lördag 28 mars 2009

Mona och Wanja, Vilse i pannkakan

Så då har Mona uttalat sig och försvarar sin kompis i verkställande utskottet, Wanja Lundby Wedin för hennes excesser med våra pengar. Annat var inte att vänta då vad är alternativet? Hon har så att säga inga andra kort att spela ut utan det är för att citera Paul Ronge, ett loose- loose game now.

Det som fascinerar mig och förhoppningsvis fler än mig, är att de har så otroligt svårt att se orsak och samband. Om vi tar den lilla grupp tjänstemän som blir höga chefer i stora organisationer så kännetecknas deras personlighet av en mycket stor tävlingsinstinkt och vassa armbågar, annars skulle de inte komma så här långt. Om de kan flytta fram sina egna personliga positioner så gör dom det och det är ju deras fräckhet och råa styrka i affärer som gör att de rekryteras till dessa poster. För att kompensera detta måste det finnas starka ägare som kan balansera och det gör det inte . Ägarna dvs vi alla pensionstagare har utsett andra tjänstemän att vakta över våra pengar och de är hellre kompisar med sådana som Christer Elmehagen än med oss de anonyma massan som äger dom.

 • Så fel nummer ett: Vi har överlåtit ansvaret till fel personer. Vi borde kunna få välja via ett direktval våra representanter och dessa borde vara direkt ansvariga mot oss och inte gå via organisationer som LO och Svenskt Näringsliv.
Vad är våra alternativ om vi nu är missnöjda och vill flytta vårt kapital? Jag vi kan ju alltid flytta över till SEB, Skandia, Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller Folksam. Valmöjligheterna är oändliga eller hur? Eller inte, detta är en oligopol marknad vilket borde åtgärdas snarast då alla dessa bolag är mer eller mindre kloner på varandra och alla kännetecknas av att de är ledda av anställda tjänstemän som alla är till förvillande lika Christer Elmehagen.

 • Så fel nummer 2: Vi måst bryta upp oligopolet som är det enda långsiktiga lösningen på detta, vi har ju redan diskuterat bonusar och VD arvoden i mer än 15 år utan att det hänt något. Konsumentmakt är det enda riktiga vapnet.
Så varför fattar inte Mona eller Wanja detta? De borde stå på allmogens sida. Är det så att dessa kariärkvinnor lever sina liv så långt från vanligt folk att dom inte är intresserade längre att förbättra livet för flertalet utan är ute efter egen makt, och denna makt förstärks om det finns oligopol, förläningar och karriärvägar för de sina osv.

Snacka om att de är vilse i pannkakan. Storpotäten Mona och lillpotäten Wanja med elaka fabrikören Christer hemsöker oss 35 år efter det att vi då unga var tvungna att stänga av TV'n för att inte få mardrömmar.Media: SVD1, SVD2, AB1, AB2,

3 kommentarer:

 1. Den här postade jag inne hos Ramona Fransson, men du får den också.. :-)

  Hade just ett samtal på MSN med min son som bor i Japan.. han konstaterade att folk har fullkomligt tappat fattningen i Sverige!!! Han skrattade gott åt Wanja Lundby-Wedins uttalade om att .."Jag avgår inte.. jag har fått ett förtroende från mina medlemmar!"

  Eh...Ja.. det var just det!!!

  SvaraRadera
 2. Jo sitter man som en furste i LO borgen och bara omger sig med sina vasaller som alla är beroende av henne och dessutom själva sitter med fingrarna i syltburken, så kan man få den uppfattningen att man har stöd.

  Det är både tragiskt för Sverige men samtidigt fascinerande att se hur utvecklingen blir. knyter vi byxan i fickan igen eller kommer något att hända?

  SvaraRadera
 3. Det som jag tycker mest om när det gäller EU är just att det är den sista spiken i den drävel myspel som kalla sig Demokrati. Vem vill har det när man kan har den ultimate totalitär polis stat som vår media har drivit på ('24' med tortyr och C.S.I. med technologies perfectionismen och 'trygghets kamera').
  Sluta dalta med dagens bönderna som vi kalla folket. De kan ingenting och vet inte sina egna bästa. Tillbaka till den gamla stånds samhället som det var innan vänster demokratiska ideer formerats under senare 1700 talet men framåt när det gäller hög technologiska möjligheterna att alltid bevaka hela tiden alla folket. Då kan vi lever för evigt utan den terrorism som kallas för folk styrelse.
  Cecilia Malmström har rätt att behandla vi skeptiker som bebisär som hon prata ned till eller ska gulla gulla oss. Kameras overallt, ökade klass klyfterna och ett financiella elite som får tjuva som de ville och kanske t.o.m. i framtiden mass offentliga avrättning på tv som folkbildning moraliskt underhållning för de som ville organisera sig mot detta hög technologiska feudalismen. Med hemliga poliserna och tv hjärn tvättade grannar som medela allt som är annorlunda tills de älskade auktoritärnerna kan vi gör detta mycket bättre som de onda (USSR, Kina, Nazis etc) gjorde förut men i den goda nya kaste samhällets namn.
  Hitler hade rätt då, förutom att han hatade fel gruppe (dvs Judarna istället för araberna, islamo-fascisterna som vägrar acceptera vår nya kolonialism) för att nu har vi 'Fästning Europa' precis som han ville och då behövar vi europeer slipa den helvete som USA har nu, ett fungerande multikulturela demokrati!

  SvaraRadera