tisdag 11 oktober 2011

Rosornas krig har blivit hela havet stormar


Det var väl under Stig Malms aktiva period som utrycket myntades. Grunden till det kommer ju från det långa maktinnehav som socialdemokraterna har haft och därmed agerat som koskit för alla flugor med maktambitioner, dvs människor som har haft makten som främsta motivation, inte att göra världen bättre. Dessa människor har ju en tendens att bråka med varandra då empati och samarbetsförmåga inte är så utvecklad för att uttrycka det milt. Så detta rosornas krig pågår ständigt men nu får man känslan att det verkar blåsa upp till full storm då kaoset internt verkar vara fullständigt. En ledning i panik och som aldrig har haft den kompetens som krävts då Juholt har haft mycket svårt att locka till sig duktiga medarbetare. En vänsterfalang som trodde sig ha vunnit i och med valet av Juholt och blev grymt besvikna på deras budgetsförslag. Så besvikna att media blev den normala komunikatonskanalen, allt i syfte att försvaga Juholt. Sedan som lök på laxen den nu kraftigt utökade gubbhyllan som inte verkar försitta någon chans att sticka kniven i Juholt. Sedan sociala medier som denna blogg som nog var först ut att varna för Juholt. För mig är han mycket konsekvent i sin maktutövning och den ger mig kalla kårar och hans prestationer hittills är ju i princip lika med noll. Att då välja honom som en kompromisskandidat var ett episkt stort misstag och den enda räddningen för socialdemokraterna är ironiskt nog att återvända till sina rötter och återuppliva den interna demokratin. En ny sossekonklav för att välja efterträdaren till Juholt skulle vara förödande och i det närmaste walk over för alliansen. Osvuret är dock bäst då de också klantar sig hela tiden och mest liknar en expeditionsministär.

I bloggosfären är kaoset i alla fall fullständigt och de som man tidigare tyckte hade integritet har fortsatt så såsom Westerholm, Högberg, Johanna Graf, Partistaten, HBT sossen mfl och sedan finns de livsfarliga följa John typerna som Roger Jönsson och den dömde Bengt Silfverstrand som nu vädrar morgonluft när han kan hata sig fram gentemot sina partikompisar. S-info är ju här en aldrig sinande källa till skratt.

Siste den stackars Peter Andersson som arbetar full tid som ombudsman och därmed är en del av det stora problemet att reformera sossarna. Han vet inte vilket ben han står på.

Ska vi slå vad när Roger tar bort sin idolbild på Juholt från sin blogg. Någon mer än mig som noterade hur fort Gillar Mona knappen försvann från S-bloggarna. Det kan inte vara lätt att vara medlem i det partiet idag.

Media: SVD, SVD, DN,

2 kommentarer:

  1. Sakupplysning så jobbar jag inte som ombudsman för (S).

    SvaraRadera
  2. Ok fel av mig! Enligt din facebook så är du "Pol sekr sociala medier mm at LO i Sverige", stämmer det?

    SvaraRadera