torsdag 13 augusti 2009

Galen affärside

Det är nästan komiskt att läsa uttalanden om det döda projektet Fanerduns etablering i Kalmar och att göra Kalmar till ett centrum för handel mellan Kina och Europa. Igår så skrev Barometern om att kronofogden planerar att sälja hela området på exekutiv auktion då Swedbank tröttnat.
Det sista halmstrået i denna tragiska soppa är att det enligt tidningen ska finnas ytterligare ett Kinesiskt företag som är intresserade av att ta över allting. De lokala tidningarna har verkligen falerat när det gäller den kritiska bevakningen och det var en frilansande Svensk-kinesisk journalist Ola Wong som först öppnade folks ögon för att allt var en potemkin kuliss.

Men mest komisk eller tragisk är nog Regionförbundets guru med klippkort till Kina, Magnus Gustavsson som citat "Ett flertal intressenter har hört av sig. Men säljs det då är förhoppningen om en kinesisk marknad definitivt ute" visar ju att mannens kontakt med jorden är lite svag för att uttrycka det milt. Denna persons lön och resor måste vi skattebetalare stå för.

Magnus, affärsiden är stendöd, har varit död och kommer alltid att vara död. Affärer görs inte upp på detta viset längre. Syftet med etableringen var och är att kunna flytta ut pengar från Kina som inte har fri rörlighet på sitt kapital och då för väldigt förmögna kineser som då får permanent uppehållstillstånd i Europa och fri tillgång till tex. våra skolor.

Följer vi vår fina Svenska tradition att sopa havererade projekt under mattan så kommer inga att ställas till ansvar och inga lärdomar att göras. Vilket är nästa projekt. Ska vi ta Indien denna gång?

Uppdatering: Nu Vandaliseras Snurrom och fakta rutan bredvid är bra vilket visar att regionförbundet hade stor del i detta debacle.

Idag den 20/8 så försätts det första av fanerdun bolagen i konkurs. Fler lär följa.

2 kommentarer:

  1. Folk tror det dom vill tro och hör det dom vill höra. Är det bara tillräckligt många som kväker samma läte så är det sanning.
    Samma visa med Klimathoten, massan sätter agendan, kritiskt granskande saknas.
    Fanerdun visar att desperata kommunpolitiker kan duperas av lite exotism och välsmort munläder.

    SvaraRadera
  2. Och sedan följer vi den fina Svenska traditionen att sopa allt under mattan. Dags för nästa (fel)-satsning med skattebetalarnas pengar.

    SvaraRadera