fredag 1 maj 2009

Pitbullens år


Den stora trenden för några år sedan att göra en pudel som sedan har spridit sig till kungspudel och en hel kennel verkar definitivt har blivit omodernt.

Först ut i år var Drottningen av Piratförlaget, Liza Marklund som med sina böcker Gömda och Asyl ljugit ihop en historia så osannolik att alla gick på den men som nu när hon är påkommen med ljug och falsarier vidhåller sin historia. Kompanjonen till Liza och mannen som ger de bara underarmarna ett ansikte, Maoisten Jan Guillou, sitter på Östemalm och räknar pengar samtidigt som han raljerar över Ebbe Carlsson som han minsann såg igenom direkt. Ingen pudlar där inte.

Sedan kom stridshönan Wanja Lundby Wedin som beviljar andra miljonpensioner och när hon blir påkommen i ett fall, AMF pension, så ursäktar hon sig med att blivit grundlurad och tror att vi andra ska nöja oss med det. Även nu imorse var stridsviljan på topp. Jag tvivlar på att det kommer att bli någon uppslutning runt henne annat än olyckskorpar. Ingen i AMF soppan har pudlat, snarare en uppvisning i förtäckta hot och att morra ur en mungipan, grrrrr sa Christer.

Mona Sahlins ledarstil är väl snarare en väl insmord pitbull som inget biter på.

Antingen är den gode Ronge out of fashion eller så är denna nya trend ett bevis på att vi har en ny adel i samhället som inte lyssnar på någon annat än sig själv.

Media: EX, EX1, DN, AB, SVD, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, DN1,

3 kommentarer:

 1. Väl morrat!

  SvaraRadera
 2. SKJUT JYCKEN! :o( Från det ena till det andra. Novus opinionsmätning. Inte oväntat. Regeringens tyranni över internet börjar få genomslag hos den medelklass den alltför lättköpt och framgångsrikt dragit till sig genom motståndarens oduglighet, och som nu börjar vakna upp och inse sina verkliga intressen visavi det monopolkapital i vars ledband regeringen helt och hållet går. Den självförvållat kvaddade socialdemokratin synes oupplösligt kedjad vid sina blysänken Sahlin och Lundby-Wedin. Den förra är bara hjälplöst tafflig och bortkommen och klarar överhuvud taget ingenting på egen hand och den senare tänker bara på sin egen makt och prestige så varje anständig människa rodnar sig fördärvad inför skamlösheten. Det blir Vänsterpartiet och Miljöpartiet som skördar frukterna av det här, plus i viss mån Sverigedemokraterna och Piratpartiet och kanske Junilistan. Kristhycklokratena är på väg ut, och det ska vi enbart vara tacksamma för. Den klämkäcka Olofsson och hurtbullen Björklund inger inte heller stort förtroende. Reinfeldt har åtminstone lite skalle, om inte hjärta, varför moderaterna klarar sig bäst på den kanten.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen en kris för demokratin att vi har sådana här företrädare och om man tittar runt i dessa s.k. demokratiska organisationer, vem längtar man efter?

  Nu denna trend med pitbull istället för pudel så kan man förvänta sig mycket blod och tårar framöver.

  SvaraRadera