söndag 2 oktober 2011

Polisens förfall del 2.


Ida så fortsätter DN sin granskning av polisen och surprise surprise de hittar att polisen skönmålar sin statistik så att uppklarningen ser bättre ut än den är. Detta fattar vilken person som helst att den är felaktig då om man någon gång kommer i kontakt med polisen som målsägare, snabbt inser att du är en börda en böld i deras annars så fina värld och det bästa vore om du snabbt försvann. Själv har jag slutat att polisanmäla då vad hjälper det om det samma dag avskrivs?

Hur kunde det då gå så illa. Jag har skrivit om det många gånger tidigare och förstatligandet plus politiseringen under 60 och 70 talet orkestrerat av Olof Palme är förklaringen enligt mig. Palmes lydiga gosse Leif GW Persson, Rikspolisstyrelsens enda professor i kriminologi som kunnat sitta och ta ut en lön utan att prestera en enda vetenskaplig alster under hela sin yrkeskarriär på RPS. Han om någon är sinnebilden på förfallet och det är gåta att han inte får löpa gatlopp i media och ställas till ansvar. Istället frågar dom honom om den felaktiga statistiken precis som om han inte bär ett stort ansvar för den eländiga utvecklingen.

Symptomatiskt för utvecklingen och en universell sanning är att skjuta budbäraren och när en polis grundladskyddat "golade" om utvecklingen blev han kallad till sin polischef Onshagen som krävde att få veta vem som snackat ( grundlagsbrott ). Givetvis skyddas Onshagen av som polismästare, f.d dagisfröken Götblad som har skrivits om på denna blogg här och här.

Peter Wolodarski skriver "Vad som nu behövs är en haverikommission som gör en heltäckande analys med förslag till åtgärder som säkerställer att statens våldsmonopol fungerar." Kan inte annat än att hålla med. Om detta inte sker så är det snart dags att ifrågasätta statens våldsmonopol dvs gå tillbaka cirka 700 år i utvecklingen och låta den starke klanhövdingen härska oinstränkt. ( Det var Birger Jarl som ändade klanväldet i Sverige genom att helt enkelt slå ihjäl hövdingarna ). Detsamma tycker även jag.

Kristoffer Örstadius på bilden ovan ska ha en eloge att han ägnar sig åt det som en journalister ska ägna sig åt, dvs granska makten och inte vara ett relä för nyhetsbyråer och skvaller.

3 kommentarer:

  1. Första fråga ner man polisamäla ett till ex. bilstöld och eller inbrott är:
    Ner kan vi lägger ner ärendet ?????
    Polisen Ulricehamn 2007 och 2009

    SvaraRadera
  2. Tack för fina ord. Vi på DN kommer självklart fortsätta granska polisen.

    SvaraRadera