lördag 21 mars 2009

LO och kapitalet sitter i samma båt


Så då har vi gett Christer Elmehage, ex VD på AMF pension totalt 104 Miljoner varav 32 miljoner i pensionsavsättningar de sista 3 åren. Styrelsens ordförande Göran Lurhammar Försvarar ersättningen med att det ha gått så bra för AMF pension. Göran, det har gått bra för alla finansinstitut! Det vi som kunder är intresserade att betala extra bra är de inom branschen som kan titta in i kristallkulan och se fel som finns och korrigera för dessa innan börserna rasar. Indikationer på att något var på gång i USA kom redan 2006 då bostadsmarknaden vände och USA har haft ett enormt budget- och handelsunderskott i decennier vilket inte kan fortgå i oändlighet. Japans statskuld är 140% av BNP. Kinas överskott är enormt och deras valuta fast reglerad till Dollarn på ett för lågt värde. Alla dessa makroekonomiska faktorer och tusen till är sådana saker vi era kunder vill överlåta till er och då ni ägs av LO och Svenskt Näringsliv så inbillar vi oss att de som sitter i styrelsen sköter AMF pension exemplariskt.

I styrelsen sitter: Göran Lurhammar, Urban Läckström, Wanja Wela mig hit och dit, Lennart Nilsson, Göran Larsson, Lena Westerlund, Per Bardh, Eller Nygren, Håkan Bryngelsson, Charlotte Bohman och Hans Gidhagen plus arbetstagargisslan.

Nu kommer vi att knyta byxan i fickan som vanligt men bättre vore om vi fick till alternativ då deras förvaltning inte är rocket science och kunna göra den själv. Idag så äger vi mindre och mindre aktier direkt men däremot mer och mer aktier indirekt via fonder och problemet är att dessa fonder förvaltade av AMF, skandia, SEB, Nordea, Swedbank tar cirka 1 procent varje år för inget jobb alls. Detta är inget annat än stöld av din framtida pension.

AMF pension har gjort en video om att dom är värderingsstyrda här. Bättre att göra så här.

Media: SVD, AB1, DN1, DN2, AB2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar