måndag 30 mars 2009

Lady Wanja Macbeth, sista akten


Ja då kom den. Den efterlängtade presskonferensen då allt skulle läggas upp på bordet och vi i allmogen skulle förstå hur allt ligger till. Av någon outgrundlig anledning så verkade det som om Aftonbladet hade förhandsinformation och dess politiske chefredaktör Helle Klein, gick tidigt ut på sin egen blogg med lite obegriplig text. Jag misstänker att hon nu nu i morgondisets kranka blekhet skulle vilja äta upp texten, men se det går inte i den digitala världen. Även Lena Melin vet inte på vilket ben hon ska stå.

I sak har inget förändrats. Allt har egentligen blivit tydligare inklusive Wanjas personlighetsprofil som mer och mer liknar Nixon's. Nu har hon dragit hund kortet i och för sig lite omarbetat med att hon minsann jobbat som undersköterska yada yada. Wanja inse fakta. Du har tillhört de som suttit vid grytorna och precis som den VD som du nu föraktar, har du talat om girigheten men själv varit en del av den. Oligopol, vänskapskorruption och maktblindhet, precis som ett äkta shakespeare drama.

Visa lite civilkurage nu inför sista akten i dramat, sparka ut dina PR konsulter ställ upp på en presskonferens och säg sanningen. Dra dig sedan tillbaka och lämna tillbaka ersättningen som du fått för din obefintliga insats i AMF Pension, AFA och Folksam.

Uppdatering1: Urban Bäckström tänker åtminstone till lite och vill ha en principiell diskussion om arbetsmarknadens parter ska äga bolag som AMF pension och indirekt då äga en stor del av Svenskt näringsliv. Man kan be en bön för att debatten kommer att hamna på de principiella frågorna snart.

Andra bloggar: Jinge, Stefan Stenudd, Vad andra skriver om Wanja Lundy Wedin.

Media: SVD, SVD1, DN, DN1, DN2, AB, AB1

5 kommentarer:

 1. På Nyhetsmorgon i morse fortsatte hon att tjata om hur hon UPPLEVDE att det var..eller skulle varit?.. eller borde varit?? Det stod inte helt klart, men hon och vissa andra i styrelsen UPPLEVDE i alla fall inte att dom skänkt bort SÅÅÅ många miljoner..eller nåt!! SUCK, säger jag bara..

  Och så sa hon: "Så här i efterhand förstår man ju att vi borde begärt upp pappren på bordet!" EH?? Ja!!?? Man frågar sig VAR papper annars skulle vara vid en förhandling?????? Var tusan hade DOM papprena nånstans då??

  SvaraRadera
 2. Wanja är ett politiskt djur av klass och man kommer inte så långt i sin karriär inom stora organisationer om man inte har denna "kunna säga vad som helst" attityd utan att blinka. Desto värre blir det ju nu med fallet, precis som med Nixon. Jag hoppas men tror inte att detta kommer leda till någon slags intellektuell eftertanke inom (S) och LO men med tanke på vilka som sitter i toppen är jag skeptiskt. Mona är ju inte känd för sina tankar utan har precis samma personlighetsprofil som Wanja.

  SvaraRadera
 3. Nej, DÄR har du rätt.. kul uttryckt oxå.. "Mona är inte känd för sina tankar"... *fniss*

  SvaraRadera
 4. Man ska nog vara bra korkad för att kunna sko sig på andra. Fy farao hur det har blivit. Säger bara Helle Klein också.

  SvaraRadera
 5. Trist det här med Helle. Vem är kvar egentligen som har stort förtroende och en förankring?

  SvaraRadera