onsdag 5 augusti 2009

Myteriet på Caine - Gotlands versionen


Denna soppa ger en bitter eftersmak. Marianne verkar inte fatta vad hon gjort fel och likt Kommendörkaptenen spelad av Humpfrey Bogart i filmen myteriet på Caine så spottar och fräser Marianne när hon nu har trängts in i ett hörn. Att för det första klumpa ihop företagare och tro att alla är som Mad Max Hansson är det först felet. Jag kan nog tänka mig att många potentiella arbetsplatser nu går om intet då vem vill etablera sig på en ö där mygel och korruption förekommer så öppet? Man kan ju bara ana vilken otrevlig stämning det måste ha varit på denna arbetsplats och lågt i tak, eller rättare sagt personalen kan inte ha haft mycket utrymme alls utan ha måst krypa fram i unkna korridorer, livrädda för sin chef.
Denna personlighetsprofil som nu framträder måste ju alla runt omkring henne vetat om hela tiden och ansvaret då för att detta har skett faller tungt på Göran Persson(S) vars stora hobby under sin regeringstid var att likt ett schackspel utse och flytta personer på olika chefsbefattningar inom den offentliga förvaltningen. I andra länder klassas sådant här som korruption med den enkla skillnaden att här i mellanmjölkens förlovade land där vi är så snövita, inte utbyter pengar. Att utbyta pengar i dessa transaktioner är faktiskt ett renare spel än detta.

Mitt största förakt Göran förtjänar du och hoppas att personalen på Länstyrelsen på Gotland också fattar vad som gjort deras arbetsplats så unken och engagerar sig politiskt för att bryta utnämningsmakten ut från regeringen så att vi liksom andra demokratier får en maktdelning värd namnet.

En patetisk genusvinkling kommer ju som ett brev på posten skrivet av Zaida på Newsmill. Precis som ett beslut att spela in en chef och lämna över bandet till media är ett lätt beslut och enklare om chefspersonen är en kvinna. Ett rop på uppmärksamhet av stackars Zaida nu när hon inte fick bli ekonomiskt oberoende i Bryssel?

En annan ex miljöpartist vill också släta över och få intrycket av att personalen verkar i lönndom mot sin chef vilket visar med all tydlighet att Birger aldrig varit chef och att han har känt sig själv så bra att han tackat nej till sådana här erbjudanden från Patron Persson. Man kan ju undra varför de var ett radarpar på den tiden och om Bogart symptonen fanns redan då?

Nu har hon haft en pressträff där hon var mycket ångerfull plus att Pigge Verkelin också vill blanda sig in i leken genom att föreslå Ebba Lindsö som nästa Landshövding.

Hon verkar inte ge sig utan ger media skulden för det inträffade. I Bogarts fall var det jordgubbar.....

Media: svd, svd1, dn, dn1, dn2, dn3, barometern, svd2, svd3, dn4,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar