onsdag 25 mars 2009

Mona toppar laget!


Det har skrivits mycket om partiledaren för vårt största parti, Mona Sahlin och hennes för och nackdelar på sista tiden. Om vi bortser från bristerna nu och fokuserar på styrkorna så säger alla i hennes omgivning och analytiker att hon har en fenomenal förmåga att känna vartåt opinionsvindarna blåser. Det är kanske därför hon ligger så lågt nu i samband med AMF skandalen och att hennes kompis Wanja tvingas att springa gatlopp själv försvarad av partisekreteraren Ibraham Baylan som skyller på alliansregeringens förändringar från sommaren 2008. Sorry Ibbe men inte ens ett gäng SSUare på krogen hade gått på det.

Nu kommer Lena Hallengren tillbaka till riksdagen efter en tids föräldraledighet. Hon blir direkt ordförande i trafikutskottet och därmed talesperson i trafikfrågor. Lena har stor erfarenhet av trafikfrågor då hon har lång erfarenhet av att åka från Kalmar till Öland med bil. Ett bra tillskott därmed.

Håkan Juholt, ni vet han som blev journalist direkt efter en 2 årig social linje på gymnasiet och som sedan 1994 får vi hans visdom i försvarsfrågor. Han var ju tilltänkt som partisekreterare men vad hände? Kanske ut i kylan eller in. Hans asymmetriska intelligens passar bra in annars.

Ordförande i justitieutskottet och försvararen av makten, Thomas Bodström, ni vet han som har ett heltidsjobb i riksdagen, driver en advokatfirma ihop med Thomas Quicks försvarare och talibanfeminismens talesman Borgström, är 4 barns pappa, författare ihop med Marklund och dessutom startat en blogg. Mannen som satt i system att alltid försvara makten framför de små människorna är inte populär i den yngre digitala generationen milt sagt.

Vi väntar med spänning på nästa topprekrytering. Får vi tipsa om Anna Sjödin? Ni vet hon som klubbar ner vakter på krogen och sedan blir rektor utan att ha utbildning för det. Andra kan vara ledande feminister som Margareta (sambadrottningen) Winberg, Jens (sleeping with a horse) Orback och inte minst Inger (har minsann träffat romanfiguren Mia) Segelström, ni vet hon som skriker i fasett under direktsänd TV debatt.

Mona kommer att gå till historien som den partiordförande i (S) som aldrig var statsminister och den som satt kortast tid.

3 kommentarer:

 1. Du glömmer Rickard Sandel. Men det kommer att bli många S-ledare som inte blir statsministrar.

  SvaraRadera
 2. Rosengren hade fel: Det är Sverige som är den sista Sovjetstaten!

  SvaraRadera
 3. Who the hell is Rickard Sandel?!?!?!
  visst Helena, Rosengren hade fel om den sista sovjetstaten är Sverige och inte Norge även om vårt kära broderland är värre än oss när det gäller statens inblandning i näringslivet.

  SvaraRadera