och andra livsviktiga frågor gäller istället. Var finns kandidaterna med visioner, passion och empati?

Media: Expressen, DN, Expressen1, Expressen2, Expressen3, SVD, SVD1, DN, DN1, DN2, Expressen4, Expressen5,

2 kommentarer:

 1. Hyckleriets drottning.

  Marita Ulvskogs ideologi är kommunistisk och hon har agerat på yttersta vänsterkanten i Socialdemokraterna och sager sig varit emot girighet och överbetalningar av löner och bonusar i näringslivet.
  Men när det yppar sig en möjlighet for henne sjalv till en högavlönad arbetsfri drönartillvaro då kommer saken i ett annat läge, då försvinner ideologin som hon sagt att varit hennes drivkraft hela livet och hon ar beredd att pa skattebettalarnas bekostnad for miljonbelopp bli delegat i EU for att motabeta organisationen innifran.

  Mona Sahlin utsag henne till kandidat och detta ar kompensation for att hon sparkats som partisekreterare , hon har alltid obstruerat och motarbetat Eu och nagot annat skal an hennes forsorjning finns inte for att hon skall vara i Brussel.

  Egen girighet och hyckleri ar tydligt accapterad och vad anser Socialdemokraterna om att nagon som är stark motstandare till partiet det blir medlem i det for att motarbeta det och samtidigt fa sin försörjning ordnad?

  Varfor skall skattepengar anvandas for hennes lyxliv?

  SvaraRadera
 2. Det vore väl okej om hon hade en passion, en vilja, ett driv som går igenom TV rutan men det verkar mest floskler och upprepande av vad vi redan hört till leda vilket hon delar med det näst största partiet.

  SvaraRadera