lördag 14 mars 2009

De tre musketöserna drar ner byxorna på etablissemanget


De tre musketöserna är Susanne, Petra och Louise som med dödsförakt en för alla, alla för en, skrivit var sin bok/avhandling om den i Sverige totalt stigmatiserade prostitutionsdebatten. först ut var Petra och ensam är inte stark så där gick det mobba ut henne från socialingenjörskonstnärernas regemente. Men se där gick dom bet. Med 2 musketöser till som inte bara är smarta de kan skriva ner det på papper med logik och stringens blev ju bara för mycket.
Då rycker elaka måns ut aka Professor Månsson som byggt sin karriär att forska inom området och tar heder och ära av Susanne. Då rycker d'Artagnan ut aka Professor Rothstein ut till försvar för Susanne på ett principiellt plan att debatten in Sverige och det akademiska klimatet gynnas av att någon faktiskt har en avvikande åsikt. Revolutionerande åsikt i mellanmjölkens förlovade land där alla ska tycka lika och pressen hänger med som lydiga drängar.

Snacka om att stå med byxorna nere nu! Vad ska dom ta sig till. Argument biter ju inte och då finns ju bara maktspråk kvar och det blir pannkaka även det för 3 musketöser råder ingen på.

Uppdatering: Sakine Madon skriver en lysande drapa om detta i Expressen.

Girlpower!

5 kommentarer:

 1. Petra Östergrens bok "Porr horor och feminister" kan jag starkt rekommendera

  SvaraRadera
 2. Dags att lägga den bok på listan för framtida inköp. Misstänker att den inte finns på bokrean ;)

  SvaraRadera
 3. Jag köpte den på bokus har jag för mig

  SvaraRadera
 4. Det som fascinerar mig är att de kvinnor som nu kritiserar lagen är så pålästa och sakliga i sina argumentation och de som försvarare lagen har så mycket moral att panik lätt bryter ut, dvs moralpanik råder ;)

  SvaraRadera
 5. Moralpanik , de va bra. Det enda som hänt med lagen är att prostitutionen blivit mer dold, och de prost. kvinnorna blivit mer stigmatiserade än de redan var. Men det var kanske det som var meningen. Dom står ännu längre ner på samhällsstegen, och blir mycket illa behandlade av myndigheter och även media. De finns t.o.m de journalister som sitter och förföljer dom på internet. När en prost.kvinna för flera år sedan blev våldtagen och misshandlad av en kund (med polisanm.och efterföljande rättegång) fick kunden en väldig lindrig påföljd med motivationen just att hon var en prost.kv. Alltså REA på våldtäckt bara man tar rätt offer. Men var höll kvinnoorganisationerna hus då? Inte protesterade dom.

  SvaraRadera