torsdag 20 augusti 2009

Inkvisatorerna Bodström och Borgström


Debatten om huruvida Kammaråklagare Hillegren har rätt att säga det han sagt offentligt eller inte försvinner i en pseudodebatt om våra lagar och framförallt våldtäktsbegreppet.

För oss alla är det ju självklart att ingen oberoende av kön och situation ska tvingas till en sexuell handling. Att det sedan finns en gråskala i verkligheten är ju också något som vi alla vet om. De enda som inte verkar fatta gråskalan är den politiska adeln. Lika viktigt i ett rättsamhälle är att alla är oskyldiga innan dom faller och principen hellre fria än fälla gäller i alla demokratier. Ändå så vill man tumma på dessa principer och varför? Inkvisationen i modern tappning?

Logiken i deras resonemang lyser med sin frånvaro och detta är min analys av varför det är så.

Gudrun Schyman gjorde ett lappkast när kommunismen föll i Östeuropa så omvandlade man klasskampen till könskampen och på grund av hennes framgångar så tog också (S) till sig samma könskamp förtäckt till feminism. Som vanligt i Sverige så finns bara en åsikt i taget och trots att den feministiska rörelsen i världen är mångfasetterad så finns i Sverige bara av staten den påbjudna statsfeminismen som alla i riksdagen bekänner sig till. Om man ser hela relationen man-kvinna som ett maktkamp så hittar man logiken, dvs klassisk marxistisk analys omvandlat till ett nytt område. Yuppie!!! Nu kan plötsligt 50% av befolkningen göras till offer när arbetarna blir färre och färre och dessutom välutbildade dvs de går inte att manipulera längre.

Helt i denna logik, skriver Borgström och bodström en artikel i SVD där dom tar heder och samvete från Hillegren. Att Hillegren som närmar sig pensionen och därmed inte riskerar någon karriär, vågar säga vad många andra tycker bekymrar inte dessa oppportunister som med glädje offrar sina klienter (quick) för att klättra i karriären. Som med alla skrupelfria opportunister så tar dom varje tillfälle att stärka sin egen position på bekostnad av alla andra. Det skulle vara intressant att veta vem som får betala den tid som det tog för dom att skriva artikeln trots att bägge jobbar som advokater och dessutom sitter Bodström i riksdagen som ska vara en heltid.

Ännu värre är det ju när man betänker att i riksdagen sitter 349 ledamöter med för lite att göra trots att dom inte klarar av att sätta ig in i de beslut de tar och ser som en av sina uppgifter att bedriva opinion. De sitter där som representanter av oss folket, inte tvärtom!

Andra bloggar: Bloggelito, Ingrid Carlquist, Daddys, bodströmsamhället,

Media: SVD, DN,

4 kommentarer:

 1. Var bara lugn, det kommer en folklig missnöjeyttring i valet 2010 som kommer att bli en käftsmäll för det politiska etablisemanget. En ny generationer har växt upp med helt andra kontakt- och informationsvägar än vad som tidigare gällde. Politikerna hänger inte med i den snabba samhällsutveckling som nu sker och de kommer alla att skylla på att skolan inte tagit sitt ansvar.

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas också på den yngre generationen som är mycket mer självständig, kunnig och internationell än vi äldre.

  Sådan ser utvecklingen ut i hela världen vilket gör mig glad varje gång jag möter dessa unga som inte låter sig på i några ledband.

  SvaraRadera
 3. Blogginlägget blir väldigt motbjudande när du länkar till en artikel om en gruppvåldtagen 14-åring.

  SvaraRadera
 4. @Jocke: Varför det? Det bevisar ju med all önskvärd tydlighet att det finns en skala som inte ens är grå inom detta spann. Överfalls och gruppvåldtäckter måste ju ändå anses vara en mycket allvarligt brott vilket jag tror delas av de flesta a oss.

  Vad som är rätt och fel finns i våra gener och vi behöver varken en kyrka eller politiker som talar om vad vi ska tycka i rättsfrågor.

  SvaraRadera