lördag 1 augusti 2009

Imperialisten Tomas Tobé (M)


Tomas som är längst till höger på bilden har skrivit en artikel på Newsmill. Enligt Tomas så är det en skandal att det inte sker fler adoptioner till samkönade par i Sverige. En liten bloggpostning finns på hans blogg med.

Citat "Det sker varje år nationella adoptioner och innan Sverige beklagar andra länders agerande vore det välkommet om åtminstone den möjligheten i realiteten öppnade upp sig för samkönade par." Varför det Tomas? Vad är det som gör att just samkönade pars önskan efter att adoptera ska gå före barnets väl? I Sverige genomförs cirka 10-20 adoptioner och i de allra flesta fall så är de som lämnar bort barnet med i processen och väljer ut de framtida föräldrarna vilket ju är bra att så sker och det finns INGEN anledning att ändra på detta.

Citat "Det borde tala för ett mer aktivt arbete med att knyta relationer och arbeta med attityd förändringar direkt gentemot andra länder och organisationer" Är ju direkt kränkande gentemot andra länder. Sverige som nation bör ju givetvis arbeta aktivt för att internationella adoptioner EJ ska behöva äga rum och att om adoption behöver ske, att det sker inom respektive land. Nu när klyftorna i världen jämnas ut i accelererande takt så kommer detta fenomen med internationella adoptioner att minska vilket statistiken också visar.

Citat "Inom en snar framtid hoppas jag kunna konstatera att de första adoptionerna ägt rum" borde istället stått Inom en snar framtid hoppas jag kunna konstatera att de sista adoptionerna ägt rum och att barn i alla världens länder har ett grundläggande skydd.

Det finns inget självändamål att barn som inte har föräldrar i andra länder ska adopteras till Sverige, ett land högt uppe i norr med för litet sol på vintern och en manodepressiv befolkning på grund av det. Så Tomas erkänn att du ser ner på andra länder och att du till tillhör postimperialisterna!

Uppdatering: Idag den 2 Augusti så skriver 6 adopterade en debattartikel i svd om problemen med internationell adoption och det fokus på föräldrarna som finns i Sverige. Detta Tomas borde ni i riksdagen ägna er åt. Typ uppfylla FN's barnkonvention.

Uppdatering: Så en gång per år skickar Tomas ut denna tomma luftballong och denna gång skriver han i svd. Samma felaktiga fokus denna gång med.

2 kommentarer:

 1. Det är underbart detta

  1. Det var ju så oerhört viktigt att adopterade barn kom till bra hem. Reglerna har varit stenhårda och de blivande föräldrarna har gått igenom tester som heter duga.

  2. När så samkönade genom en hyckellag får rätt att ansöka om adoption, tonas helt plötsligt vikten av de blivande föräldrarnas kvalitet ner.

  3. De samkönade trodde att de, genom sin oerhört framgångsrika lobbyverksamhet, tagit ett steg framåt mot rätten att adoptera.
  I själva verket visste alla att det aldrig skulle bli fråga om någon adoption från utlandet och de få svenska barn som ställs till den öppna marknadens förfogande skulle heller inte hamna hos samkönade par.

  Det är klart att dom är pissed - men varför fortsätta hyckla, säg att dom aldrig kommer att få adoptera i stället för att tjata vidare.

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym: Jag vet inte vad du vill säga med ditt inlägg. Vem hycklar?

  SvaraRadera