tisdag 17 mars 2009

Girighetens fula tryneså blev man sannspådd tidigare än vad man trodde. Nu går drevet och med all rätta om dessa pösmunkar. Som i tidigare inlägg så kommer det inte att hjälpa med artificiella regler om bonusar o dyl. Makteliten ser bara till att skapa nya avlatsbrev som vi får betala.
Så vad skapar dessa herrar och damer för mervärde till våra pensioner? Om dom lyckas med en värdestegring som är lika med börsindex så får dom en miljonlön och kommer dom lite högre så får dom en bonus! I själva verket har deras utfall varit uruselt de senaste åren och det finns alternativ om bara våra politiker som vi själva valt gjorde det möjligt för oss att gå runt dessa bolag. I och med att IT slagit igenom så skulle med ytterst små kostnader kunna finnas i princip bara depåer där vi kunde få lägga våra pengar och dessa depåer eller korgar skulle då innehålla tex. Svenska biotech aktier eller Europeiska telecom osv osv dvs ungefär som fonderna är idag och så investerar man i dessa och sedan i princip datorn sprider ut risken efter att ha samlat upp köp/resp sälj under dagen. Detta borde inte vara svårt att ordna. Vi betalar oerhörda summor till palats i alla storstäder befolkade av människor som Ingvar.

Uppdatering: Citat "Ett av flera skäl till att jag i oktober ansökte om att flytta pengarna, cirka 33 miljoner, var risken för återtag. Det ångrar jag förstås idag, självklart. Men då var faktiskt stämningen en annan än den vi har idag. Krisen var inte lika påtaglig och jobben inte lika hotade. Då kändes flytten rimlig, säger Christer Elmehagen. "

Uttalandet kan ju faktiskt stå för sig själv så dumt är det. Om stämningen för 4 månader sedan var så annorlunda, varför flyttade du pengarna då? Nej analysen kvarstår. Moral är bra, helst dubbelt så mycket, så kallad dubbelmoral för Christer och Ingvar och gängen i bankpalatsen.

Dags att sluta med detta!

Artiklar om detta står i DN, SVD1, SVD2

3 kommentarer:

 1. Det är väl självklart att en vVD eller alla andra sunda mäniskor använder sitt huvud och gör vad man kan för att rädda den lilla del man kan få kvar av sin pension. Det var helt officiell info den 19 jan 2009 att AMF troligen kommer att behöva göra ett återtag som man/AMF också gjorde den 1 feb 2009. kolla tex följande publicering av tidningen E24 som gjordes innan AMF gjorde återtaget http://www.e24.se/pengar24/pension/artikel_1010587 .e24
  Så innan ni bara klagar och skriver om insider som inte är korrekt...läs på om vad som händer i de olika bolagen så kanske ni också kan göra något smart med era pengar innan de är borta. Han är bara ett offer som offras av nuvarande VD Ingrid Bonde som för övrigt kommer från Finansinspektionen...och det är väl därför hon vill rapportera honom och händelsen dit!

  SvaraRadera
 2. jomenvisst tjena! Om man har 30 miljoner i intjänad pension så är det ju viktigt att man kan rädda 1.5 miljoner. Annars klarar man ju inte kaviaren varje morgon, hemska tanke!

  Så du menar att vi alla som kollektiv som kanske har 100.000 kronor intjänat hos AMF ska varje dag kolla igenom alla websidor och tidningar om eventuella återtag och kunna veta vad vi ska göra då. Vad hade hänt om 50% av alla AMF's kunder hade gjort likadant?

  Tekniken kommer att vinna även över dessa bolag som kommer att bli överflödiga inom en förhoppningsfull inte så lång framtid.

  SvaraRadera
 3. dacke du resonerar så klokt så klokt.

  har du kollat in brunner & partners hemsida?

  de har nu sänkt ingångskravet till tiotusen pix.(fonddepå)

  SvaraRadera