lördag 1 augusti 2009

Förbjud ungdomspartierna


Äntligen skrivs en debattartikel på en ledarsida om de perversa ungdomspartierna vars syfte verkar vara att skola in unga naiva och engagerade människor till cyniska maktfullkomliga politiker färdiga att säga och göra vad som helst för mer makt. Med alla skandaler så låser dom in varandra i ett brödraskap av fylla, slagsmål, intriger, fusk och maktspel. På bilden är det Anna Sjödin tidigare ordförande för SSU och har idag den 2 Augusti en artikel i SVD. Hon är idag rektor för en folkhögskola trots att hon inte har den formella kompetensen...... kanske inte fanns någon annan att rekrytera.

Jag kan inte tänka mig att det är dessa vi vill ska fylla riksdagsplatserna och framtida regeringar.

SSU, MUF och de andra har ett medlemsantal som en normalstor idrottsförening med enda skillnaden att dom får miljoner i bidrag.

Låt dom stå på egna ben och dra bort bidragen nu!

8 kommentarer:

 1. att hon har mage..hoppas hon har iaf lugnat ner sig och dricker mindre, nu när hon väntar barn....

  SvaraRadera
 2. Skolan där hon är rektor är helnykter... Lite komiskt är det. I andra länder skulle man kalla sådant här för korruption.

  SvaraRadera
 3. "SSU, MUF och de andra har ett medlemsantal som en normalstor idrottsförening med enda skillnaden att dom får miljoner i bidrag."

  Mja... Jag måste tyvärr säga att idrottsföreningarna får många gånger mer pengar än ungdomsförbunden, oavsett om de är politiska eller fritidsorienterade :) Idrottsgubbarna är bättre än politikerbarnen på att lobba för pengar.

  SvaraRadera
 4. Varför tror du att "hon inte har den formella kompetensen"?

  SvaraRadera
 5. Formella kompetensen? Du menar rektorsutbildningen? Den är så relativt ny att du kan påstå det samma om typ 95% av alla rektorer.

  SvaraRadera
 6. Nu skulle bloggpostningen inte handla om Anna som person utan fenomenet ungdomspartier men som alltid så är vi homo sapiens personorienterade.

  Hon fick ett vikariat på 6 månader som inte utlystes och lämpligt nog övergick detta vikariat till fast tjänst dvs hon fick ett jobb som ingen annan kunde visa framfötterna på.

  SvaraRadera
 7. Det är viktigt att få en så bra bredd på våra politiker som möjligt. Ungdomsförbunden skapar inte det - kan vi konstatera.

  För att få en bredd måste det vara möjligt för alla att engagra sig i politiken. I dag är detta inte möjligt.
  En offentliganställd får lämna jobbet när han/hon vill utan sänkt ersättning eller annat krångel (ingen märker om han/hon är på jobbet eller inte).
  En företagare lämnar sitt företag (företaget är helt beroende av företagarens närvaro) med allt vad det innebär för en ersättning som kanske går upp till en hundralapp om dagen.
  Mellan dessa ytterligheter har vi naturligtvis alla varianter.

  Det är också viktigt att tidigt sortera bort "megalomanerna" - dom som är potentiellt farliga för sitt land, blivande diktatorer, totalitära politiker eller opportunister. Det här kanske låter larvigt men det är ett jobb som måste pågå ständigt. Tänk bara vad vi släppt fram genom åren, Palme, Garthon och Wijkman, ingen av dom borde ha förtjänat sin politiska karriär av olika skäl.

  SvaraRadera
 8. EN politikerbalk där det även ställs krav på dom som engagerar sig vore nog inte helt fel och kanske fler saktmodiga som tänker innan dom pratar ;) men vi kanske drömmer....

  SvaraRadera