onsdag 26 augusti 2009

Den intellektuella kollapsen kallad alliansen

Så nu har dom reagerat alliansen med samma intellektuella kraft som en myrslok på jakt efter myror. Trots att dom tidigare sagt att vi är överutbildade i okvalificerade jobb som inte leder någon vart och som inte stärker landets konkurrenskraft så ska en kader av arbetslösa nu slussas in i dessa meningslösa utbildningar.
Till råga på allt så ska man dessutom återskapa de ännu mer meningslösa AMS jobben nu med att röja i skogen eller kratta gången upp till kyrkan.

Vad hände med alla skrukturreformer som är nödvändiga för att verkligen skapa jobb? LAS, innovationssystem, patenträttigheter, kapitalbildning, lika konkurrens, spetsutbildningar osv osv som är viktiga frågor för små innovationsföretag som vill slå sig fram och skapa nästa generations Volvo, ABB, Ericsson, Sandviken osv osv.

Trots allt snack om miljön där 10.000 tals jobb skulle skapas så minskar investeringarna i ny teknik på grund av regeringens oförmåga att förenkla i byråkratdjungeln och sätta fast regler som håller längre än en mandatperiod.

Detta visar med all tydlighet att det politiska systemet inte förmår producera fram intellektuellt skarpa hjärnor. En förklaring kan ju vara all sprit som förtärts av medlemmarna i klubben under ungdomsåren som skapat livslånga spår av konformitet.

I detta fall är jag nog böjd att hålla med bloggelito att denna regering står med händerna i byxfixorna och som föregångarna ser händelseutvecklingen passera förbi utan att göra någonting åt den.

Media: SVD, DN, SVD1, SVD2,

2 kommentarer:

 1. Dacke!

  Precis, vad hände med strukturreformerna? Ny jobb kommer knappast av AMS-åtgärder, fler utbildningsplatser eller mer bidrag. Det har borgerliga politiker påpekat i årtionden. Och nu är det plötsligt precis den medicinen som ordineras!

  Kanske borde Reinfeldt och Borg ha funderat på jobben och de strukturomvandlingar som behövs från början istället för att sänka fastighetsskatt och ta bort förmögenhetsskatten? Då kanske läget hade varit annorlunda idag och chansen för omval större! För inte f**n blir det bättre med Mona, Peter, Maria och Lars!

  SvaraRadera
 2. Enligt mig så rekryteras gruppen topppolitiker ur en mycket snäv ungdomskrets och hur friskt är det egentligen att vara med i ett parti från 14 års åldern med all indoktrinering och festande?

  De lever i en annan värld än oss andra och den ökända moderatbunkern som beboddes av Bildt, Unckel och Hökmark bebos nu av Reinfeldt, Borg och Schlingman. Hur bra är det att vi styrs av en liten liten klick människor som inte har någon bredd i sin utbildning eller arbetslivserfarenhet.

  Littorin drev väl ett riskkapitalbolag ihop med släktingar i en mycket kort tid och han är väl den enda då. Annars är det politik och dess elaka tvilling PR branschen som gäller.

  Så min tes är att ideologierna är slut tack och lov för dom hör hemma på 1800 talet och trianguleringen ihop med sektbeteende minskar den representativa demokratins trovärdighet. Sedan hur lång tid det tar att stöpa om detta är ju 10.000 kronots frågan. 10, 100 eller 200 år. Försöker vi se bakåt så tog det lång tid att bli av med feodalsystemet, mer än 100 år.

  SvaraRadera